Koud he ...

met categorie:  

... maar Mechelen houdt je warm.

Natuurlijk, Jan schreef er al eerder over. Maar omdat het vandaag het openingsweekend is, toch nog eventjes wat leuke dingen die vandaag te doen zijn in onze schone stede op een rijtje:

1 Ijzerenleen - De Sneeuwkoningin
14.00 – 18.00 uur
Haverwerf De Sneeuwkoningin
In een witte koets, fonkelend als ijs, brengt een sprookjesfiguur jong en oud in vervoering. Ril van plezier bij de ijzingwekkende belevenissen van de Sneeuwkoningin.
Tip: Neem deel aan de wedstrijd in programmabijlage van Steps op 8 december. Je maakt kans op een exclusief ritje!
Jeneverbar (13 + 14 december)
Geniet van een frisse borrel die zigzaggend door de ijskoude jeneverbar naar beneden kronkelt.
Ice Carving (20 + 21 december)
Een authentieke ijsartiest tovert met beitel en hamer schitterende ijssculpturen in het thema van de sneeuwkoningin tevoorschijn.
Wensfee (13 + 20 december)
De onweerstaanbare Wensfee op stelten maakt je stoutste dromen waar. Vertel haar je wens en laat je ondersneeuwen door haar wensglitters.
   
2 Vismarkt - Meisje met de zwavelstokjes
16.00 – 00.00 uur
Meisje met zwavelstokjes Vuurinstallaties (Pyromantiek) – tot 00 uur
Op de Vismarkt komt een warme en melancholische gloed je tegemoet. Beleef mee de gloednieuwe voorstelling van het vurige gezelschap Pyromantiek. Overal waar je kijkt, zie en hoor je onverwachte vlammetjes en dwaallichtjes. Nestel je in de vurige kiosk en luister naar de muzikale olielampjes. Warm je handen aan de open haard en geniet van een hartig hapje.
Sprookjes voor Grote Mensen (Rebecca Stradiot) – tot 20 uur
Met warme stem en stemmig accordeon brengt deze rasechte vertelster je verrassende verhalen uit het leven gegrepen. Steeds met een vleugje melancholie, passie en een knipoog.
Voorstellingen om 16.30, 18.00 en 19.30 uur.
Locatie: ’t Ankertje, Vismarkt, 2800 Mechelen.
   
3 Veemarkt - Baron von Münchhausen
14.00 – 18.00 uur
Baron Baron von Münchhausen
Treed binnen in de prachtig gedecoreerde Marokkaanse tent! Beleef de meest onstuimige en waanzinnige reisverhalen van Baron von Münchhausen. Luister hoe hij op kanonskogels kan vliegen en zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras trekken. Bij een heerlijk kopje authentieke Marokkaanse thee kan je op adem komen van zijn wilde verhalen.
Gekke fietsenparcours
Beleef zelf doldwaze avonturen op fietsen in alle vormen en maten. Stap op ‘s werelds kleinste tandem of trap door op de ‘doortrapper’.
   

Ik ga alvast een kijkje nemen ... Jullie ook ?

(Bron In en Uit Mechelen)

@ Peter, bedankt voor dit overzicht. Deze ochtend op de Veemarkt zag ik 3 dichte houten hutjes staan en 2 witte tenten en wist begot niet wat daar in verborgen was.

We zullen de kou trotseren ;o)

Ik ben deze middag over de Veemarkt geslenterd, die fietsen waren hilarisch, ik zag een jongen krampachtig zijn stuur vasthouden omdat het hobbeldebobbel ging, en zijn vader er achter, die achteruit moest trappen om vooruit te geraken.
De tent ernaast met verhalen zat vol met enthousiaste kinderen
 

Op de Ijzerenleen zag ik maar 2 standen staan, eentje met jenever, de andere van de Streekkrant.

Hopelijk houdt Mechelen mij warm, want ik vond het vandaag berekoud!

