Mechelen; een mooi dorp

Het was 6 uur 's morgens. Een vrachtwagen reed ronkend voort over de Veemarkt en wekte mij zonder dat de chauffeur zich dat besefte uit mijn slaap. De avond tevoren was het laat geworden in het gezelschap van enkele mij bekende Mechelaren en de nodige glazen Gouden Carolus. Dit ondanks verwoede pogingen van de horeca om mij en mijn gezelschap vroeg naar bed te sturen door al voor 11 uur dicht te gaan. Zo ook het café 'Stuffed', waar wij aanvankelijk waren beland. Na goed zoeken vonden we Torreke Lemberechts, waar wij 'pas' om kwart over één weggingen.

Gapend probeer ik op te staan. Niet eenvoudig met de spierpijn veroorzaakt door de wandeling tijdens de 3rde Mechelse Flickr meet-up in mijn bovenbenen.
Na een lange ontspannende warme douche besef ik mij dat het ongemerkt al bijna tien uur was geworden. Het buffetontbijt sla ik maar over. Een kwartier voor 'sluitingstijd' is er waarschijnlijk toch niet veel meer over om te eten dan dat ene plat Croissantje of een droge boterham. En de koffie zal koud zijn. Ik heb ervaring. Dus besluit ik uit te checken en ergens in de stad te gaan ontbijten.

Mechelen ontwaakt langzaam op de zondagmorgen. Heel langzaam. Want waar ik ook kom op de Veemarkt of Grote Markt. In geen van de cafés kan men mij iets te eten serveren. Mijn laatste poging bij Het Anker op de Grote Markt strand in een Babylonische spraakverwarring met een oudere dame die slechts in het plaatselijk dialect duidelijk kan maken dat de kok pas om half twaalf begint. Is de klant hier wel koning? Maar ik kan niet boos op haar worden. Het is zo'n vriendelijk oud dametje.
Toch wat ontgoocheld en verbaasd begeef ik mij weer naar buiten. Er zijn in Mechelen meer cafeetjes en andere horeca-gelegenheden per vierkante meter dan in mijn eigen stad Leiden. Maar geen van allen zijn ze in staat om mijn inmiddels knagende maag te vullen. Een vriendelijke man die ik aanspreek bij De Mét adviseert mij om naar de Veemarkt te lopen. Bij Knabbel en Babbel zullen ze mij zeker een ontbijtje kunnen serveren.
Fluitend loop ik terug en... Het is bijna komisch. Maar dit etablissement is op zondag.... dicht. Ik schud mijn hoofd en wandel weer naar de Grote Markt terwijl ik omhoog kijk naar de mooie versieringen van het stadhuis aan de zijde van de Befferstraat. "Wat is Mechelen toch een mooi dorp`, fluister ik tegen mijzelf.
Uiteindelijk strijk ik neer bij Torreke Lemberechts. De dame die mij bedient (Ze heet Jeannine, volgens het bonnetje dat ik later onder ogen krijg) herkent mij van de vorige avond, glimlacht en groet mij met het bekende zangerige accent:"Goedemorgen!".
Even later brengt ze de door mij bestelde Jus d'Orange en Espresso. Genietend van dit eerste "voedsel" van de dag kijk ik uit over een stukje van het van het langzaam ontwakende Mechelen. Op een moment steken wel 6 mensen tegelijk het marktplein over. En grinnikend in mijzelf bedenk ik:"Goh, het is druk."
Een gezette man in spijkerbroek en blauwe trui met V-hals komt op hetzelfde terras zitten. Jeannine doet de deur van haar café open en roept de man aan. "Een koffietje, Marc?". Marc knikt en in één adem door kijkt hij op als er een bekende langs fietst. "Hallo Carlos", groet Marc. Carlos wuift hem joviaal toe.

