Valerie De Booser doet het in Mechelen.

met categorie:  

Er was al enige tijd sprake van, maar nu is het echt zo ver. De bekende Mechelse schone, Valerie De Booser, ook wel mevrouw Koen Wauters heeft haar eigen dameswinkel geopend in onze stad.

Histoire de Femmes prijst zichzelf aan als een conceptwinkel waar elke vrouw voor elke gelegenheid haar keuze vindt. Gisteren was de opening met veel bekend volk, vanaf maandag kan u er terecht om uw vrouw te verwennen.

Ik ga er wel eens een kijkje nemen, al is het maar om Valerie misschien eens int echt te aanschouwen.

De Gentsesteenweg is weer een zaak rijker.

 

Enkele dagen geleden kwam dit gedichtje uit mijn koker.

Ik heb het Ladies Night Out genoemd.

"Ze dragen truitjes met ruitjes

En rokjes

En sokjes.

De Dames gaan op stap !"


Misschien kunnen de (Mechelse) Dames eens bij Valerie binnenspringen !

Just an ID

:-D

Wikia

Sorry dat ik als 'Mechelse Dame' wat sceptisch ben, maar een zoveelste BV die een 'conceptwinkel opent' voor 'elke vrouw', het wordt stilaan een hype.

Ik ben afgelopen jaar in die van Kelly Pfaff geweest, in die van Katja Retsin, maar de prijzen zijn me toch wat te duur (300 euro voor een jeansbroek?).

@ Hanna :

Al die champagne, die al die BV's, bij de Opening, hebben opgedronken. moet nu eenmaal betaald worden.  En als je weet dat bv Sammeke "basketsloefkes" Gooris ze wel mag, dan moet dat doorgerekend worden aan de klanten.

:-)

En alzo wordt er tegenwoordig voor bijna elke opening van een winkel alweer een Blik BV's opengetrokken.  Je vraagt je af waar ze ze blijven halen !

Euh, zou beter als titel zetten. Valerie doet het vlakbij haar deur, buiten de stad.

De Gentsesteenweg is niet direct in het stadscentrum. Ik vraag me af of ze veel klanten zal krijgen want je zal er met de auto naar toe moeten. Als je in het stadscentrum shopt, ga je niet even naar de Gentsesteenweg om dan terug naar het stadscentrum te komen om verder te shoppen.

Locatie zou misschien wel beter kunnen maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Mechelen is concreet gezien meer dan wat er binnen de vesten ligt he.

Maar ik snap je redenering wel Filip.

@ Filip :

Ach, de Rich and Famous nemen nu eenmaal hun benzineslurpende 4x4-terreinwagen om aan de Rand te gaan shoppen.  En zo een terreinwagen is nu eenmaal nodig want de Gentsesteenweg, dat is nu eenmaal een jungle met lianen, kronkelige boomwortels en wilde dieren en je moet er je weg nog uithakken tussen het gebladerte.

:-D

En dus is bewezen dat ook hier weer een nederlandstalige benaming niet hoeft. We hebben al geluk dat ditmaal toch voor één der landstalen gekozen werd.... Voor mij geld in Mechelen nog steeds de oude leuze van 1968 ; GEEN VLAAMS , GEEN CENTEN!!!

@ Eddy :

Gelukkig is het nog geschreven in het Latijns Alfabet, want op de vitrines van sommige zaken weet je amper nog wat er in het pand eigenlijk verkocht wordt.

nl.wikipedia.org/wiki/Latijns_alfabet

Wat? Is het nu al zo ver gekomen dat mensen hun eigen bedrijven mogen noemen hoe ze zelf willen!? Godverdomde vrijheid van meningsuiting nog aan toe zeg! (lacht)

Neen, serieus, ik wens elke starter het beste met zijn of haar zaak, ongeacht geslacht, achtergrond of afkomst. Werk creëert werk en dat is steeds een goede zaak.

 Hey sint, alweer een onbeperkte liberaal ? Ik geef iedereen een kans. Fool me once, shame  on me, Fool me twice, shame on you !!