Het was ook berekoud.
Dank zij dit artikel van Peter ben ik ook even afgezakt, vanachter mijn warme stoof, naar 't stad om er een paar foto'kes te schieten.
Ik ben van de IJzerenleen naar de Veemarkt en terug gewandeld en inderdaad, qua attracties was het niet echt ne vette, maar Mechelen laat zich altijd gewillig fotograferen.
Ik heb zelfs een foto genomen van onze nieuwe burgemeester en de Mechelse Politieagenten te paard hadden zich ook zeer dankbaar opgesteld :-)
Op de Grote Markt liep ik Jans en Annemie nog tegen het lijf en op de Schoenmarkt kwam ik een warm ingeduffelde Peter en Patricia tegen.
Een gezonde wandeling door mijn geliefkoosde stad en nog een klappeke kunnen doen, wat wil een mens nog meer ?
 
Onze nieuwe burgemeester (Foto: Jan Goovaerts)
 
De IJzerenleen en de IJsfee (Foto: Jan Goovaerts)
 
De Mechelse politie en de mensenrechten (Foto: Jan Goovaerts)
 
De IJsfee (Foto: Jan Goovaerts)
 
 

Het wordt nu wel echt te gek in Mechelen - LOL - Jan G ziet IJsfeeën en ik botste daarstraks, bij het halen van mijn wekelijks pakske friet op de Korenmarkt, op een... Fanfare van Ganzen !

Begeleid door een soortement Tambour-Majoor, die de maat aangaf met een scheidsrechtersfluitje (vermoedelijk een indicatie voor de dieren om te volgen en er de pas in te zetten) en achteraan een trommelaar (die de afwijkers terug in de pas moest laten lopen).  Twee rondjes op de Korenmarkt en een heen-en-weer, een honderd meter, de OLV-straat in, gevolgd door een stoet van voorzichtige auto's.

Die Middenstanders doen er echt alles aan om volk te lokken, maar het was wel de moeite. 

Misschien geloven jullie me niet, maar het was echt waar, behalve dat ik, op dat moment, geen fototoestel op zak had.  En dat vond ik, op dat moment, doodjammer !

:-)

Ganzen die in de pas lopen .... ganzenpas? ;-)

@ Luc : Hoe dat ge het kunt raden !

:-D

Het was wel een grellig zicht.

 

Mechelen is ECHT wel het DOODSTE gat van Vlaanderen !!

Triestig, zelfs Zichem-ZussenBolder en Achtert'hoekske weten beter wat een sfeervol centrum is

KOMPLEET NIKS was er te doen, enkele tentjes , en dat wordt dan in alle kranten aangekondigt als 'het meest sfeervolle centrum van Vlaanderen'

WHAHAHAHAHAHA wat een mop !!!!!!

 

MECHELEN => TRIESTIGSTE GAT VAN VLAANDEREN !!!

@anoniem: dat was waarschijnlijk omdat gij hier rondliep. Maar da's niks, gewoon blijven lachen.

Ik vond het gisteren niet echt een vette, ge komt natuurlijk wel altijd dezelfden tegen (lees o.a. bloggers), dus da's wel tof,  maar ik had toch meer animatie verwacht na dat foldertje en het beloftevolle krantje hierover

oh en PS: aan die anoniem, als Mechelaars hier op de blog hebben we positieve en negatieve kritiek, maar begin niet als 'anoniem' zomaar anoniem hier onze stad te bekritseren, wie ge dan ook moogt zijn!!!

@ Hanna :

Dan wordt het tijd dat ons An (Oniem) iets in elkaar bokst, want eerlijk gezegd : een Kerstmarkt vind ik gewoon lame !  Nen heleboel prullen en schnapps en glühwijn.

Als ge dan zo gek bent van glinsterengeltjes, kerstballen in alle vormen en maten en ondergesneeuwde kerststalletjes, dan kunt ge misschien beter naar de Kerstmarkt in bv Aken of Duitsland gaan.

Kunnen we hier niet zoiets nieuw bedenken zoals een (Mechelse) Wintermarkt met bv Mechelse Dingen ?  Waarom geen klokken in de Kerstboom of een Opsinjoorke of Emmerkes en misschien een Blauwbartje in de Kribbe.  En geen Kerstjingles door de luidsprekers maar Christmas Carols van bv Nite Spirit en onze Gunter (Neefs) ?  Nen opgewarmde Carolus zal er ook wel ingaan, naast Mechelse Peren, Mechelse Koekoek en Mechelse Soep.

