2000...

met categorie:  

                              2000

 

(foto's: Jan Smets)

Een mijlpaal voor Mechelenblogt!

We bereikten de kaap van 2000 topics.  En dat - dat melden we graag in:

HOOFDLETTERS

@ Jans :

Niet alleen de Mechelse Blog piekt. Ook de Mechelse Wikipedia.

Kijk eens hier...

Enne, zijn we dan 'goe bezig' Gim?   ;-)

Nee, alle gekheid op een stokje.  Mechelenblogt vierde op 24 juni zijn derde verjaardag; en nog géén half jaar later bereiken we deze mijlpaal.  Het begint te tellen...

@ Jans :

En we zijn genomineerd voor Site van het Jaar !

Het kan ni beter - Het kan ni oep !

Inderdaad, goe bezig !

:-)

We zijn al een paar jaar genomineerd, maar moeten op het einde van de rit toch nog de duimen leggen...  Maar goed, slecht doen we het niet.  Het sterkt ons misschien om de lat nog hoger te leggen, en de kwaliteit nog meer op te schroeven.  We gaan ervoor hé...

Dus... hopelijk schrijven meer Mechelaars in op de Blog en starten nieuwe artikels !

La ma kome ! AMAP !

(AMAP = As Much As Possible)

Maar dan wel kwaliteit voor kwantiteit.

@marc vc: ge neemt me de woorden uit mijn mond.;-)

Ja, dat is waar.  We moeten onszelf de discipline opleggen om zo kwalitatief mogelijk 'blogmateriaal' op  het net te gooien.  Dus: af en toe  onzelf eens aan een kritisch zelfonderzoek onderwerpen.  Opbouwende kritiek van andere bloggers kan alleen leiden tot een (nog) beter Mechelenblogt.

Dus: wat is goed?  wat kan beter?  ...

dat siert deze blog ook, de kwaliteit....

op andere blogs (dit is de enige die ik bezoek, maar als ik eens vluchtig rondkijk) worden veel posts geplaatst die geen meerwaarde geven, maar enkel dienen als vulling.

Chapeau mede-Mechelaars alhier!

Er is natuurlijk ook die andere MechelenBlog.


Leuke artikels, maar er reageert geen kat op...

Yippieee!!! 2000 al. Mooie mijlpaal. En hebben jullie al gestemd voor de site van het jaar? Ik wel. ;o)

Wat kan beter ?

  • Gewoon iedereen wat meer werk maken van zijn topics zeker ?
  • Respect in de replies.
  • Meer posters die posten
  • ...

Maar voor de rest zijn 2000 topics het bewijs dat het werkt !

Al gestemd voor de SIte Van het jaar ? Natuurlijk !!

 

Het is weeral een tijdje geleden dat er nog eens een Foto-Quizje van ons aller Jans is verschenen...

http://www.sitevanhetjaar.be/

voor wie ons wil nomineren....

Helaas verschijnen hier de laatste tijd veel posts over zaken waar ik me serieus afvraag wat de meerwaarde is.

Geachte blogger, denk eerst is na voor je een item post dat weer is over bv. de zoveelste verkoop van tekeningen, postzegels of zaken gaan die van heel ver iets met Mechelen te maken hebben. Ik heb de indruk dat sommige bloggers items posten om toch maar zoveel mogelijk items op hun naam te hebben.

Dus voor mij ook, kwaliteit boven kwantiteit.

@filip: hebt ge soms weer een lugubere vondst gedaan op Coloma? ;-)

Proficiat voor alle medebloggers, die interessante bijdragen leveren.

@ Filip : ik vrees dat je gelijk hebt.  Sommigen posten sneller dan ze nadenken.  De relevantie is soms vér te zoeken.  Dat heb je met 'burgerjournalistiek'.  Nu ja, als het onnozel is, lees ik het niet, laat staan dat ik reageer. 

Maar ondanks alle 'spam'  tussen de posts, blijf ik toch bijna dagelijks effe kijken naar deze blog om te zien of er iets leuks tussen staat.  Het lukt niet altijd vanwege mijn werk om te reageren of zelf een artikeltje te plaatsen, maar ik ben wel een trouwe lezer. 

Mijn felicitaties aan de bloggers. Sommige posten zijn echte pareltjes met prachtige illustraties en "petites histoires". Die kunnen zo gebundeld worden tot een naslagwerk over Mechelen.

Wat ik wel mis zijn de oude nieuws-flashes. Het geeft een actuele kijk op Mechelen en interessant stof tot discussie waarbij de burgerjournalistiek mooi kan aanvullen met diepte en "persoonlijkheid". Ik weet wel dat het veel moeite vraagt om dat dag-in dag-out te doen maar mits een beurtrol systeem zou het toch moeten lukken.