 @Eddy: Geen centen dus voor de Casa (Spaans, IJzerenLeen), Bonour Antoine (schitterende ter ziele gegaane zaak in OLVstraat), Paté du chef (schitterende zaak aan de Vismarkt), Pata Negra (schitterende zaak in de borzestraat), Salvator (boekhandel met een latijnse naam), Inno (English for Innovation), Veritas (Latijn), Luna Luna (gastenkamer, Latijn geinspireerd), DusktillDawn (Gastenkamer, Engels), Patio Houses (Gastenkamer, Engels), Pin'Art (specialiteiten zaak), Cirque (Frans, Vismarkt), Toko (IJzernleen) , Stuffed (Schitterend eten, Grote Markt)

En vooral Carlton (Enlish), Lord Nelson (duidelijk Engels), Bar Popular (Vismarkt), Amitie (duidelijk Frans), Mangerie (niet echt Nederlands), The Body Shop, Godiva (English), Leonidas (Latijn),  

Zonde, schone zaken stuk voor stuk !

EDDY? WAAR GA JIJ WINKELEN ?

@ Sint, en toch blijf ik terughoudend. Ik heb heel wat Mechelse vrienden en kennissen die zelfstandigen zijn, begrijp me niet verkeerd, maar ... Dat ze (en dan gaat het over talrijke BV's) zeggen dat hun concept-store voor 'de gewone mens' is, maar die gewone mens moet om in die kleren te kunnen wel 1m80 zijn én maatje 36 hebben én 300 euro willen betalen voor een jeansbroek, dat is voor mij echt geen doorsnee vrouw. Of wel ben ik te naief...

 Zeg Eddy, en 'Forza Flandria', welke taal is dat? Hahahahaaa

Hanna, ik geloof dat er op dit eigenste ogenblik meer winkels zijn die zich buiten mijn budget bevinden dan binnen mijn budget, ik trek er mij alleen weinig van aan (lacht) Twee of drie keer per jaar een uitstapje naar de outletwinkels in Roermond (NL) of Lille (FR) en de Trade Markt op de Heysel alwaar de kleren verkocht worden aan 1/2e tot 1/4e van de prijzen van hier doet wonderen voor het budget in deze economisch barre tijden, ook de bekende Belgische ontwerpers doen elk jaar minstens een stockverkoop. Ik heb hier ergens nog een jeansbroekske van 300€ liggen denk ik, maar ik denk niet dat ik ze voor die prijs gekocht heb ;-))

@St Netels, ook met Forza Flandria doe ik geen zaken....

 @Eddy: Geen centen dus voor de Casa (Spaans, IJzerenLeen), Bonour Antoine (schitterende ter ziele gegaane zaak in OLVstraat), Paté du chef (schitterende zaak aan de Vismarkt), Pata Negra (schitterende zaak in de Borzestraat), Salvator (boekhandel met een latijnse naam), Inno (English for Innovation), Veritas (Latijn), Luna Luna (gastenkamer, Latijn geinspireerd), DusktillDawn (Gastenkamer, Engels), Patio Houses (Gastenkamer, Engels), Pin'Art (specialiteiten zaak), Cirque (Frans, Vismarkt), Toko (IJzerenleen) , Stuffed (Schitterend eten, Grote Markt)

 

En vooral Carlton (English, heb ik u daar al  niet zien zitten ?), Lord Nelson (duidelijk Engels), Bar Popular (Vismarkt), Amitie (duidelijk Frans), Mangerie (niet echt Nederlands), The Body Shop, Godiva (English), Leonidas (Latijn),  

Zonde, schone zaken stuk voor stuk !

EDDY? WAAR GA JIJ WINKELEN ?

 

"Histoire de femmes" klinkt alvast stukken beter dan "geschiedenis van de vrouw".
Geef mij maar vrijheid blijheid, boven skild en vrind :-)
Is die talenkwestie niet een beetje passé ?
Eerst hadden de meesten wat tegen de taal, maar tegenwoordig is het de ganse Waal.
Binnenkort mogen we geen tournevis meer gebruiken maar moeten we't met een schroevendraaier doen.
Welke van de twee gebruik jij, Eddy ?

 

@Peter: Salvator is een voornaam en Carlton een familienaam, dat kan dus. En Carlton zeker omdat ik daar regelmatige gast ben;Haha...

Uit al de andere door U genoemde zaken blijf ik inderdaad buiten. En er zijn nog winkels genoeg naar mijn goesting!

@Jan Goovaerts: als ik een platte mechelse vijs indraai dan doe ik dat natuurlijk met nen toernevis. Ik heb niets tegen Walen (heb daar trouwens heel veel vrienden en het komt men frans tengoede. Maar een beetje taalfierheid en meer nog vindingrijkheid om een geschikte benaming te kiezen zou toch wel mogen...