Allez, het is maar een ID.

:-)

De folder was inderdaad veelbelovend maar in de praktijk was er niet echt veel te zien of te beleven. Ik vrees dat de middenstand zich stilaan toch ernstig zorgen moet maken.

10 dagen voor Kerstmis zou je over de koppen moeten lopen maar het centrum lag er abnormaal rustig bij. En de vriestemperatuur is geen excuus want elders was het wel behoorlijk druk.

@ Freddy : 't Is crisis, zenne !

:-D

@ tgimycko: da's waar maar toch niet alleen in Mechelen en daar lijkt het stilaan op. Vrijdagavond was ook al doods. Ge kunt tegenwoordig, alleen is het er nu te koud voor, in uw bloot gat over straat lopen

@ Freddy :

Misschien is het een beetje van Been There / Done ThatAntwerpen copieert Parijs en Mechelen copieert Antwerpen.

Tijd voor iets nieuws, misschien ?  Dus waarom geen Mechelse Wintermarkt met Mechelse Streekprodukten ?  Zo worden die ineens ook mee in een promotiebad gestoken.

En onder Mechelse Streekprodukten wil ik ook Mechelse Muziekbands klasseren (van Hardrock tot Fanfares), met die verstande dat ze dan best een beetje in the mood blijven.  Niet alleen fanfares maar ook hardrockbands hebben geweldige klassiekers en ballades die misschien wel zouden passen in de sfeer rond het Eindejaar.

Nu nog een passende titel bedenken want Mechelse Kerstmarkt of Mechelse Wintermarkt bekt niet echt internationaal.

Er was wel wat volk maar persoonlijk had ik ook wat meer van het spektakel verwacht. Weinig decorstukken, weinig dingen om bij stil te blijven staan. Op de vismarkt was er wel wat, maar Jongens, het aantal bloggers dat ik van het weekeind ben tegengekomen !

Wat een Blogartikeltje als "Koud, hé ?" allemaal mogelijk maakt...

:-D

@ Peter, blijf ik eens een dagje thuis bij de warme haard, kom jij iedereen buiten tegen. Tsssss

Het hangt er natuurlijk van af wat je bedoelt met succes, veel volk etc... Ik was op stap met mensen van Hoogstraten en Culemborg (Nl) en die vonden het hier gewoon geweldig. Als je er van uitgaat dat je bij elk evenement evenveel volk moet kunnen  halen als voor pakweg Maanrock dan kan ik de zeurders wel volgen. Maar is dat echt nodig? Ik denk dat de net die kleinschaligheid de charme van Mechelen is. Ik ben  eerlijk gezegd niet altijd zo happy metr massa's volk, Maanrock is één van de weinige drukke evenementen die ik best kan pruimen maar een eindejaarsatmosfeer waarop je op de koppen kunt lopen is me van het goede te veel. OK, er kon misschien wat meer volk geweest zijn, maar ik herinner me dat nog maar pakweg 8 jaar terug er buiten de kerstmarkt  ( dat kunstmatige gedoe komt me trouwens de strot uit) geen ballen te zien of te beleven was. Dan staan we vandaag toch een stuk verder denk ik. En gisteren ,zondag was er toch wel wat beweging. Dus waarom geklaagd ? Anderzijds volg ik wel de opmerkingen dat we een alternatief op de Kerstmarkt uit onze mouw zouden moeten schudden en misschien zijn deze akties een eerste aanzet.

 

 

@gymicko en Rudi,

Ik deel jullie afschuw voor kerstmarktjes niet, Elk jaar zie ik er naar uit naar de sfeervolle gebeurtenis, leuke kraampjes, lekkere geuren en smaken, over koppen lopen, kleurrijke kerstalletjes enzovoort.

Alleen de laatste jaren werd de stemmige kerstmuziek vervangen door de luide jazzmuziek die helemaal niet de kerstsfeer ondersteund, dát en alle veranderingen die mensen in een opwelling van de vroege of latere  midlifecrisis alles en nog wat willen veranderen en omkeren verziekt de sfeer en maakt dat dat gevoel stillekes kan wegebben.

