Delcampe: Voor Mechelse verzamelaars

Ik kwam in een tijdschrift een pak links tegen naar allerlei nuttige sites.  Van de meeste sites zag ik eigenlijk het zogezegde nut niet echt in, behalve van eentje.  Mijn oog viel op de site van Delcampe: de internationale site voor verzamelaars.

Verzamelaars verkopen via deze website oude postkaarten, postzegels, boeken, papieren, munten en meer van dat leuks.

En wat ontdekte ik tijdens het zoeken naar Mechelse snuisterijen?  Er worden op dit moment maar liefst 3725 oude postkaarten verkocht van de stad Mechelen.

Dus beste verzamelaar: Veel plezier ermee!

Onze gediplomeerde dedective Gim zal dit graag lezen.

@ Luc : Delcampe ken ik al lang - Die staat al een tijdje in mijn Favorieten.

:-)

Bedankt voor deze link Inge!

enne...welkom als blogster! 

@gim: voor mezelf was het een nobele onbekende.

Inderdaad! Via die site heb ik al veel postkaarten gekocht. Al zijn ze soms wel 'overprized'

Ik heb er zelfs ooit een Ost-kaart gekocht, afgesnoept van wie later bleek Roger Kokken te zijn :-)

Ik denk dat ik zowat een jaar of 7 lid ben bij Delcampe en dit tot mijn algehele tevredenheid (kopen/verkopen van postzegels).  Eén groot voordeel met bvb E-bay (waarvan ik ook lid ben) is dat de uiteindelijke kosten bij Delcampe gevoelig lager liggen dan bij E-Bay.  Delcampe stelt zich tevreden met een heel laag percentage van de verkooprijs en rekent in tegenstelling tot E-Bay geen plaatsingskosten aan, noch kosten om een afbeelding van je aanbod bij te voegen.  Bij E-Bay kunnen de totale kosten toch algauw een dikke 20% bedragen.

Uiteraard is het aanbod bij Delcampe veel geringer dan bij E-Bay en het spitst zich meer toe op postzegels, postkaarten, boeken...

@ Peter,   ja, schaamteloos voor mijn neus weggekaapt !  Ik ben nog altijd kwaad!

voor verzamelaars van Mechelen  meer specifiek Muizen  heb hier nog een oud   1883  zicht op  het landelijke Muizen liggen

Interesse?

gr

koen

koen.annemie@pandora.be