Alles is relatief: ik ga naar een winkel mét inhoud. Naam van de winkel zal mij worst zijn. De discussie hier lijkt mij op koken met alleen vlaamse ingediënten: al wat niet vlaams is mag er niet in. Ik eet alleen wat lekker is en nadien zal ik vragen wat de origine is, niet andersom.

Om Wannes bij te treden: luisteren we alleen naar muziek van vlaamse makelij of mag er ook een ' andere ' noot  bij zijn?

terug on topic: mijn dame is door de jaren heen bezegend met een maatje meer en ik vrees dat zij niet meer tot het doelpubliek behoort. Waarmee ik wil zeggen: als men geld wil verdienen aan dames binnen de maten 36 - 40 range dan moet men dat ook zeggen. Mijn eigen pootjes hebben de neiging om zich beter te voelen in maat 47 dan in maat 46, wat mij weer een marginaal maakt voor de Grootconsumptie. Het leven blijft alleen goedkoop voor de ' gemiddelde mens ', spijtig voor mezelf want dat wil ik nu effe niet zijn.

Veel genoten van jullie reacties. Ik ben het volmondig eens met Filip en dat was ook mijn eerste gedachte vanmorgen: Waarom aan de rand van de stad? Een gemiste kans. En de reactie van Gymicko over de "onberijdbare" oerwoudwegen die je met een godverdomse "luxe jeep" genre Cayenne (een protserige BAK, een producent van slanke sportwagens als Porsche onwaardig) was er boven op.

Wat de opmerkingen over taal betreft: ik lanceer een aparte topic hierover sè

@Wannes, in het mechels is het een tOErnevis! En mea culpa voor de dt-fout. Haast en spoed is zelden goed; wat ook weer eens bewezen is.

@ Luc, door personen met uw manier van doen op taalgebied worden wij al meer dan 175 jaar "gechareld". Doe zo maar verder; iedereen zijnen dada is niets teveel!

@ Wannes,

                      schrijft gij maar in uw eigen naam , dat zal al erg genoeg zijn.En het meervoud van schroevendraaier is slekkesteker.

 @ Luc,

              precies of we dat nog niet wisten dat er in Mechelen een aantal omhooggescheten bastaards rond lopen.In mijne weg lopen ze niet.

@ Eddy,

               ik geloof dat op Netels zijn toetsenbord een " i " ontbreekt want hij schrijft altijd 

hahahaha.

 Geen Vlaams Geen Centen? Geldt dat ook voor flanders-nation.org ?

Hihihihihi

 @ Netels 

                   hahihahiha

Allee jongens,ne Mecheleir wét toch da t da ne ToernAvis is en geene toernE.vis.

Die A hé :-D. (zie MWB deel 2 blz 253)

@ nen echte: die MWB heb ik niet en ging dus voort op de galgenbergse uitspraak...

't Meervoud van nen toernavis is ne toernaquarium :-)
 
Maar even serieus nu.
Waarom zou de taal van de naam van een winkel nu in absoluut in 't Nederlands moeten zijn ?
Ik heb zelf ooit een winkel uitgebaat die Studio One heette en nooit heeft er ook maar ene een opmerking gemaakt op die naam.
Er werd hoofdzakelijk Amerikaanse import verkocht.
De naam Histoire de femmes klinkt heel chic en vrouwelijk en dus is hij goed gekozen, want daarvoor moet je bij ons Valerietje zijn.
Dat de winkel aan de stadsrand gelegen is, is volgens mij geen nadeel, want je hebt er altijd parking bij de deur en de madammen zullen er toch speciaal naartoe trekken in de hoop een glimp op te vangen van Koentje.
De prijzenklasse zal ook wel iets hoger liggen dan de C&A, en het doelpubliek ziet niet op een euro'tje meer of minder voor de naft (pour les flamands : benzine)
En daarbij, waar moeien wij ons mee ?
Het is hare winkel en zij betaalt de rekeningen.
Wie hem anders wil genoemd zien, moet maar een overnamebod doen.
 
 

 

 Maar serieus: Hoe zit het nu eigenlijk met flanders-nation?

-Vanwaar een engelse benaming door wie 'vlaams' hoog in het vaandel voert?

@ Jan Goovaerts :

Had de Schoenwinkel van Moeder Goovaerts eigenlijk ne naam ?  Die winkel lag op de hoek van den Tervuursesteenweg met de Jozef Verbertstraat, maar het is meer dan 25 jaar geleden !