 

nog iets....?  :-)

@rudi: Ik deel jouw mening. We hadden een koppel (West/Oost Vlamingen) te gast. Ze kwamen voor het eerst in Mechelen. Ze waren erg enthousiast over de sfeer en de stad. Ze konden dit spektakel ten zeerste apprcieren.

 Ter info.Bloemlezing uit HLN van heden 15.12.2008.

78 jarige vrouw van portefeuille beroofd op zaterdagmarkt.

19 jarige jongen met geweld bestolen.

83 jarige vrouw beroofd in warenhuis.

19 jarige jongen beroofd van GSM

58 jarige vrouw bestolen in cafe op vismarkt.

82 jarige vrouw portefeuille gestolen op bus.

41 jarige vrouw GSM gestolen uit handtas.

Daar bovenop nog een rits inbraken.

Leuke stad.Allen daarheen.

Druk bezig geweest? :-)

vandaag in de Gazet van Antwerpen:

"Ze gaan mijn blote kont zien" !

"Een schot vol frustratie"

"Loslopende honden brengen Van Impe ten val"

"Politie blust toiletpapier

en nog veel meer

We zijn gisterenavond nog met de kleintjes naar de vismaarkt geweest, een prachtig lichtspektakel.

De watermachine of mobiel iseen waar kunstwerk , de kachel, de rookpot, de kraampjes, kortom het was tof er te vertoeven.

De kinderen waren geinteresseerd door de kaarsjes die zalige muziek verspreiden.

--

en weet iemand hoeveel man/vrouwen in mechelen?

- de liefde van zijn/haar leven vonden
- een ruzie bijlegden
- een kindje kregen
- een kadootje kochten voor elkaar
- een geweldig toffe film gezien hebben
- lekker lui in bed gebleven zijn
- zich ongeloofelijk geamuseerd heben
- de lotto won

 

 

Toch weet G.L. opnieuw  een leuk item te verprutsen om wat punten te scoren voor een obscuur partijtje waarvan hij niet méér dan een meeloper is.

 Het gaat er weer niet goed in zeker.

 @ JT,

            over waar ik meeloop beslis ik.Het is toch verwonderlijk dat de waarheid steeds de " correcten " kwetst

Beste GL: Om deze stad zo grondig te verafschuwen, stel ik met verbazing vast dat je toch graag 'vertoeft' op Mechelenblogt, een clublokaal frequenteert op de Grote Markt, bij d'Hoogh een hapje gaat eten, enz...

Nooit angst dan als je de stadsgrens oversteekt?

Om jouw veiligheid te garanderen zou ik je toch suggereren om je terug te trekken achter de Zennedijk, om in peis en vree te mijmeren over een tijd dat alles nog mooi en goed was... 

Kwel jezelf toch niet om dagelijks gefrusteerd te worden op deze verfoeilijke blog. 

@G.L.: Jouw interventie doet hier niets ter zake, maar dat zijn we van jou gewoon. Als je wat lef hebt (en dat betwijfel ik aangezien je nog steeds niet gecontroleerd blogt) begin je een nieuwe topic over stadsveiligheid, waarin alle aspecten kunnen aan bod komen.

Neem je de uitdaging aan ? Of blijf je laf niet gecontroleerd verder spuiten ?

 Argumenten jongens en niet rond de pot draaien.

Natuurlijk is het koud voor die oude mensen die hun beetje spaarcentjes worden afgepakt.

Natuurlijk is het koud voor die jongeren die  voor het eerst worden geconfronteerd met ......

Maar daar willen jullie niet horen over spreken omdat het niet in jullie kraam past. 

@G.L.: Hoe duidelijk moet ik zijn om je diets te maken dat je commentaren onbenullig zijn en niks met gelijk welke topic te maken hebben. Je uitbraaksels moet je aan de milieudienst richten, niet hier. 

 @ Jans,

                a.u.b. lees nu toch uw eigen bericht eens dan zult u vaststellen dat u uw eigen tegenspreekt.Ik mag in de stad overal komen.

Eigenlijk zou ik voorstellen dat enkelen onder ons eens een gesprek hebben onder vier ogen met G.L? Kan leuk of verhelderend zijn voor alle partijen....

 

Ja, direct bereid, praten helpt ...

