Vroem Vroem

met categorie:  

(schuld van jan smets)

“Le premier train de 1835 entre Bruxelles et Malines”

In 1835 reed de eerste trein op het Europese Vasteland tussen Brussel en Mechelen.

Vandaag wordt de eerste volledig elektrisch aangedreven brommer verkocht in Mechelen met de wat knullige naam Vectrix.

En morgen rijden we allemaal elektrisch tegen 300 km per uur in onze eigen  Lamborghini GTi DS BP VRT VTM VT4 Roadster-III met driezijdige aërodynamische Flapvleugels (LOL).

Neen, ik heb het hier niet over een elektrisch aangedreven pedaal-of snorfietsje, maar een (bijna) heuse 125cc motorfiets (En misschien later Trial of Enduro) die voortgestuwd wordt, enkel op elektriciteit.

En voor zij, die denken dat Gimycko, zijn tijd (weer) ver vooruit is, kijkt beter effe rond op het hedendaagse Parijse Autosalon, want waterstof is veel te duur om “aan te maken” en biobrandstof zal nog meer hongersnood veroorzaken in de wereld.

Mechelen is duidelijk... goe bezig !

 (schuld van jan smets)

 Een interessant toestelleke , maar hebben ze niets kleiniers ?

@ Peter :

Als ge op Tram 4 zit, is het gepermitteerd om nen Harley (Davidson) aan te schaffen, zenne !

:-D

 Hmm, nog efkes wachten dus :-)

Poeh... in 1996 kocht ik een Kawasaki Custom VN 800  die wat gestijld was op de Harley Softtail.  Performanter, minder verbruik en meer dan 300.000 ballen goedkoper.

Born to be wild, Roger ?

:-)

Wedden dat morgen de Mechelse Onepercenters (aka Outlaws) ook elektrisch rijden !

:-)

 

Best wel interessant zo'n electrische scooter voor in de stad, daarvoor is een bereik van 70km ruimschoots voldoende. De échte milieuvriendelijkheid hangt natuurlijk af vanwaar de stroom komt.

De Sint op nen tweetakt en Piet op een Brommerke...Schoen koppel !

(Moet kunnen)

:-D

Elektrische bromfietsen bestaan al langer, deze snellere variant had ik nog niet gezien.

De elektrische bromfietsen zouden eigenlijk de standaard moeten worden. Hun vervuilende 2-takt broertjes kunnen dan naar het museum verwezen worden, waar ze al lang thuishoren. De 2-takt varianten zijn lawaaierig, zeer vervuilend en weinig efficiënt.

Ik was onlangs in Xi'an in China waar de vervuilende bromfiets al jaren verboden is in de stad, er rijden daar al geruime tijd elektrische scooters in de plaats rond.

Afgelopen zaterdag zag ik aan de Guido Gezellelaan een hele nest gemotoriseerde fietsen, die net even antiek waren als de helmen van hun bestuurders, die in een hele tros richting binnenstad reden.

Helaas zat ik in de wagen en kon ik niet onmiddellijk mijn fototoestel ter hand nemen, want het had zeker enkele leuke foto's kunnen opleveren.

@Jan Goovaerts : het ging hem om een klub van enthousiaste brommerrijders (Solex den ik) uit Nederland. Die zaten daarna lustig te pintelieren in de brouwerij onder leiding van belleman Swa De Schouwer.