Ik geloof niet dat de winkel toen iets te maken had met het "Shoe Post-assortiment".

(Correct me if I'm wrong)

:-)

@ Gimycko : De zaak daar heette gewoon Schoenen Goovaerts.
De winkel werd geopend in 1966, ongeveer gelijk met de aanleg van de J.Verbertstraat en de bouw van de eerste woningen in die straat.
Aan de winkel was een schoenmakerij gekoppeld en er werden ook orthopedische schoenen en steunzolen vervaardigd op ambachtelijke wijze.
De winkel was niet verbonden aan één of andere keten en was gespecialiseerd in kwaliteits-kinderschoenen.
Na de dood van mijn vader, in 1978, werd de zaak overgelaten.
Spijtig genoeg heb ik zelf geen enkele foto van de winkel.

@ Jan :

Ik zie de winkel nog zo voor mij, maar ook ik heb er jammer genoeg geen foto's van.  In diene tijd werd alles nog op fotopapier gezet en waren foto's en fotomaken nog een duur hobby.

 

@St.Netels, gelieve uw vraag te richten tot de 'uitvinders' maar ik twijfel sterk of die daar een voor U aanneembare uitleg kunnen aan geven...

He  Bloggers,ik wist niet meer dat er in Mechelen nog zulke mooie vrouwen te vinden waren,Als ik nu ongeveer 60 jaren jonger was dan zou ik nog  wel eens terug komen,L.

IEmand probeert onze stad een nieuwe zaak te geven en wat gebeurd er. Die wordt ter plekke de grond in gebeurd. Schoon zenne.

Is het voorbehouden aan het stadscentrum om winkels te huisvesten? Er leven ook mensen buiten de stadsmuren. Ik krijg meer en meer de indruk dat alleen binnen de stadsmuren de juiste mensen wonen.

Wie van jullie is er al gaan passen? Zijn jullie zeker dat ze niet de juiste maten hebben?

 

Iemand die het jammer vind dat alles eerst negatief bekeken wordt.

sorry, maar sinds Mechelen autovrij is kom ik niet meer int centrum,zeker nie nadat ze het vinci-contract de dag na de verkiezingen verkocht hebben.

dat ze maar zsm nieuwe winkels openen buiten het centrum,waar je met de auto naartoe kan.

Ik kan moeilijk tientallen kilo's sleuren vanuit het centrum he.

Dit bestuur is de grootste fout die mechelen ooit al heeft meegemaakt, samen met het vorige bestuur van Bervoets en Van Roy.

En wat die winkel van Koen Wauters betreft: das weer voorde chichi he.

300euro voor een t-shirt

ASTEMBLIEF he..

@Kakker (niet gecontroleerd): Dat komt ervan als ge niet meer in het stadscentrum komt:  dan moet je wel EUR 300,00 needrdokken voor een voetbaltruitje in uw maat!  Daar gaat ge toch niet mee naar de Malinwa, zeker!

En voor de rest van uw aankopen naar een Aldi zeker, die liggen allemaal buiten het centrum!

Dus...

Shoppen (T-Shirts en Jeansbroeken van 300 euro - Dat weegt nu niet zo veel) in de Binnenstad

en

Winkelen (Eieren, melk, kaas, Colaflessen, ... - Dat weegt wat meer) buiten de Ring.

Dat ik daar niet eerder ben op gekomen !

Domdomdom !

:-D

Ik ben nog geen kijkje gaan nemen in 'Histoires de femmes', maar ik heb wel al enkele reportages gelezen en gezien en daaruit blijkt dat er mode verkocht wordt voor elk budget.
Dat je er geen T-shirts zal vinden aan 5 euro voor 20 stuks, lijkt me normaal, daarvoor moet je in de Wibra of den Aldi zijn en daar moet je dan ook niet veel van verwachten.
Zelfs als je in de winkel alleen maar dure en exclusieve kledij zou verkopen, is er toch ook niks mis mee ?
Iedere handelaar heeft toch het recht om zelf te beslissen wat hij/zij wel of niet wenst te verkopen ?
Ik ben zo goed als zeker dat geen enkele van de negatievelingen reeds een bezoekje heeft gebracht aan de winkel, maar puur afgaat op vooroordelen.
Het is vrije inkom, dus je kan gaan kijken zonder kosten en dan oordelen, da's eerlijker.
 

 

Proficiat aan Valerie,

Ik vind het super dat ze haar eigen winkel heeft.

