Knappe tentoonstelling in De Cellekens

met categorie:  

Stilleven Magda Goris

Het voorbije weekend opende in De Cellekens, één van de stemmigste hoekjes van onze stad, een tentoonstelling met oliefverfschilderijen van Magda Goris.  Deze van oorsprong Limburgse kunstenares maakt uiterst subtiele stillevens, natuurtaferelen en abstraherende werken in een uitmuntende technisch verfijnde stijl.  Ze leerde het vak bij meesterfijnschilder Maarten Boffé.  Ik ben zondag even gaan kijken en heb genoten, ook van de muzikale omlijsting door Jan Van den Eeden, Jowan Merckx en Ludo Joly.

Wie komend weekend nog wil proeven van het oeuvre van 'fijnschilderes' Magda Goris, kan terecht in De Cellekens, Minderbroedersgang 12 (vlakbij Sint-Romboutstoren), op zaterdag 1 en zondag 2 november van 10 tot 18 uur.  Zaterdag tussen 16 en 17 uur en zondag tussen 11 en 12 uur kan je bovendien luisteren de klassieke gitaar van Christine Van Roey.  Een aanrader voor wie even rust zoekt in de drukte van de stad... 

Klopt helemaal Koen. Ik ben er ook langsgeweest. De bijbehorende foto die je hier postte vond ik ook een van de mooiste werken ... Volgende weekend kan je er nog terecht.

Voor wie meer wil weten over de kunstenares: www.magdagoris.be

Voor deze tentoonstelling probeer ik dit weekend zeker een momentje vrij te maken... 't Ziet er wel boeiend uit - en dan nog in het unieke Cellekenskader...

Met veel genoegen hebben wij zaterdag ook deze expositie bezocht.  Het was zeker dubbel de moeite waard: enerzijds voor de heel fijne schilderijen van de kunstenares, anderzijds voor het al even schitterende decor van de Cellekens.  En als intussen dan nog de beiaard speelt is de galerij op dit binnenpleintje een echt paradijs in de stad.

Ik ga volgend weekend zeker ook de expo in het Houten Huisje eens bezoeken.

Jawel hoor, volledig akkoord. Het is een zeer geslaagde tentoonstelling, echt wel een bezoek waard .... en ook hier is de toegang gratis