Voer voor Mechelse Melomanen: Platen- CD- en DVDbeurs

Melomanen en completisten kunnen binnenkort hun muzikale hartje weer ophalen, en het nieuwe jaar starten met flink wat aanwinsten voor de muziekcollectie! (En mogelijks een minder leuk gevolg voor de geldbeurs).

Zondag 4 januari 2009 tussen 10 en 17 uur vindt de jaarlijkse "Platen- CD- en DVDbeurs" plaats in het Cultuurcentrum Mechelen. Opnieuw zal je kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan LP's, 7"'s, 12"s, DVD's, CD's, muziekboeken en memorablia.

Er komen standhouders uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en België. 

Op deze achtste editie van de Platen-, CD- en DVDbeurs geldt opnieuw: voor elk (muziekliefhebber) wat wils. 

Mechelse muziekfanaten weten dus waarnaartoe op 4 januari !

@ Markec :

Ik heb nog een pak LP's in mijn kast zitten.  Wat geven Melomanen en Completisten daar tegenwoordig nog voor ?  Want, voor zover ik weet, zitten we in een crisis.

En iets zegt me dat je er wel een Nieuwjaarskadootje voor jezelf gaat vinden Markec!  ;-)

Je zal er je hartje wel kunnen ophalen...

@ Jans : Valt te bezien wat oa Markec nog zoekt.

Misschien heb ik dat, hier, nog in mijn kast zitten.

Naar jaarlijkse gewoonte zal ik er - crisis of niet - minstens een kijkje gaan nemen... Mezelf kennende is dat kans dat ik met lege handen terug naar huis ga onbestaande, een lege portefeuille daarentegen ;-)

@Gim: zelfs als ik niets zoék, vind ik telkens toch wel iets, op cd of vinyl...
@Jans: zo is het maar net ;-D

@markec: als Hoofdtotem van deze topic, help mij er even uit. Met welk soort muziek / vinyl / cd, maak je eigenlijk nog kans om iets van je geld terug te zien zonder je eeuwig ( +3dagen ) belachelijk te maken onder de mogelijke kopers? Een singletje van de Beatles? Een gouden plaat van Eddy Wally? Een 78 toeren plaat van Bach? Een cylinderplaat? En wat zijn de geldelijke normen tegenwoordig? Eén euro per kilogram of wat dat ook? Is er ergens een standaard vraag / aanbod houvast?

Bedankt voor den Tip Marc,dezemaal wist ik vanniks :-D

NIEUW  NIEUW !! Kijk vlug op : http://www.vimeo.com/2539950

   t'Is Kessemis in Mechele !  by Jo Swinnen ( Nite Spirit)

Veel plezier

Jackie

sfeervol en tof filmpje Jackie...

Tof filmpje, je komt metteen 'in the mood'

Zeer mooi. Staat ondertussen ook op de blog van www.stadsradiom.be of rechtstreeks via www.bloggen.be/stadsradiom

Leuk, maar om eens terug ON TOPIC te komen; terug naar de 'platenbeurs'... Luc, ik kan je niet echt "HET" antwoord geven, maar heb je vraag ondertussen aan eens specialist doorgespeeld en wacht op antwoord...

Maar: oude vinylplaten, originele persings van The Beatles of zels nog ouder werk, maar zelfs al wat nieuwer, maar pressings die je niet meer vindt bijvoorbeeld, kunnen denk ik toch wel al een aardig eurocentje halen..

Ik kocht op een platenbeurs in Lier ooit een boxset van Virgin Prunes, vier viylplaten op speciaal formaat, die je nog enkel op platenbeurzen vinden kan: 't kostte me toen 1000 frank (toen was het nog in frank) toen ik diezelfde box later tegenkwam stond ie (omgerekend) aan het dubbele van de prijs (maar dan in Euro...)

En voor onze Markec... de Virgin Prunes.

Enjoy

 Met welk soort muziek / vinyl / cd, maak je eigenlijk nog kans om iets van je geld terug te zien zonder je eeuwig ( +3dagen ) belachelijk te maken onder de mogelijke kopers? Een singletje van de Beatles? Een gouden plaat van Eddy Wally? Een 78 toeren plaat van Bach? Een cylinderplaat? En wat zijn de geldelijke normen tegenwoordig? Eén euro per kilogram of wat dat ook? Is er ergens een standaard vraag / aanbod houvast?

Er is nog vraag naar muziekplaten doch volgens mij zijn de jaren '60 voorbij gestreefd. Het publiek is vnl op zoek naar materiaal uit de jaren '70 en '80. Naar klassieke platen of bakeliet is praktisch niemand meer op zoek. Er bestaan genoeg prijscatalogen doch dit is niet altijd een houwvast. Veel factoren hangen af van de waarde van een plaat : zeldzaamheid, staat van de vinyl en hoes, geperste oplage, enz.

Spring eens binnen en je zal van het aanbod versteld staan! 

 

nochtans als je de reclamefoldertjes leest, zie je daar toch weer platenspelers opduiken, dus blijkbaar is er wel vraag naar, en verkopen die vynil platen dan toch wel goed.

En, welke Mechelse melomanen komt ik morgent tegen?

Moi

 

ik zal er zijn, vroeg want moet na de noon werken.

Op zoek naar wat classics van de pop op LP en maxi

boon voor prince en mooie hoezen.

retro house en newave

ben te herkennen aan mijn vuile north face jas in beige met grijs, en vermoeide blik omdat ik te vroeg uit de veren moet :)

 

Allemaal heel erg "concreet" he, meneer of mevrouw anoniem.. of we elkaar gaan zien is dus nog de vraag .. ;-)

Ik spring trouwens wellicht pas binnen na de middag.... als je er nog bent dan, tegen dat ik naar het CC afzak zal je je toch bekend moeten maken vrees ik... 't zal niet lukken eh anders..

Nog volk dat gaat afzakken naar het CC Mechelen morgen (straks) ?

Ik probeer ook langs te komen, maar of het gaat lukken is een ander paar mouwen.

Zo, het was weer bijzonder interessant, heel interessant: vraag maar aan mijn geldbeurs die me verwijtend en onbegrijpend aankijkt...  Ik ze denken: "t is toch crisis"?

Maar ik antwoord met een bekende LP-titel.... : "Crisis? What crisis?"

bloggers Jan Goovaerts en Applefan heb ik kunnen ontmoeten op de lp- cd- en dvdbeurs, maar ongetwijfeld waren er nog wel mechelse bloggende melomanen die er hun gading al dan  niet vonden...

...en zo is jouw indrukwekkende verzameling dus nog indrukwekkender geworden Markec!  ;-)

... ge moogt gerust zijn, Jan ;-)

Al sinds thuiskomst (na het inbrengen in mijn database enzomeer) aan het luisteren naar enkele van de nieuwe aanwinsten ;-)

Nu: VAN HALEN - VAN HALEN III (met ex-Extremezanger Garry Cherrone).