Loze Straatjes ?

met categorie:  Alhoewel we tegenwoordig leven in een papierloos tijdperk van Computer, Internet, PDF en Google hebben een aantal mensen die mogelijkheden nog niet. En om tegemoet te komen aan al die Computeranalfabeten worden we jaarlijks voorzien van een papieren Telefoonboek en Gouden Gids.

Enkele weken geleden lag er weer al een vers pakketje op de stoep, dus we mochten de oude boeken bij het papier zetten. En al enkele jaren zit daar ook Zoom bij, een lokaal Gouden Gidsje met adressen van neringdoeners uit het Land van Mechelen.

Na effe de Zoom te hebben doorbladerd, valt mijn oog op het Mechelse Stadsplan. Netjes verdeeld in vakjes en voorzien van straten en pleinen en met een keurig alfabetisch lijstje ernaast met de straatnamen.

Vermoedelijk zal iedereen wel het Hoogstraatje, het Lekkernijstraatje, het Sleutelstraatje of de Kromme Elleboogstraat kunnen situeren, maar ben je in staat volgende (loze ?) straten en straatjes te pinpointen zonder de Zoom of GoogleMaps erbij te halen ? Een leuke zoektocht in deze donkere, grijze en natte dagen.

Amblèvestraat – Arendonckstraat – Bakelaarstraat – Batterijstraat – Beekstraat – Berendansstraat – Blokstraat – Boeimeerstraat – Dalenborchstraat – August de Boecklaan – Philippus de Montestraat – Dijkstraat – Duivelstraatje – Elisabeth Desoleilstraat – Guldendal – Guldenmouwstraat – Harnasstraat – Hellincstraat – Ieperleestraat – Jeanne Hellemansstraat – Kalverenstraat – Kapoenenweg – Karperstraat – Kleine Veldekenstraat – Koekoekstraat – Krankenvelden – Kruiskensstraat – Kurassiersstraat – Lansiersstraat – Leemstraat – Leiestraat – Maasstraat – Mandelstraat – Martha Somersstraat – Mechelsveldstraat – Molenbergstraat – Monseigneur Scheppersstraat – Netestraat – Offenbossen – Ourthestraat – Potterijstraat – Samberstraat – Scheldeplein – Spechtstraat – Stadionstraat – ’t Leitje – Tuinstraatje – Gustave van de Woestijnestraat – Vennekant – Viermolenstraat – Wagonstraat – Welkomstraat – Wijngaardstraat – Wittebroodstraat – Zwaanstraatje – Zwaluwstraat@gim, OEF ! Eindelijk rond,van 56 straatjes door u gemeld kan ik er 36 stuks zo naar toe rijden of wandelen.Want er zijn er enkele in mijn buurt =Maasstr,Scheldeplein,Samberstr enz...

Alléé we zen wei goe beizeg .....

@ Jackie : Hahaha !...

:-D

Vroeger deed ik met mijn vader zaliger een soort quiz. Allerhande vragen over Mechelen, o.a. ook het situeren van de straten in Mechelen.

Ik kan u verzekeren dat ik 99% van de straten in Mechelen ken (misschien wel 100 %).

Spijtig genoeg heb ik de straten van de deelgemeenten nog niet onder de knie.

 Jos, begin er niet meer aan want dat zijn er ondertussen ook reeds een pak.Dan toch liever de MAP openslaan.

Hehe, de Klein Veldekensstraat... 'k heb er ooit nog gewoond.  Maar er zijn er verdorie veel bij die ik niet ken en die zich wellicht in buitenwijken situeren.

En is of was de Klein Veldekensstraat een loos straatje, Roger ?

:-D

Gim: de Klein Veldekensstraat is gelegen in de zeer redentiele omgeving van de Ridder Dessainlaan......ge moet de Roger naar waarde schatten hééé.

@ Marc : Hahaha !...

Nu de zon er stilaan doorkomt, wordt het tijd dat ik er nog eens op uittrek met mijn fototoestel en al die (loze / residentiële) straten en straatjes op de gevoelige plaat ga vastleggen.  Misschien zijn daar nog pareltjes te ontdekken.

@alle bewoners van "loze straatjes": als er (onguur ;-)  ) figuur door uw straat sluipt met een fotocamera in de hand, dan is dat niet om beelden vast te leggen voor een onteigeningsprocedure! 

Dat klopt als een bus !  Maar dat is dan wel... de Jokke (oep zeun blokke) !

Ge hoort hem van ver al afkomen : "Klik ! Klak ! Klik ! Klak !"

:-D