Uiteindelijk win ik mijn 'jacht' op eten doordat ik een bakkertje ontdek achter het standbeeld van Margaretha van Oostenrijk waar ik een broodje koop.
Als ik even na dat 'ontbijt' geld sta te tappen bij De Post, hoor ik een joviaal `Hallo Eelco!`, achter mij. Medeblogger Peter maakt een praatje met mij voor wij elk onze eigen weg gaan. Een uurtje later als ik na mijn wandeling door het Begijnhof weer op de Markt kom, zie ik tot mijn grote verbazing een reeks van maar liefst 22 Ferraris het plein oprijden. Net als ik een SMS wil sturen aan een aantal van mijn Mechelse vrienden over dit zeldzaam fenomeen. Hoor ik iemand mijn naam roepen: 'Eelco!` Het is Patricia, de vrouw van Peter. Ik loop op haar toe en bedenk wederom glimlachend dat Mechelen eigenlijk een dorp is. Maar wel een heel mooi dorp waarvan ik hou.
 

En, ben je terug veilig en wel in Leiden geraakt, na je zevende bezoek aan Mechelen in drie jaar, beste Eelco!

Leuk verslagje maakte je, en je brengt de 'Mechelse pijnpunten' met een vleugje humor ter sprake - maar je dekt het zo mooi met de mantel der liefde toe - want een 'lief als Mechelen' vergeef je snel de minder fraaie kantjes...

Je bent 'ene van ons' geworden!  Tot?

De treinreis terug was wat moeizaam, Jan. De trein leek meer op een veewagen dan een trein. Bij Roozendaal werden we allemaal verzocht om over te stappen op een andere trein. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat het traject Amsterdam-Brussel steeds meer wordt gebruikt. Maar de treinen lijken wel steeds kleiner te worden. Niet echt plezierig op een reis van 2 uur of meer. Maar ja. Ik heb mij dit weekend uitstekend vermaakt. Dus het moreel werd hierdoor niet aangetast.

@Gastblogger: Volgende keer misschien is gaan ontbijten bij hotel-taverne 'Muske Pitter' in de Hanswijkstraat.
Daar zijn ze wel open op zondag. :-)

Hoi Eelco,

Leuk verslag.
- Diegene die je Knabbel en Babbel heeft voorgesteld, is daar wellicht geen vaste klant (ik wel), en weet dus niet dat ze op zondag niet open zijn.
- Zwijg me over de treinen richting Roosendaal, vrijdagavond had de mijne vanuit Mechelen een half uur vertraging, en gisteren vanuit Zeeland werden er wegens werken aan het spoor bussen ingelegd, zodat ik mijn trein naar Mechelen op 2 minuten na miste.
- En ja hoor, tot in tegenstelling met NL, hier zijn de bakkers op zondagochtend open, dus vandaar die 'drukte' ;o)
- In Novotel bij de Match (dacht ik) kun je 's ochtends als niet-hotel-gast lekker ontbijten of brunchen.

- enne Patricia, die kom je overal tegen ;o),

 

Hey Co. Leuk verslagje ... heb achteraf gezien dat Zoka, Onder den Toren jouw nood had kunnen lenigen. :-)

En dat Mechelen een dorp is, zeker op zondag, dat kan ik beamen ...

Weet je eelco, in het 'Grand Cafe' in de Lamot kan je 's zondags morgend terecht voor een uitgebreid ontbijt, 't is er lekker en verkwikkend.

Dat hebben wij, mijn echtgenote en ik al een paar keer gedaan als brunch dan weliswaar want wij konden niet zo goed uit bed, nu helpen de kindjes ons wel wakkerworden

 

@Lieven: Heb ik EElco ook gezegd, maar dat neemt niet weg dat het vreemd is dat op de Grote Markt, geen enkel ontbijt te vinden is ?

(De Witte Vos misschien ?)

@Lieven: Heb ik EElco ook gezegd, maar dat neemt niet weg dat het vreemd is dat op de Grote Markt, geen enkel ontbijt te vinden is ?

(De Witte Vos misschien ?)

Ja Peter, 't is algemeen op zondag wel triestig als er niks georganiseerd wordt.

Zondagochtend, Mechelen, de slapende stad

Klaarblijkelijk is er geen ontbijtcultuur in deze stad, tenminste niet op zondagen, want zo is serveert koffiehuis "de drie emmers" in de Befferstraat (of is het nu de 4 emmers) in de loop van een week een ontbijt. In de Borrel-babbel kan je vanaf 9 u terecht en krijg je een pistoleeke. En verder: in principe serveert elk hotel een ontbijt., ook voor niet hotelgasten. En ik denk dat diverse zaken in de Bruul zoals Panos of Hema ook wel iets in aanbieding hebben. Maar zoals zo dikwijls gezegd - de horeca is een raar beest en op de markt is niemand ingesteld op ontbijt. Te vroeg zeker?. Alhoewel: ik kan ze deze keer wel begrijpen. Weinig vraag naar ontbijt wegens hotels die uiteraard dat wel aanbieden.. 