Er zijn hier op de blog meningen dat er in Mechelen niets te beleven valt! Wel daar geeft GL dan een repliekske op. Er gebeurt dus wel een en ander; meer zal hij niet bedoeld hebben.

Trouwens een beetje overenweergeblog is toch wel de bedoeling zeker. Anders kunt ge er beter mee ophouden.

Ja Eddy wat gekrakeel is goed. Maar om nu op elke topic. Elke keer weer opnieuw een partijprogramma ten beste te brengen ? Als het zo ver moet, dan hoeft het voor mij echt niet meer hoor. Voor gelijk welke strekking he, versta me goed.

G.L,Peter,Jans,Eddy: joengskes joengskes toch wa kunde ét moeilek maake.

Simpele oeplossing:kapt den blog in stukskes:ééntje veu ieder partij,VLD-CDO-Greun,SP.a-Spirit,CD&V-N-VA en VL.Belang ! Es zien waa ér ét mitste oep gerejageerd weurd !!  Ieder zen goesting hé?

Mechelenblogt is sowieso a-politiek, wat sommigen ook mogen beweren.  Onder de bloggers zijn linksen en rechtsen en averechtsen.  Ik ken er véle persoonlijk, en die hebben heel verschillende strekkingen en/of achtergronden.  En da's goed!  Ik heb met vele een tof contact, ook al hebben ze een andere politieke visie of levensbeschouwing.  En da's goed;   Van élke mening kan men leren.  En dat doe ik ook.

Het gaat er alléén en alléén om dat een topic niet steeds hoeft 'verpest' worden door één bepaalde ongenuanceerde mening - en dit stééds opnieuw.  Dit is stemmingmakerij.  Deze topic ging over iets gehéél anders.  Als er over delinquentie of wat dan ook iets geventileerd zou moeten worden door een bepaalde blogger: dan laat hij zich registreren, maakt hier een topic over, en dan kan daar op gereageerd worden door wie dat wil.  Geen probleem.  Maar niet op déze manier.

Iedereen is welkom met zijn/haar visie (of die nu links of rechts is, of nog wat anders...) - maar dan wel volgens de spelregels.  En da's een terechte vraag durf ik hopen.   Wie dit anders wil 'begrijpen', doet dit maar.  Maar voor mij zijn deze regels glashelder.

Ik vind het eigenlijk gewoon roduit dégoutant dat de blog nu ook al misbruikt wordt om de mensen toch maar te overtuigen dat Mechelen een onveilige stad is, puur uit eigenbelang en politiek gewin.
Ik woon en leef al bijna een halve eeuw in deze o zo onveilige stad en heb nog nooit een pak slaag gekregen, ben nog nooit over- of lastig gevallen, zelfs nog nooit uitgescholden op straat.
Er is nog nooit bij me ingebroken of nog nooit wat van me gestolen.
Nochtans heb ik gedurende meer dan dertig jaar in de meest besproken buurt van Mechelen gewoond en begeef ik me regelmatig na zonsondergang in de Mechelse straten.
Ben ik dan abnormaal, GL ?? Of moet ik dringend Lotto gaan spelen.
Spaar aub je simplistische propaganda en je one-liners voor je verkiezingsdrukwerk, of begin zelf een topic waarin je je frustraties kwijt kan, ipv serieuze onderwerpen te komen verpesten met verzuurde gedachten, in de hoop er enig politiek en financiëel gewin uit te halen.
Voor de rest nog een zalige kerst en een gelukkig jaar.

 

Jan G. dan hebt ge wel véél geluk gehad hoor.....bij mij (in het centrum) is tweemaal ingebroken en negen keer geprobeerd met alles schade telkens erbij. uiteindelijk ben ik dan maar hoog en droog gaan wonen achter een brandkastdeur (kwestie van rustig in mijn bed te liggen!). Mijn eigendommen verkocht aan dumpingprijzen.....

Mijn broer is enkele keren bedreigd geweest met messen en ook enkele keren overvallen geweest in de Drabstraat en in de Consciencestraat....

Voor de rest heb ik dan nog een nicht die 'n zaterdagnamiddag in de Bruul geplunderd is geweest door een groepje "jongeren" terwijl men haar tegen een uitstalraam duwde.

conclusie: wie nog niks heeft voorgehad mag niet zeggen dat er niks gebeurt en wie al wél wat heeft voorgehad mag ook niet zeggen dat iedereen slachtoffer is of was!

