Mechelen in den doenker

(foto's: Jan Smets)

Met Sinterklaas komen de eindejaarsfeesten in versneld tempo dichterbij.  De feestverlichting hangt te schitteren - de Kerstboom en stal staan reeds voor het stadhuis opgesteld - en de gezellige winteractiviteiten beloven een sfeervol Mechels jaareinde...

Zo organiseert wandelclub 'Opsinjoorke' volgende zaterdag voor de elfde keer een tocht door 'den doenker'...

En...gezellig zal het wezen!  Daar staat 'Opsinjoorke' garant voor.  Trek je wandelschoenen aan voor een kuiertocht door een Mechelen in kerstsfeer.  De stad is volledig in eindejaarstenue.  Dus, het wordt zéker genieten van deze aparte atmosfeer op de mooiste plekjes van de stad.

Natuurlijk kan je dan niet buiten het Groot-Begijnhof.  Is deze buurt anders al een pittoresk kwartier: met de Kerstperiode is het er extra-tof!  Een bezoek aan de levende kerststal in de Moreelstraat is natuurlijk een must.  Klein en groot kunnen daar hun hartje ophalen,...en ondertussen zich misschien opwarmen aan een borreltje...

En derder is er een multiculturele kerstmarkt; is er veel randanimatie met live-music; zijn er drank-en eetstandjes...  Wat denk je?  spreekt het je aan?

Wie kent fotograaf Luc Perdieus niet?  Ook hem kan je volgende zaterdag op jouw wandeling ontmoeten.  Hij zal er zijn met zijn ondertussen bekend geworden 'bank', en zijn Groot-Smoelenboek.    En da's beslist het bekijken waard!

Je wandelt ook langs de Melaan, en in het café met-die-naam kan je een tentoonstelling bewonderen met olieverschilderijenen van de TV-figuur 'Arthur van Schuif-Af'.  Dus: ook voor kinderen zal de wandeltocht aantrekkelijk zijn.  (weet je dat er ook een teken-en kleurwedstrijd zal zijn, mét mooie prijzen?  Alle tekeningen worden op diverse plaatsen van het parcours tentoongesteld...)

Méér informatie kan je vinden op de website:

www.opsinjoorke.be

Zin gekregen?

Doe je misschien alles liever op eigen houtje?  Ook dat kan uiteraard.  Het wordt feestelijk in Mechelen!  We starten alvast zaterdag 13 december...

lijkt me leuk.

Hoewel ik van "den doenker" efkes m'n buik vol heb, sinds electrabel het al 3 keer heeft laten afweten afgelopen 2 weken ..

@katrientje: dat zal wel Eandis zijn die je in de steek gelaten heeft! Electrabel die factureert alleen, en Eandis is de netwerkbeheerder die de stroom bij u thuis levert (ze kunnen die stroom wel van bij Electrabel afnemen, maar er zijn genoeg alternatieven, zegt men).

@blog: En alles wat Jans hier zo mooi aangebracht heeft start pas op 13 december dan kunnen we de Sint en Zwarte Piet niet meer tegen het lijf lopen! Wat voor veel stoute kindjes, en daar zijn er hier genoeg op den blog, een geruststelling mag zijn!!!

 

Hmmm, leuke foto's Jan, zeer kerstfeer-achtig, maar ik had het leuker gevonden dat ze eerst de Sinterklaas op zijn daken laat gaan dit weekend en pas erna de hele Kerstmis-hype

...gaat wel over volgend weekend hé Hanna...   ;-)

en nu ziet de melaan er nog mooier uit !

mooi initiatief van herman !

Wie van de bloggers doet er mee aan deze wandeling zaterdag?

Aan de wandeling doe ik niet mee, maar ik loop zeker wel Kerstsfeer op te snuiven dit weekend, in de stad...

ik doe niet me aan de wandeling maar heb een bleekblauw gevoelen dat ik van corvée zal zijn in café melaan ...

en morgen worden er nog strikskes gehangen in de bomen op de melaaan !!!

en is de melaan nu mooi vbersierd of  niet ???

en das opkosten van den herman he ! ni op ons kosten !!!

Wel, das een mooi initiatief !