Prachtig Eelco, ontzettend mooi verwoord!!

 

@ Rudi: 4  ;-)

@ Rudi,

da's wel allemaal waar, maar niet op een zondagochtend hoor!

ontbijt ? intermezzo en adagio op de ijzerenleen (maar niet op zondag ...)

Prachtig Eelco,een mooi verhaaltjeEn wat dat ontbijt bereft heeft u gelijk.Maar wie eet er nu in Mechelen op ne Zondagmorgend? Normaal is onzen buik (én hoofd) nog gevuld van de zaterdagNACHT !!! :-D

Brunch bij Lamot schijnt heel lekker te zijn...

Maar voor de rest is Mechelen 's zondags op horecagebied echt wel vrij dood tot een uur of zes 's avonds.

 @ allemaal

Waar is onze in Nederland zo geroemde Boergondische (wat haat ik dat predicaat dat men te pas en te onpas op onze levensstijl kleeft) gastvrijheid dan gebleven.

Een ganse zaterdagavond tot een stuk in de nacht Eelco mee op kroegentocht en bierexcessen slepen en dan de brave borst 's zondagsochtends geen treffelijk ontbijt aanbieden vind ik niet  van goed nabuurschap getuigen! Dan doet die man de moeite om onze stad als zijn tweede stek langs alle kanten en zijden de hemel in te prijzen en wij sturen hem op een kille zondagmorgen in oktober de straat op als de eerste de beste bedelaar om een hompe broods.

Ik stel voor dat er zaterdagnacht bij het afscheid nemen van de groep in één of andere Mechelse drenkplaats goede afspraken worden gemaakt en dat er tenminste één barmhartige Samaritaan het voorstel tot ontbijt in de familiale kring ten berde brengt. Eelco kan misschien zelf met plezier de verse broodjes meebrengen. De gastheer en gastvrouw zorgen dan wel voor een Boergondische pan spek met eieren. Moet toch kunnen? Toch?

Bij LAMOT kan je elke dag héérlijk ontbijten: van een simpel croissantje met koffie tot een luxe-ontbijt met cava, koffie, fruitsap, quiche, eitjes, gerookte zalm enzovoort. 

In de PURO kan je eveneens ontbijten en vermoedelijk geldt dat ook voor de NOVOTEL.

Drie adresjes vlak bij elkaar.  Wie durft er nog beweren dat je in Mechelen geen ontbijt vindt?

 

@koen: Klopt Koen, blijkbaar is de Haverwerf, de buik van de stad, de ontbijtplaats bij uitstek.

@jef: :-D Maar hij had al een ontbijt in zijn hotel betaald. WIe denkt er nu dat een hollander ... 

goed dat't geen donderdag in augustus was, probeer dan maar eens in Mechelen een bakker te vinden die open is

@ Jef:

Een mooi geestdriftig betoog. Maar ik gaf zelf al aan dat ik het ontbijtbuffet in het hotel vanwege het vrij late tijdstip bewust had overgeslagen. De volgende keer zal ik aan de Lamot denken. Maar ik kan kwalijk elke eetgelegenheid aflopen op zoek naar voedsel, toch? In elke Nederlandse stad kan je overal ontbijten. Oók op zondagochtend. Maar ja... Ik vind Mechelen er niet minder leuk om hoor. Ik heb zojuist weer een tekstje geschreven dat ik van de week hier waarschijnlijk wel zal posten dat dit duidelijk maakt.

Als in Rotterdam een Marokkaanse burgemeester kan, kunnen wij bij de volgende verkiezingen pleiten voor een Nederlandse burgemeester in Mechelen.
Een betere ambasadeur dan Eelco kunnen we ons niet indenken.
Het Mechelse gerstenat lust hij ook, dus 't kan gene slechte zijn :-)

Nog even wachten tot Vlaanderen een Nederlandse provincie is, Jan. Muahahahahahahahaaaaa!!! *duivelse glimlach*

Wel gastblogger, ik wacht benieuwd af of dit ooit werkelijkheid wordt. Ik kijk er zelf naar uit. Onze levensstijl gecombineerd met jullie organisatietalent kan alleen maar een beter staat opleveren dat het Belgische gedrocht dat enkele fransdolle idioten ons in 1830 in de maag gespiltst hebben.

