Te zien in het Houten Geveltje:

met categorie:  

Op deze herfstige dagen kan je in Mechelen van de ene expo de ander inwandelen.  Nog maar gisteren berichtte Koen over een boeiende tentoonstelling in de Cellekens, en ik wil je zaterdag 1 november meenemen naar een kleine expositie van de fantasierijke Franse schilder Jean Delêtre, in het Houten Geveltje in de Hanswijkstraat.

 

(foto's: Jan Smets.  Galeriehoudster, Monique Van Sebroeck, die grotendeels in Frankrijk woont, ontdekte ginds deze kunstenaar, en wou hem de kans geven in Mechelen te exposeren...)

Delêtre is bij onze zuiderburen een succesvol schilder, die met zijn niet bestaande werelden vol knipoogjes en humor, én met Breugheliaanse invloeden, velen weet te bekoren.  Ook ik was onder de indruk van zijn werk toen ik de mooie tentoonstelling bezocht.  Uren kan je kijken naar de vele details op zijn schilderijen.  Echt héél apart! 

De schilder heeft ook een website:

www.webartsite.com/deletre

Was je nog niet in het Houten Geveltje?  Ga beslist eens een kijkje nemen zaterdag.  Het is nog maar de derde expo die in dit charmante zestiende-eeuwse kleine huisje wordt ingericht.

(foto's: Jan Smets)

De eigenares, Monique, heeft dit eeuwenoude pand (mét historische kelder) met véél liefde opgeknapt.  Het resultaat mag best gezien worden.

Dus: noteer zaterdag!  Open van 10 uur tot 18 uur.  Enne: de toegang is gratis. En ook dat is mooi meegenomen...

Breugheliaanse invloeden zijn inderdaad herkenbaar in het werk van deze schilder. En dat moet elke Mechelaar wel aanspreken. Jan Breughel de oudere en Pieter Breughel de jongere kregen immers onderricht van hun grootmoeder Mayken Verhulst in Mechelen.

Daarnaast is het pand, Het Houten Geveltje gewoon een bezoek waard. Bij mijn volgende bezoek aan Mechelen staat het zeker wéér op mijn lijstje.

Is er geen jobke te versieren bij de Stadsdiensten of zo ?  Dan kan Eelco hier misschien komen wonen.

:-)