Ik heb de blog hier gevonden een paar jaar geleden, leuke blog-meetings IRL gehad, fijne vrienden ontmoet, enfin, het was een gezellige gemoedelijke sfeer, dat kunnen de bloggers van anno 2006 kunnen bevestigen.

De grimmige sfeer waar nu bij waar zowat bij elke topic politiek wordt bij betrokken, is volgens mij niet de bedoeling van deze blog, om voor politiekers hun ei kwijt te kunnen.... opbouwende kritiek is goed, maar om elke elke elke dag negatieve kritiek hier van hen te lezen ....

Waar zijn de goeie oude tijden? Moeten wij als trotse Mechelaars constant opboksen tegen blahblahblah commentaar?

Marc, ik heb het zelf ook al meegemaakt, zie topic

http://www.mechelenblogt.be/2006/07/gulden-ontsporing-11-juli-vieren-met-kleinkunst

Maar ondanks alles woon ik hier al zolang, en voel ik me absoluut veilig.

Mijn moeder is ooit overvallen en bij mij is er ooit ingebroken. Ik ken verscheidene mensen die ook al eens iets voor gehad hebben. En ik lees en hoor dagelijks dingen waarvan ik niet begrijpend moet hoofdschudden, maar helaas voor sommigen ik blijf Mechelen niet echt een onveilige stad vinden. In deze tijden gebeuren dergelijke zaken nu éénmaal en inderdaad helaas en ook niet alleen hier. Maar of het echt zoveel beter was vroeger, nota bene in tijden van veel minder mediamogelijkheden dan nu, blijf  ik betwijfelen. Verder:  ik ben niet van plan elke verkeersdode, elk slachtoffer van geweld, elk kankergeval, elke slachtoffer van aan diefstal, elk gezinsdrama  te inventariseren  om er dan voortdurend over te doordrammen. IK voel me te goed in mijn vel om mijn dagen te laten verpesten door te denken aan schorremorie, krapuul en misdadigers maar ook niet door kankeraars die altijd maar op dezelfde spijker blijven slaan. Ik vraag me af wat je er mee wint. De hele tijd maar je eigen grote gelijk willen benadrukken werkt op den duur zeer vermoeiend. Vooral als je te laf bent om te zeggen wie je bent.

@Marc : Je zal mij niet horen zeggen dat er in Mechelen geen criminaliteit is, maar of dat van het niveau is dat we allemaal met de daver op ons lijf moeten rondlopen, durf ik ten stelligste te betwijfelen.
 
Mechelen telt een kleine 80.000 inwoners en dat zijn niet allemaal engeltjes.
Maar het zijn ook verre van allemaal criminelen.
 
Als jij het nodig vindt om daarvoor te moeten verhuizen, is dat je goeie recht, maar als anderen zulke feiten gaat aanwenden uit eigenbelang en geen scrupules hebben om, op de rug van de slachtoffers, anderen zich onveilig te doen voelen, dan is dat voor mij een brug te ver.en dan noem ik indoctrinatie van de bovenste plank.
Daarvoor is deze blog niet in het leven geroepen.

@Hanna : Ik ben blij dat je je niet hebt laten afschrikken door wat er toen gebeurd is.

Voor mij is de discussie, die er eigenlijk geen is, hier gesloten.

Het ging hier eigenlijk over ....... over wat ging het hier nu eigenlijk ook weer ?

Mechelen houd je warm.

Ik denk eigenlijk dat G.L. dagelijks de "nieuws uit Mechelen" pagina van de Reflex-web raadpleegt of de web van Opam.be en daar staan natuurlijk veel, alles behalve vrolijke, dingen op.......maar of die twee webkes nu echt aan politiek doen zou ik toch niet durven stellen hoor......

@marc: Maar aan uit die "webkes" kan je wel politieke munt slaan natuurlijk, want aan politiek gerichte stemmingmakerij maakt G.L. zich wel schuldig.. Dat hangt dus af van de aard van het beestje. .

Helemaal akkoord Rudi, en hiermee wordt deze topic dan ook afgesloten.