Mooi.  En de Nederlanders zorgen dan voor het ontbijt !

:-D

Uh, Rudi, Fortis was de combinatie tussen onze levensstijl en hun organisatietalent. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen  :-)

@kazamel: Ik vrees dat Fortis de combinatie was van de Nederlandse levenstijl en het vlaamse organisatietalent, vandaar :-)

Zoals peter exact stelt. Ik zie het zelfs verder. Voor mij het zoveelste failliet van "la Belgique de papa" de grote commerce francophone. De oeroude sociéte générale. Het zoveelste teken aan de wand van het verval van dit misbaksel van een land.

En morgen staat Rudi, met oranje hemdje, op de Grote Markt van Mechelen het Wilhelmus te zingen ?  Of wordt het "Hup Holland hup" ?

:-D

(Vlaanderen boven, misschien ?)

Mooi verslagje Eelco.... En gelukkig ben je ondertussen dermate Mechelen-fan geworden dat zelfs de minpuntjes die je terecht aan de kaak stelt, je niet zullen tegenhouden om nog eens onze mooie stad te bezoeken?

AM I RIGHT?

Maar je haalt dus idd. wel enkele pijnpunten aan.. De Grote Markt 's avonds.... ja zeer spijtig..
Gelukkig zijn er alternatieven op de Vismarkt en Wollemarkt, aan het Station en laten we ook D'Hanekeef en D'Afspraak in de Keizerstraat niet vergeten....

Ook het ontbijtprobleem is idd. jammer...

 

Alles Kan Beter... en 't zijn dus zaken waar we in Mechelen nog kunnen aan werken...

 

't was fijn om jou en de vele andere Flickrs nog eens in Mechelen te verwelkomen.. 

Tot de volgende?

Hahaha! Rudi met een Oranje hemdje die het Wilhelmus zingt. Dát wil ik zien!

En Markec: Tot de volgende!

@ Gastblogger :

Misschien maken we van Nederland wel een Vlaamse Provincie.  En dan moet jij opdraven, op de grote markt, in een geel en zwart hemdje en de Vlaamse Leeuw zingen !

:-D

(Vlaanderen Boven is ook goed !)

Gimycko, mijn Vlaamse leeuw klinkt zo vals als een kat. Die wilt u mij niet horen zingen!

Enne Eelco? Wat zijn zoal de pijnpunten i Leiden ( een zeer mooie stad trouwens) volgens jou?

En wat FORTIS betreft... de nieuwe naam is zopas bekend gemaakt.  FORTWAS

Ik ga effe mee met markec: indien ik de ervaringen van Eelco heel oneerbiedig mag vergelijken met die van een doorsnee toerist dan heeft Mechelen pijnpunten in de ochtend en de laatavond. Als we de zaak omdraaien dan stel ik dat er geen bakkers of horecabedrijven open zijn op die momenten bij gebrek aan belangstelling door de Mechelaars. En waar staan we dan? Pijnpunten in Nederland? Na 22u is het land gesloten voor Bourgondische zielen ( zoals Jef! ); Botermelk bij de lunch? Is voorzeker voor mezelf een pijnpunt! En 's morgens? Ben ik niet wakker. Moet ik dus terug naar Nederland of blijf ik hier? Ik blijf dus hier.;-)

Het is inderdaad een nadeel dat 'Het land na 22u gesloten is voor Bourgondische zielen'. Maar ja, Nederlanders gaan om half 6 eten en doen daar in de regel 20 minuten over. Uitzonderingen zoals ik daar gelaten. Daarnaast is de kwaliteit van het eten in restaurants in vergelijking met bijna alle restaurants in Vlaanderen die ik tot nu toe heb bezocht een aanfluiting terwijl de prijzen ongeveer gelijk zijn.

