Mechelen houdt je warm

(foto's: Jan Smets)

Deze middag werd op een druk bijgewoonde persconferentie in 'In&Uit', 'Mechelen houdt je warm' voorgesteld - de indrukwekkende programmatie voor de eindejaarsfeesten.  En het moet gezegd: het ziet er allemaal fraai en veelbelovend uit!   Het wordt beslist de mooiste eindejaarsperiode in Mechelen, die we ooit meemaakten...

Of, is het een sprookje misschien?

'Mechelen houdt je warm' is een gloednieuw concept rond eindejaar in de Dijlestad.  De slogan overkoepelt tal van activiteiten en festiviteiten die voortaan jaarlijks in de binnenstad door stadsbestuur, handelscomités en Mechelse Feesten worden georganiseerd.

Ze sloegen allen de handen in mekaar voor een wervelend programma.  Wie zegt nu nog dat Mechelaars 'hét' niet kunnen?

Deze editie loopt van zaterdag 13 tot woensdag 31 december, en staat in het teken van sprookjes.  En de dikke persmap leest inderdaad als een sprookje.  Ik begin alvast te dromen...

Caroline Gennez had de eer om dit 'sprookjesboek' voor te stellen, en hierna gingen Tom Onghena (van 'Mechelse Feesten') en Sylvie De Weze, dieper in op het programma.

Twee feestelijke sprookjesweekends vormen de ankerpunten van het eindejaarsconcept.  Ze zijn opgebouwd rond twee koopweekends (13-14 en 20-21 december), met op 14 en 21 december de tradionele Koopzondagen, en de Kerstmarkt op 19-20 en 21 december. (en deze Kerstmarkt zou dit jaar minder een 'zattemansbedoening' (dixit de Kinderraad...) zijn - maar de kwaliteit zou opgedreven worden, en er zouden niet enkel maar drank-en eetstandjes zijn...).

'Mechelen houdt je warm' belooft een hartverwarmend programma vol betoverende belevingen.  Op vier pleinen in de stad komen de bezoekers op adem en ontdooien ze bij allerlei kijk-en doe-activiteiten.  Jong en minder jong verwarmen zich aan vuurinstallaties, ontroerende en grappige voorstellingen, verrassende muzikale acts..

Mechelen trekt zowel de individuele shopper als de gezinnen met kinderen aan voor de eindejaarsshopping.  Er is een gezinsvriendelijke programmatie en een Shop&Drop-zone voorzien voor de kinderen.  Eveneens start vanaf vandaag de eindejaarswedstrijd met een fabelachtig prijzenpakket.  Tijdens de koopweekends verwarmen de handelscomités de bezoekers met tal van lekkers en randanimatie!

(Marcel Deroover van 'Centrum 3- handelscomité, en Guido de Coninck van het Vadderikcomtié, Veemarkt...)

Met stip aangeduid: de unieke winterwandeling langs Mechelse kerken, met als rode draad het Advents-en Kerstverhaal.  Héél erg de moeite!  Ik kan er van getuigen - want vorig jaar stapte ik mee...

Met een vuurwerkspektakel wordt op 31 december het jaar in stijl afgesloten...

Het wordt leuk in Mechelen!  Droom weg in de wereld van de Sneeuwkoningin, het meisje met de zwavelstokjes, de Bremer Stadsmuzikanten en de Baron von Münchhausen...

't Is allemaal té véél om op te noemen.  Vervelen gaan we ons niet doen.  Dat staat vast.  Ik overliep alleen de grote lijnen, maar de volledige programmatie kan je terugvinden op:

www.uitinmechelen.be

En dit heeft alles om succesvol te zijn ! Nu nog enkele jaren volhouden he ...

Dat hoop ik ook... Maar het hele concept ziet er goed uit.  Ik geloof écht dat het iets moois wordt deze eindejaarsperiode...

En als het nu nog zou sneeuwen dan, zou het voor mij toch nog veel mooier zijn.

@ Filip, je wens is vandaag al uitgekomen. Ik weet niet hoe het hier in Mechelen was, maar de hele voormiddag heeft het in Brussel gesneeuwd (en uit het raam kijken was boeiender dan een 3-uur-durende vergadering ;o) )

Hanna, daar was ik het helemaal mee eens ! ;-)