Foute postkaart

In mijn doos met Mechelse postkaarten vond ik er eentje waarbij iets niet klopte.

Deze postkaart is in spiegelzicht weergegeven, want op foto's van Huis De Blauw zien we dat het heiligenbeeld de rechterarm optilt en niet de linkerarm.
Ook de St.-Romboutstoren staat normaal gezien links van het huis ipv rechts.
Het moet dus eigenlijk zijn zoals hieronder.
 

De verbeterde versie ziet er dus zo uit :

Deze is ook leuk (Ontdekte deze enkele dagen geleden)...

Ik zie daar al een wandelpad.

Zo origineel is dat dan toch niet gevonden.

 @ Jan & Gim

Waar zijn de spiegels gebleven die naar ik aanneem bij die postkaarten werden geleverd?

Dat wandelpad is gewoon de boordsteen van de Zoutwerf. Die dient nu om stomme automobilisten min of meer te beletten in de Dijle te sukkelen bij het parkeren van hun blik. Was het mijn doens dan smeerde ik die blauwe steen in met de glibberigste zeep in de handel verkrijgbaar. Dat ze verdomme hun luchtverpesters bij Vinci gaan wegmoffelen. Vinci tevreden en de stadsbewoners nog meer! De commerçanten zullen nu wel zelf in de aanval gaan denk ik? Toch?

Jaaaa! Jef!

Ik heb ergens een bierviltje liggen met de gebouwen van het stadhuis (dus paleis Grote raad en lakenhalle ) in  spiegelbeeld.

 

@ Rudi:  Waarschijnlijk van de Supra... 

Waarschijnlijk is die kaart van een ets gedrukt, Jan. De etser heeft er geen rekening mee gehouden dat zijn positief op de koperplaat in spiegelbeeld op de afdruk zou komen.

die laatste kaart is uitgegeven door Rozenbaum en is van voor 1900 kenmerkend is de aanwezigheid van een zon of maan in de lucht