In Leiden is het ook zo dat de meeste kroegen 'al' om 1 uur 's nachts dicht gaan. Voor half 2 's middags wordt er geen alcohol geschonken. En als er dan bier op de kaart staat dan zijn dat niet meer dan ongeveer 5 soorten waaronder Heineken :o(. Ik vergeet nooit meer dat ik voor het eerst als 18 jarige in Antwerpen was. Zat met een vriend op het terras van de Kleine Post en daar stonden tientallen bieren op de kaart.

Blijf lekker in Mechelen, Luc. Het leven is beter daar. Zelfs met de kleine kanttekeningen die ik in dit blog heb gemaakt. Als ik kon ging ik verhuizen. Al was ik niet zo blij met het kantoor van het Vlaams Belang dat ik ontdekte naast restaurant D'Hoogh. Brrrr..... Hebben die engerds ook al voet aan wal gezet in de Dijlestad?

Ik denk dat jullie nie weten over jullie praten als het over FORTIS gaat

De mensen die daar werken en ooit deel hebben uigemaakt van het personeel van de ASLK hebben ook nooit gevraagd om een fusie met het Nederlandse Fortis.

Hebben jullie aan die mensen al eens gedacht wat sommigen een lijdensweg nu meemaken

Neen, awel denk dan maar eens aan die tientallen Mechelaars die vroeger ASLK'er waren

@Gastblogger:
Ooit vertelde Urbanus (een bekende stand-up komiek hier bij ons) dat hij met een wedstrijd de tweede prijs gewonnen had: 2 dagen naar Holland, de eerste prijs was 1 dag naar Holland en de derde prijs 1 week naar Holland.

Of kort gezegd: we zijn hier eigenlijk wel graag (lacht)

Allez, St-Netels, ge zijt op sommige punten dan toch chauvinistisch (mag hoor)?!

Ik ben Belg en vertoef bijgevolg erg graag in België.
Dit land vind ik dik in orde zoals het nu is, grote tekortkomingen merk ik niet en voor mij moet er liefst niet veel aan veranderen, als dat chauvinisme is ben ik met alle plezier een chauvinist.
En als ik dan toch een ander land moest kiezen dan zeker niet Holland of Duitsland, het liefst van al Zwitserland, maar mijn eerste keus is en blijft België.

Wat Fortis betreft moogt ge niet vergeten dat de voorloper ervan (de Société Générale) nederlandse wortels had; ze werd immers opgericht door niemand minder dan Koning Willem.... dus opletten op conclusies maken.

@Gastblogger: dat ge ons partijlokaal nu pas opgemerkt hebt.... Allez, allez....Zelfs indien ge steeds door uw lens kijkt, zou dat toch al vroeger moeten opgevallen zijn. Die "engerds" zoals ge ze noemt zitten daar al een vijftal jaren... Bij Pearl is de tweede bril gratis geloof ik! En tussen haakjes die"engerds" bezetten 11 van de 41 raadszetels en zijn dank zij de Mechelaars wel de grootste partij van de stad. Of ge dat graag hebt of niet.

 @ Gas Blogger,

                              Wat kriegen we nouw zeg, n' en hollander die hier in Mechelen een beetje de nest komt bevuilen.Dat heeft hier al vijftig keer de markt platgelopen en merkt nu pas ons prachtig lokaal.Had u dan elke keer een stuk in uwe frak.Wij zorgen voor diversiteit op de markt en bewaken bovendien het stadhuis.Bij mijn weten zijn de andere handelaars daar best mee tevreden want wij laten bij gelegenheid de andere cafebazen ook iets verdienen.Dat kan van hollanders wel niet gezegd worden.En wat die zaak naast ons betreft, die mensen zijn bovenste beste buren waar wij steeds welkom zijn.Wat u betreft heb ik daar mijn twijfels over?De eerstvolgende trein terug naar Leiden gaat om 21.30u.Ge kunt die nog net halen.

Ik snap niet hoe de volgende reklameborden, vlaggen een bouwvergunning hebben gekregen op de Grote Markt.

  • Verlichting van het immokantoor van het voormalige klakkenhuis
  • Oranje kleur kapper naast Torreke
  • Vlag/Banner V.B.
  • Vlag/Banner VLD

@ Peter,

                er vraagt u ook niemand om te snappen.

@ Peter : Off Record - Weet jij eigenlijk wat een Gas Blogger eigenlijk is ?

