Back to the fifties

met categorie:  

DR.BLUE BEAT in Jeugdcentrum Metteko

Het is misschien kort dag, maar ik zag zelf heel toevallig nu pas de affiche. Morgen, zaterdag 27 december gaat Jeugdcentrum Metteko naar warmere oorden, met een Reggae Christmas concert.

Twee reggae-bands staan er op het podium en nemen je mee naar de zon op de tonen van reggae en ska. De eerste band Freelastic is mij onbekend, maar de Ska band Dr.Blue Beat is enorm gegeerd door de liefhebbers de echt swingende ska van de jaren 50 en 60. Ze hebben een hoog Madness en Bad Manners gehalte en zorgen voor heel veel ambiance. Ik weet niet of wij, oude zakken, ook welkom zijn in JC Metteko, maar als ik morgenavond de tijd kan vinden, ga ik zeker een kijkje nemen.  

 

Mechels Radioprogramma genomineerd als beste radioprogramma 2008  

Het lijkt een vaste gewoonte geworden, maar het radioprogramma Popcorn City, waarin de mid-swing en soul muziek uit de jaren 50 en 60 centraal staan, is voor de 4e keer op rij genomineerd door de bezoekers van radiosite Radiovisie.

Er zijn 10 genomineerde programma's in de categorie, waaronder 9 van de nationale zenders en één buitenbeentje, Popcorn City. Het programma is van Mechelse makelij en wordt uitgezonden door meer dan 60 lokale- en webradio's in België en Nederland. Daar Popcorn City de underdog is in het rijtje, en moet opboksen tegen de grote kanonnen van VRT en Q-music, kan het programma dan ook elke steun gebruiken.

Gaan stemmen is kosteloos (geen dure sms'jes) en kan op deze link : klik hier

Je stem uitbrengen kan nog tot zondagavond 28 december, middernacht. Snel zijn is dus de boodschap. (Zie ook http://www.popcorncity.be)  

Ook de Mechelse Radio Opsinjoor is genomineerd, maar dan in de categorie "Beste radio van de provincie Antwerpen. Omdat Opsinjoor nog één van de weinige lokale radio's is waar men zich nog de moeite getroost om échte programma's te maken, verdienen ze de steun van de Mechelaars.

(zie ook http://www.opsinjoor.be)

Fijn van de nominatie voor Popcorn !

Wat het ReggaeXmasfeestje betreft, misschien steek ik er in t laat mijne koude neus nog wel binnen, misschien ook niet, ik zie nog ... maar t ziet er alleszins INTERESSANT uit !