 

2000 topics, amai, inderdaad ne dikke proficiat voor  alle bloggers. Ik deel ook de mening van bovenstaande reacties van kwaliteit boven kwantiteit.

Ik heb alvast gestemd voor Mechelblogt! 

Ik heb een keer gedacht om enkele pareltjes te bundelen in een boek. Mechelen Blogt goes boek. Maar dat is allicht iets voor het eerste lustrum ... (moet kunnen)

Dat lijkt me een héél tof idee!  En aangezien dat elke zichzelf respecterende gids vroeg of laat toch een boekwerk uitbrengt, is dit geknipte materie voor jou Peter!  ;-)

Doen!  hou het idee 'warm'!

Even relativeren: op basis van de lijst van bloggers met vermelding van het aantal geplaatste artikels blijkt dat van de 2000 artikels er 1.330 (66.50%) geplaatst werden door 5 personen die elk meer dan 100 artikels schreven. Eén daarvan plaatste er 507 (of 25.35%). Is dat dan Mechelen (meer dan 80.000 inwoners) blogt?

Om de reactie te voorkomen om dan zelf maar artikels te plaatsen op de blog: ik bekijk elke dag de onderwerpen, maar de dagen dat ik echt geinteresseerd iets lees, zijn zeldzaam. Ik vraag me af hoeveel personen elke dag deze blog lezen. Mijn inziens niet echt de moeite om iets te plaatsen.

Maar voor wie de eigen feestvreugde deugd doet, toch proficiat.

 

:-)

Enkele van de 2000 artikelen zijn allicht automatisch gegenereerd door Mechelen Mapt en ondertussen verdwenen.

Verder is het een natuurlijk verschijnsel dat een blog maar door enkele veelschrijvers van inhoud wordt voorzien. Dat blijkt uit studies rond het bloggebeuren.

Wat u fijntjes achterwege laat is dat er toch een kleine 80 mensen die 'iets' geschreven hebben, van enkele artikels tot een tiental. En wat dat betreft komen we toch wel een beetje in de buurt van een stadsblog.

 

Maar uw relativering is hier natuurlijk op zijn plaats.

Verder hebben we een kleine 3000 hits per dag, en zijn er momenteel 3 gebruikers en 11 gasten online.

Er zijn momenteel 4 gebruikers en 19 gasten online.

Natuurlijk weet ik alles wel te relativeren homor.  Da's klaar.  Ik ken uiteraard jouw aangehaald cijfermateriaal.  De champagne is hier ook nog niet ontkurkt, en ik loop niet euforisch rond met feestneus.   ;-)

Maar af en toe eens het enthousiasme aanzwengelen doet geen kwaad.  Of toch?  En als dit dan ook nog eens aanleiding geeft tot reacties, opbouwende kritiek, zelfreflectie: Nou, dan is het doel toch bereikt?

Eén ding om de (nodige) relativering toch wat te verdringen: Mechelenblogt wordt wel danig véél gelezen.  Niet veel schrijven er, en ook niet veel Mechelaars reageren ooit, maar het bezoek van dit stadsblog is toch wel een succes hoor.

Maar verder houden we de voeten op de grond.  Wees gerust.  Toch bedankt voor uw reactie.

@homor: wat je hier aanhaalt is natuurlijk een vicieuze cirkel he... Weinig bloggers -> beperkt publiek -> niet de moeite om mee te bloggen :-)

En als je iets interessant schrijft dan kan je er zeker van zijn dat het door een paar honderd mechelaars aandachtig gelezen wordt, da's toch niet mis denk ik...

@peter, die 2000 artikels zijn allemaal echte artikels hoor, de Mechelen mapt artikels worden niet meegeteld.   Ook verwijderde en nog niet verschenen artikels zitten niet mee in dat cijfer.

Zo is het Florisla!  Elke blogger bereikt toch wel een redelijk lezerspubliek.  Misschien zijn er wel lezers van Mechelenblogt bij wie het nu ook begint te kriebelen om af en toe iets te posten.  Een andere schrijver - een andere stijl - een andere invalshoek, achtergrond...

Ik kijk er alvast naar uit!  wie neemt de uitdaging aan?

Chique, al zoveel posts! Ik moet zeggen dat ik toch ook regelmatig inlog, hoor. Vooral de (historische) verhalen over Mechelen vind ik tof, maar zeker ook de - al dan niet verhitte - discussies over uiteenlopende onderwerpen. Op naar de 3000!

Misschien kunnen we dat vieren met een door Gim beloofde fuif, of Netels beloofde picnick ;o)

Tegen dan zijn we aan de 3000(0) artikelen denk ik ...