:-D

 @ Peter,

                 er is nog een plaats vrij op de trein naar Leiden.

@ gim: hun roots hé jongen, hun roots.....

@Gastblogger: Die engerds 'zitten' inderdaad met 11 in de raad.  Gelukkig 'werken' er nog 30 anderen aan een beter Mechelen.  Maar er is hoop: de peilingen in Vlaanderen geven nu al reeds andere verhoudingen aan.  De heren Eddy en G.L. doen daar persoonlijk erg hun best voor.  Bij elke tussenkomst van hen op deze blog tikt er minstens één stem weg.

Houden zo mannen !

E.L: 11 op 41 is gelukkig nog steeds een fikse minderheid van slechts 26.83%.

G.L: De trein richting Amsterdam Centraal die ook in Leiden stopt gaat ieder uur om 12 minuten na halve uur. Maar dat is wellicht overbodige informatie voor een xenofoob. Overigens ben ik al sinds zondagavond weer thuis.

@ JT

          als gij ook nog mee wilt zullen we er ne wagon moeten bijhangen.

-1

 @ JT,

            moet da ne rooie wagon zijn ?

-1

@J.T. uw wensen niet voor werkelijkheid nemen jongen! Anders hebt ge bij de komende stemronde misschien weer een zwar(t)e zondag. Peilen is één, stemmen tellen is twee...

Trouwens als ge de manier van werken van sommige van uw dertig favorieten beter moest volgen, had ge weinig reden om fier te zijn. Of is "rancune" volgens u 'goede politiek'?

Als ik uw frustraties lees, denk ik slechts: de honden blaffen doch de karavaan trekt voorbij!

-2

 @ JT

          tellen kunt ge ook nog niet.

@Gastblogger. Uw naam bevat het begrip "gast", wees dus een beetje hoffelijk en bemoei u met uw zaakjes boven de Moerdijk; Ik denk dat daar werk genoeg aan de winkel is. En wat uw percentage betreft; die 11 zetels vertegenwoordigen wel 30% van de Mechelaars. Het is slechts door het weing correcte verdeelsysteem van de zetels dat ge aan uw 26% komt.

En wees gerust als ge nog eens langs komt, wij gaan u niet naaien.

 @ Gas blogger,

                              het is mij om het even wanneer hij vertrekt, als hij maar niet meer terug komt.

@G.L.: Tellen ?  Pas maar op uw tellen. Want gezien het beperkte aantal stemmen waarmee u toevallig in de raad bent gesukkeld is het voorraadje ver op .

-1

"De sfeer is goed..."

Eelco, wat heb je ons aangedaan ?  LOL

:-D

[off-topic] Neen, echt die 4 dingen die ik hierboven opnoem stelen de show op de nieuw verlichte Grote Markt. De stad spendeert tienduizenden eurokes aan verlichting, en dan laten ze zoiets toe. Onbegrijpbaar.

[on-topic] Verder wil ik nog wel een keer in Leiden komen, dat is knappe stad, maar helaas haalt ze het niet bij onze schone stede ...

on topic ben ik het met je eens, Peter. Off topic trouwens ook.

 

@ Eddy Luyten: 26 of 30% Het is nog altijd een minderheid. Overigens ben ik hoffelijk tegen alle mensen ongeacht hun huidskleur, geloofsovertuiging of geaardheid. Zolang die mensen ook maar respect tonen voor de rest van de wereld. Zelfs tegen u zou ik hoffelijk zijn. Al zou dat niet hoeven volgens bovengenoemde criteria. Het feit dat u mij gas blogger noemt spreekt wat dat betreft boekdelen.

@ Gimycko: Wat ik jullie heb aan gedaan? Ach, ik schuw een leuke discussie echt niet.

@ Eelco :

Don’t worry – Be happy – Feessie ?

LOL

@ G.L.

Zieligaard.

Gas Blogger. Erg inventief hoor slimmerik.

Maar hoe laag kan je vallen.

Zonder respect,

Wout.

Ach, laat maar...  Mijn Mechelse deur blijft gastvrij openstaan voor al wie zich goed voelt in onze stad.  En die gast mag best wat kritiek leveren op een aantal dingen die hij minder weet te waarderen.  Waarom niet?   Deze Mechelaar heeft  er geen problemen mee.  Absoluut niet. 

