De Keizer bakt friet!

met categorie:  

Morgen moet je beslist rond het middaguur op de Veemarkt zijn!  Want via Sven Van Haezendonck (GvA) ontving ik het volgende bericht...

(foto: Jan Smets)

Johan Dumon van de brasserie Keizer Karel turnt zijn 'brasserie' om tot een 'restaurant-frituur', en 'viert' de omschakeling met een heuse 'frietfestijn'.

Morgen rond de middag zal hij een vierhondertal gratis porties friet uitdelen.  Als dus het water in je mond komt bij het idee alleen, dan wéét je waar je morgen moet zijn!

En de 'Keizer' belooft: het zullen de beste frieten van Mechelen zijn!

DE frietjes van de Keizer zijn idd heerlijk (én eerlijk van verse pattate,niks diepvries. Probeer ook is zijn karakollen de saus kan je drinken....endaarna nog meer...palmkes :-D

Er zit een serieuze fout in dit bericht. Keizer Karel stopt helemaal niet! Integendeel, ze vliegen erin. Wat wel 'stopt' is het restaurantgedeelte. Dit werd omgebouwd tot een pracht van een frituur. Wie in schoonheid friet wil eten, een soepje, carracollen of een snack, it' s the place to be. En de frietjes zijn in zo'n pezante puntzakskes. Succes

@ HW : info in topic aangepast, zodat die niet meer voor verkeerde interpretatie vatbaar is.  Bedankt.

Weet je, een frituur in de binnenstad is een goede zaak, onlangs vroeg me iemand 's avond laat waar ze nog een frietje konden eten. En Korenmarkt, Hoogstraat, Veemarkt moet het antwoord zijn. Maar waar is het nu de bèste ?

Toch blijf ik de echte frietkarrekes een beetje missen.

Nu hebben de meeste frituren meer iets van een winkel dan van een 'good old' frietkarreke.

Waarschijnlijk hebben de uitbaters het nu veel makkelijker omdat ze ruimer zitten, over een toilet beschikken en ja, een mens moet met zijn tijd meegaan, ik weet het, maar een echt frietkarreke had meer charme.

Puntzakken is al fijn, nu nog de échte houten "verkettekes".

Zijn er in Mechelen trouwens nog café's waar je welkom bent met een zak frutten ?

@Peter : Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat ik er nog langsgeweest ben, dus ik weet niet of het nog steeds zo is, maar mijn stem gaat naar frituur Biggles in de Korte Bruul.
 
De frieten waren er (ongeveer anderhalf jaar geleden) zeer lekker en zoals ik hierboven beschreef, werden ze geserveerd in puntzakken met houten vorkjes.
Die plastieken felgekleurde ondingen die ze in de meeste frituren geven, mogen ze van mij hebben.

@ Peter

Welk het beste frietkot is ?

Daar is al ooit over geblogt geweest 

Ik weet het, ik weet het, ... maar de fritjes hierbovenaan ... hmmm.

En het beste frietkot, dat verandert natuurlijk.

En dan de vraag, waar stuur je drie Hollanse toeristen naer toe, die in de binnenstad nog een fritje willen steken om 21.00 in de avond ?

niet naar de korte bruul, want die is om 18.00 dicht....

Wij hebben hetzelfde al eens meegemaakt, Willy en Denise op pensioen, Fritz toe, Korenmarkt toe, die in de Bruul toe ...  .

@Jan G: Autobus en Antverpia, beide op de korenmarkt. Alleen vraagt men in de Autobus wel om uw overschot/rommel bij het frituur in de vuilbak te steken. Wat ik wel begrijpen kan ;-) En ik denk dat als je het eerst aan de uitbater vraagt, voordat je je frietjes gaat halen uiteraard, er wel meerdere zullen zijn hoor.

Awel,

 

ik ben er van overtuigd dat dit een goei restaurant-frituur zal zijn.

En wees maar zeker da ge kwaliteit krijgt.

Zet 'm op Johan . See you soon voor een lekker bakske.

En t ís waar, tegenwoordig moete om 23.00 uwe friet zelf gaan bakke.

Oswald

Awel ,

bij de Johan zult  ge nog wel terecht kunne.

En 'k zal U verzekeren dat goe zal zijn.

Zelfs in fritten is da nen expert.

Succes, makker, goe gezien, want waar is den tijd van ons

frituur oep de viemet?

Oswald

Ik las dat bericht ook in de GvA en ja lap, ik woon in de buurt en ik was helaas die dag verhinderd.

(Ja, ik weet het, nen echte Belg laat nen gratis friet niet aan z'n neus voorbij gaan (hmmm, of zijn dit een beetje mijn stukje Nederlandse roots?). Soit, zo te horen zijn de puntzakjes terug, maar wat ik me afvraag:

wat denken de heren van de 2 kebab-zaken naast hem daarvan? Na het vertrek van frituur Veemarkt waren zij de enigen in deze buurt waar je na 18u nog snel een frietje kon gaan halen.

Hoé laat Johan zijn zaak - nu het ook een frituur is - openhoudt, wéét ik niet, maar toen ik gisteren van de Stadsschouwburg, en een drankje achteraf, rond 23 uur er voorbij kwam, was ie alleszins nog open...

@Hanna: ik kén alvast iemand die je zijn deskundige kebab-mening kan geven ;-)

Zelf ben ik nog in geen van beide Kebabzaken op de Veemarkt geweest, wel in die in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en uiteraard bij de MERAD (meermaals), als is dat toch meer dan zomaar een kebabzaak....

Merciekes Jan voor uwe support voor den "Bingles", eigenaar van gebouwtje en Amerikaanse makelaars hebben andere intenties voor het pand op Bruul 24.  Tot nader bericht : Bintjes, voorgebakken in plantaardige olie, al 5 jaar lang dagelijks ververste olie, en prijzen van snacks en broodjes zijn al 3.5 jaar niet geïndexeerd !

 

 

Voor zover ik weet zijt ge bij alle caféhouders op de Botermakrt welkom met uw frietekes uit den Bingles.

 

Bij ons in de zaak zijn mensen nog welkom met een pakje frieten

Den Bingles is ondertussen spijtig genoeg verdwenen.

De frietjes waren daar zalig en je kreeg ze nog in een puntzak en met houten vorkjes, wat het geheel een beetje 'back to the good old days" bracht.