En dat ze trotse mama kan zijn van haar 2 grootste schatten op de wereld.

Koen ook natuurlijk 

Ze doet tenminste iets nuttig , wat van vele jonge mensen tegenwoordig niet gezegd kan worden. (Ze werkt en dopt haar eigen boontjes)

Chapeau toffe meid en doe zo voort.

 

Hoi Valerie, Wanneer open je een zaak voor mannen ? M vr grtjs Bonnny
Liefste Valerie, Je bent echt zeer goed bezig!! Doe de de groeten aan Zita en Nono, hee!! Ik bewonder je altijd met wat je doet en wie je bent. Voor mij ben je echt een wereldster !!! Jammer dat ik nog niet ben komen kijken naar je winkel maar ik ga zeker nog eens langskomen.   Groetjes de girlie xxxxxxxxxxxxx

Girlie houdt duidelijk van grote lettertjes...

:-D

Of van GROOOOOOOOOOOOOOOOOTE maatjes!

@ Jokke :

Grote lettertjes of grote maatjes, girlie's grote groetjestekst is groezelig grellig, zeunne !

:-D

Ie kunde au an alles verwachte, zoe roepe seg. Gêre 'n bekke oatleg as 't kan. 

Wie gaat er nu efkes naar de steenweg om dan terug in het centrum te shoppen?? Ikke alvast niet, ik zou het anders plannen: bij einde van shoppen of voor het begin ervan naar haar winkel te gaan. Je redenering is raar.


Hallo ,

ik had al zoveel horen vertellen van die winkel , dat ik uiteindelijk toch zelf eens ben gaan kijken .......

En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was ! Stijlvol en praktisch ingericht , daar is over nagedacht in ieder geval.

Heel vriendelijk personeel en Valerie zelf was ook aanwezig .

Naar mijn mening doen ze het daar uitstekend ! Ze staat tenminst ook zelf in haar winkel , iets wat van veel BV's niet kan gezegd worden....

Ruime keuze van merken en goede combinatiemogelijkheden !Wat willen jullie nog meer ?

Het is dan ook een vrouw met klasse , en dat straalt de winkel ook uit !

Proficiat Valerie , doe zo verder , en volg je gevoel.....en wat andere mensen zeggen om jouw concept af te breken......laat ze maar !Je doet het toch maar !

 

Van iemand die ook al 20 jaar in de modebranche actief is.

Nog veel ( oprecht ) succes !

Kati.

 

 

 

 

toch spijtig dat hare vent vreemd gaat he!!!! dan loopt ze daar met zo'n air alsof dat z'het is, terwijl koen daar ligt te vossen en te zweten in een ^privésauna in dendermonde, ma ja, t'zal wel normaal zijn zeker in bv-land? wel enorm spijtig voor de kindjes, maar in vallie's plaats is 't erg dat ze haar zo verlaagt, om toch maar in de luxe te kunnen baden!!!!!

Dit is nu leuk, sè.  Ne anonieme lezer van de Story op den Blog.

Meer van dat !

;-)

En aldus wordt Mechelen blogt een concurrent van de roddelblaadjes.... Wij hadden vroeger een krantenbakje met in grote sierlijke letters op geschreven: "als het maar waar is!":-))

Inderdaad Eddy, aan ons allemaal om dit niet te laten gebeuren.

da mens  pusht dat je er liefst zo vlug mogelijk buiten zijt. Je komt binnen om rond te kijken en MOET buiten ngaan met minstens een outfit van 15oo euro.

Mij zal het allemaal worst wezen en ik laat de kelk met broeken van 300 euro wel aan mij voorbij gaan.

Wat niet wegneemt dat ik de meeste reacties hierboven eerder pathetisch vind (om het eens met een schoon Vlaams woord te zeggen)  hihihi

Hallo;

 

Ik zou graag eens een kijkje nemen in de winkel wat is de gemiddelde prijsklasse?

Is de eerste keer dat ik hier eens kom piepen, al die kritiek ???

Amai ! En dan nog het meeste van heren ?? zijn die jaloers of wat of zijn ze bang dat hun vrouwen in "Histoire de Femmes" te veel gaan uitgeven ???

Ik ken de winkel niet maar ik wens Valerie veel succes !

Mo-nikske

 

Waarvoor dient het nieuw gebouw dat men achter "Histoire de Femmes" aan het plaatsen is?

Er is een roltrap te zien!