@ Wout :

Dat gebeurt nu eenmaal als iemand veel te snel typt : dan blijven je vingers tussen de toetsen zitten en vergeet je de "T" in te drukken.

:-D

@ GL : Je bedoelde dus GasTblogger, I presume ?

Ach, het betreft hier slechts de persoonlijke mening van iemand uit de lagere echelons van het vlaamsch belang, en dat is zeker niet representatief, de top van de partij staat veel positiever tegenover vreemde volkeren, Filip De Winter kan het bijvoorbeeld erg goed vinden met Geert Wilders, en naar jongeren toe voeren ze campagne in een vreemde taal: Flanders Nation (lacht) 

Ik heb iemand gequote die doelbewust het woord Gas Blogger heeft gebruikt. Ik type er wel eens naast maar ik ben geen onnozelaar.

@ Wout : Ik had het niet over jou, maar over GL

Gelukkig zijn de meeste Mechelaars wél goed opgevoed.
 

@ Gastblogger, ik heb zopas mijn bril degelijk zuiver gemaakt en kan nergens vinden waar IK u Gas blogger zou genoemd hebben. Wees zo vriendelijk en hoffelijk om me dat eens te situeren.

En anders ,de aktie bij Pearl loopt nog , geloof ik.

Excuses Eddy. Het was die andere L. ;o)

mannekes astemblíéft zeg! kunnen jullie je nu echt niet anders dan kinderachtig gedragen?? Doe dat dan via mail, op café of in de crèche of open een politieke blog waar je met modder kan gooien zoveel je zelf wilt!

Ach een beetje gezond bekvechten is toch niet zo erg Katrientje? Ik vind het wel komisch hoe de heren L. me steeds weer proberen te beledigen of te kleineren.

 @ Kathrientje,

                           Groot gelijk hebt ge.Maar waarom die plotse hollandse aanval van 22.10.2008.om 00.20u dan nog wel op 26,74835 % van de Mechelse bevolking.Wij hebben sinds enkele jaren ons lokaal op de markt met de goedkeuring van alle andere  horecazaken.De enige problemen die er zijn geweest waren beschadigingen aan onze gevel door onbekenden.De uitlatingen van Gastblogger kon ik dus zo niet laten staan.Het spijt me.

Trek het u niet aan GastBlogger, G.L. heeft me ook weggewenst. (lacht)

En nu weer on topic: Mechelen is en blijft een mooi dorp. :o)

@gastblogger: ' een nachtelijke hollandse aanval'? Moeten wij ons klaarmaken voor iets? Wij zijn er nog niet klaar voor ( de laatste 178 jaar ). Dat kan ik ook zo niet laten staan. LOL

@ Gastblogger :

Gelieve dat rond te bazuinen in jouw buurt, want des te meer Jannen en Kezen in Mechelen... wel, dat is altijd goed voor business.

(Maar hun oranje T-shirtje houden ze maar thuis - OK ?)

:-)

Ik weet van niets, Luc! Laat staan van nachtelijke aanvallen. Ik ben onschuldig! Ofzo.....

Gimycko: Misschien is er dan op den duur wél een ontbijtje te genieten op de Grote Markt. Maar eerlijk gezegd. Laat die Hollanders maar tegen de OLV Kathedraal plassen. Dan blijft de St. Rombouts mooi schoon. ;o)

Er wordt hier niks geplast tegen de Kathedraal !

"God zag altijd alles, groot en streng als een agent !

(dus in het kerkzakje deed ik braaf mijn kleverige cent.)"

Boudewijn de Groot

:-D

 @ Gim

Dan had je dus op die cent in je handen geplast  in plaats van tegen de kathedraal? En dan den pisduit in het beurzeken van den koster gestopt. Foei!

Het doet me denken aan mensen die zonder hun handen te wassen van het cafétoilet komen en met  een stevige scharrel in de borrelnootjes - gemeenzaam gekend als pispinda's - graaien.

 

@ Jef : You have a twisted mind !

:-D

(Deze tekst kwam uit Tante Julia van Boudewijn de Groot)

@ Gim, i LOVE dat liedje van 'tante julia'!

