De val van de Euroshopping

De afbraakwerken van de Euroshopping aan de Leermarkt zijn uitgegroeid tot een bezienswaardigheid.Dagelijks staan tientallen nieuwsgierigen de werken te bekijken en worden er foto's gemaakt van het gebeuren.

Gisteren, donderdag 20 november, waren er op de Leermarkt zelfs enkele spannende momenten te beleven.

Tijdens de afbraakwerken begon een groot stuk van de voorgevel van het voormalige winkelcomplex plots over te hellen en dreigde het op de straat en de daar aanwezige voertuigen te vallen.

De muur woog naar verluid zo'n 80 ton.

Er werd snel een kraanarm tegen het gevaarte geplaatst en er werden spanriemen aan de gevel bevestigd, die ervoor moesten zorgen dat de muur niet langs de straatkant zou kunnen vallen.

Drie uur later kon de muur dan omvergeduwd worden naar de werfkant.Volgens de werfleider was het gebeuren te wijten aan de verbazend zwakke constructie van het gebouw.

Over een maand zou het hele terrein al braak moeten liggen en kan de archeologische kring aan het werk om de ondergrond van de Euroshopping, waar vroeger de Mechelse leerlooiers gevestigd waren, te onderzoeken.  (JG)

 
 
 
 
Foto's : Jan Goovaerts

Deze namiddag liep ik er ook even langs...

Er stonden vandaag ook weer wat kijklustigen...  En het jounaal op VRT en de reportage in 'Man bijt hond' van gisterenavond hebben waarschijnlijk nog meer nieuwsgierigen op de been gebracht...

Elke dag is er wat méér (of minder...) te zien.  Het gaat snel.  Eigenlijk sta ik verbaasd over het grote terrein...

Het blijft boeien!