Flapdrollen

met categorie:  

Flapdrol :

-Waardeloos iemand (Van Dale)
-Onnozele grapjas

(Voorbeeld : "Die flapdrol kan in mijn ogen weinig goeds doen")

En die Flapdrollen (aka Metteko’s) schijten het Standonckstraatje onder !

Ik ben hier niet aan het zeveren, want het staat in de
gazet !"Bon Appétit !"

Er is een tijd dat ze dit als kattekwaad beschreven. Ik kan mij een sketch herinneren van  Amhali http://www.youtube.com/watch?v=7u5acFxTEUA

Dat wil niet zeggen dat je het moet goedkeuren, wil ook niet zeggen dat je het moet pikken. Dit voorvalletje is trouwens een van de minst erge dingen, die daar in de straat zijn gebeurd.

Ik vind trouwens regelmatig hondenstronten voor mijn deur, erger mij er ook aan, maar heb dan niet meteen behoefte om de krant te bellen.

Ik ben deze mevrouw tegengekomen tijdens een van de vorige maanrocken. En ze vertelde me hetzelfde verhaal. Mooi woont ze wel daar in het Standonckstraatje :-)

 Ik zou vooral de heer des huizes eens willen tegenkomen, want ondanks zijn toestand is hij blijkbaar wel nog tot één en ander in staat, zoals een huis opknappen!
"...Meer dan twintig jaar geleden knapten Liesbeth Vanspauwen (56) en haar overleden man de twee leerlooiershuisjes in de steeg tussen de Grote Markt en de Frederik de Merodestraat op..."
Mijn grootvaders hebben na hun overlijden niet al te veel meer uitgestoken (lacht)

Alles heeft hij gezien !

:-D

Voor dit mooie huisje dus...

(foto: Jan Smets)

Hoog tijd voor een PlasSjop in Mechelen !

Een PlasSjop met PleeStation en ScratchBril, natuurlijk !

Voor minder gaan we niet !

:-D

Ge kunt natuurlijk ook tegen dat arm oud weveke zeggen dat ze in plaats van erover te zagen beter eens haar handen uit de mouwen zou steken en de stront zelf van voor haar deur zou opkuisen, en zeg er dan ineens maar bij dat 'als iedereen voor zijn eigen deur kuist is heel 't stad proper!'

Dat zeggen ze namelijk tegen mij ook als ik klaag over vuiligheid op straat.

 Soit, er is nu een paar keer gescheten voor een schoon huizeke ocharme in 't midden van 't stad. Ja, en er zijn nog genoeg lelijke huizekes in Mechelen waar er ook constant allerlei vuiligheid voor de deur ligt, 'stad om te zoenen' of niet, er is nog veel werk aan de winkel, dat zeg ik.

 

Stad om te zoenen?

De grootste verzameling duivenstront is regelmatig terug te vinden op de trappen van de H. Hartkerk!

Bij een lijkdienst of een trouw worden de trappen wel gepoetst!

En dat trappenvagen deed me terugdenken aan een gebruik dat ik in Bremen opgemerkt had: iedere vrijgezel moet er op zijn 30e  verjaardag de trappen van de Domkerk poetsen onder het hoongelag van al zijn vrienden, die ijverig de trappen bevuilen met confetti en dgl. Hij wordt dan van zijn lijden verlost door de kus van een jonge maagd, waarna het feest voortgaat met een grandioze fuif!

op zijn  Gimycko's deze link: http://www.lwl.org/LWL/Kultur/VOKO/Archive_Bibliothek/Bildarchiv/Bild_des_Monats/Bilder_2003/September_2003/

och er is voor onze deur ook al een paar keer gekakt door een homo sapiens,

en op een dag vond ik er zelfs eens een gevulde condoom, het koppeltje dat daar die avond stond te vrijen zal toen een stapke verder gezet hebben, de homo sapiens erectus dus.

 

verder zijn er inderdaad de hondeliefhebbers die altijd steeds een zakske meenemen en die alles opkuisen wat de hond al mocht achterlaten, en toch liggen er regelmatig van die voetzoekers. Het zal waarschijnlijk stront regenen want van honden komt het niet.

't zal mi niet beteren voor de katelijnekerk nu ze de voorziene verhoogde groene zitvlakken hebben afgeschaft omdat er teveel rumoer zou kunnen komen door avondlijke praatjesmakers,  kletskousen en nieuwe belgen.

neen in de plaats komen de groene grasvlakken wat lager zodat nu de honden van de hondeliefhebbers er ongetwijfeld hun gevoeg natuurlijk NIET zouden doen.

 

 

In het Standonckstraatje ging het om geen "stront in eu pakske", vermits het corpus delecti onverpakt op de stoep van die beklagenswaardige dame gedeponeerd werd.

"Mon cher Watson, dit is duidelijk werk van een "sans papiers"! "

@ Jokke :

Eerder van “Sans Zakskes” of Zakkenwassers !