@ diegenen die hier van het VB posten,  ik heb een paar jaar geleden (2006) door enkele zéér Vlaamsgezinden op 11 juli racistische uitspraken ontvangen. Ik heb er toen hier nog een reactie destijds overgemaakt, en SPA.Spirit heeft er toen een artikel over gemaakt n.av. mijn bericht.
Je moet  niet iedereen over dezelfde kam scheren. Ik zie er misschien niet 'Vlaams' uit, maar ik woon al 30 jaar in België, en ben dus meer Vlaming dan zeg maar een 16-jarige.
En hoe jullie naar 'Gastblogger' reageren, is ronduit belachelijk. Toerisme geeft de stad inkomsten, dat weet iedereen.

 

 

@Hanna, en dus omwille van het smeer likt de kat de kandeleer! We moeten dus zwijgen omwille van de toerisme-opbrengsten.Dat is misschien bij de "anderen" zo, maar zo zitten wij nu éénmaal NIET in mekaar. Na dertig jaar zoudt ge dat toch al mogen weten...

@ Eddy :

Ik kan begrijpen dat de VB vlaams denkt (dat is hun corebusiness, samen met dat partijtje van DeWever/Bourgeois), maar we zijn met zijn alle Europeanen nu.  En vergis je niet van vijand, want alhoewel, in vroeger tijden, oa Alva het bont heeft gemaakt in onze streken of Willem van Oranje de gemoederen hier verhitte, raakt een bomaanslag in Madrid of Londen mij, heden ten dage, evengoed.

Alle inwoners van de USA, ongeacht welke staat (met lichte uitzondering van de Zuiderse Staten), zijn en voelen zich op de eerste plaats Amerikaan.  En in 1992 is dat Europa-gevoel vermoedelijk ook hier sterk toegenomen.

 @ Gim,

               Gaat u niet uit van de valse veronderstelling dat iedere inwoner van dit continent zich Europeaan voelt.Het tegendeel zou wel eens aan het licht kunnen komen wanneer men bijvoorbeeld het volk zou laten spreken in een referendum.Het Ierse debakel al vergeten.Barosso doet in zijn broek als hij van referendum hoort spreken.Verkiezingen in diverse lidstaten de laatste jaren geven duidelijk aan dat het volk er wel eens anders zou kunnen over denken.De zelfgenoemde kwaliteitspers noemt dit een ruk naar rechts.Vandaag weer zo 'n ruk in Sud Tirol ?

Democratie, is dat niet alle macht aan het volk.Hallo zeg.

En kunnen we nu weer effe terug naar ons leuk dorp, alvorens jullie weer beginnen met potten te gooien?

@ Luc :

Mechelen blijft inderdaad een (leuk) dorp, alhoewel we een stad zijn.

Maar, werkende in Mortsel, krijg ik dat verwijt geregeld te horen van die (semi-)Sinjoren.  En dan lachen die eens met ons "dorp" van nog geen 80.000 inwoners.

Over Lier bv zijn ze nog een stuk groffer.

En toen die gasten van dat gehucht aant Scheld me vertelden dat er rond Antwerpen borden staan met de tekst : "Hier verlaat men de beschaafde wereld", vroeg ik hen in welke richting die borden stonden.  Daar konden ze absoluut niet mee lachen, zenne !

:-D

@gim: altijd in Antwerpen gewerkt en dus nu en dan de vraag gekregen waarom ik niet beter in Mechelen was gebleven. Steevast was mijn antwoord: ' Ik kom in het kader van ontwikkelingshulp'. Met hetzelfde resultaat als jij had. ;-)

@ Luc : Hahaha !  Goeie !  Die vraag kreeg ik geregeld ook !

En onlangs nog het (niet echt zware) verwijt gekregen dat er amper liedjes bestaan die Mechelen bezingen (in vergelijking met Antwerpen).  Ik haal er dus oa Louis Neefs bij (Benjamin), Nite Spirit en mijn eigen Mechellied (gebaseerd op de noten van Antwaarpe, gaa zè toch veur maa...), maar dat kon hen niet direct overtuigen.

Misschien moeten we hier zo eens iets ineen knutselen.  Laten we een Tune overeenkomen en dan vragen aan onze Mechelse Dichters om er woorden of lyrics bij te verzinnen.

Just an D