Botsing

met categorie:  Ga ik zonet de deur uit om mijn wekelijks pakje friet met stoofvlees te gaan halen bij Guy en Ingrid van Frituur Korenmarkt, hoor ik daar tumult in de straat en zie een groepje mensen naderen.

Bijna direct herken ik Jans en hoor ik zeggen : “Ik geloef da dattem is !”

Nen hele nest Bloggers / Flickrs, in groep, in mijn straat !


Grellig gewoen !

‘k Had mijn fototoestel niet bij (dat heb ik ze laten weten) en ik ben ook niet blijven stilstaan want mijn maag was aan het kneurre.

Dus, vanaf nu, kan ik nooit meer rustig door de stad, want ik geloof dat er foto’s zijn genomen.

Goe bezig, gasten !

:-D

dat is nu het verschil zie Gimycko.......zelfs met een digietje op zak zou ik nooit uw privacy schenden hoor en hopelijk laten ze mij dus ook gerust want zoals men zegt in de taal van Molière "pour vivre heureux il faut vivre caché".

@ Marc :

Het wordt effe wachten tot de hele bende terug thuis is...

:-D

Ja Gymicko sinds de foto van uw schaduw hier verscheen ben je een BV en zal deze nooit meer nog rust kennen!  Ik hoop in alle geval dat uw spreekwoordelijke bedeesdheid u niet tegengehouden heeft het frietkot te bereiken, en dat uw wekelijkse portie friet met stoofvlees U toch nog gesmaakt heeft!

Die stouterikken zullen het zeker aangedurfd hebben u nog iets na te roepen over een feestje dat ze nog van u tegoed zouden hebben! Echt schande!

Doeme toch, ik zat in de andere groep.
Nu heb ik "De mysterieuze blogger" begot gemist. :-)
 
 

ipv altijd met de flikkers (wordt zeker met ck geschreven sorry - lieven 19/1008 12:16) weg te gaan kan er beter nog iets komen voor de bloggers

Ik ben eens gaan zien op de Flickr-website (Mechelen-MostRecent).

Het valt precies allemaal nog mee !

:-D

@ Jokke : Feestje ?

:-D

@Gimycko: ik hoop dat ge van chagrijn bij het lezen van het misplaatste woord feestje uwen hoed niet opgegeten hebt, want uw schaduw zal er nog mee moeten gesierd zijn op het grote Gimyckofeest.

@ Jokke :

De titel is in ieder geval al goed gevonden !  Prima idee !

Keep up the good work !

Meer van dat !

:-D

@lieven: Feel free to organise :-)

Enig voorstel voor een volgende blog meeting ?

Ik denk dat je foto's wegens portretrecht kan laten verwijderen ...

Tja Gim,

ge weet dat ge waar ge ook vertoefd in Mechelen, ge altijd de kans hebt om bekenden tegen te komen, en al helemaal als't een Flickr-dag is ....

Ik hoop net zoals de Jokke dat ge toch nog hebt kunnen genieten van uwe friet met stoofvlees.

En verder denk ik, de bloggers hier en die tevens ook flickr zijn, wel de nodige discretie opbrengen om foto's te plaatsen. Wat ze in't straat roepen, tja, gij hoort dat, maar niemand anders let daarop. Ik hoor ook soms als ik over straat loop, 50m verder 'hé Hanna' en zie ik iedereen omkijken, maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij als je deel uitmaakt van het 'boeiend Mechels leven', en beter zo, dan dat je hier niemand kent he ;o)

Just my 2 cents...

Rare jongens, die Mechelaren !

:-D

Zeg gim, er zijn nu ondertussen 159 fotos van de meetup, maar nog geen enkele waar jij opstaat. Ben je nu teleurgesteld ?

:-)

@ Peter :

Een beetje...

:-D

 1 Ding is zeker: als je bekend wil worden moet je niet beginnen bloggen (lacht), dat is althans mijn ervaring. En gelukkig maar.

@ Sint :

Je bent beginnen bloggen en hierdoor werd je bekend (Zie Foto's Blogmeeting).

Volgende stap... de Dag Allemaal en je bent gelanceerd !

:-D

 Negatief, Gim, nog nooit herkend geweest, tenzij door degenen die ik al jaar en dag ken... waarschijnlijk heeft het iets te maken met het feit dat er nog een stuk of 1.000.000.000 andere mensen met hun voorgevel op het internet staan (lacht)

Ja, Gimy, je was een mooie 'kanttekening' in de marge van onze derde grote Flickrmeeting in onze stad.

Veertig amateurfotografen gingen zaterdag weer op stap om een stukje van Mechelen voor de lens te brengen: Vlamingen en een trits Nederlanders...

We kwamen samen in l'Amitié op de Grote Markt, en met Peter vertrok een gezelschap de toren op.  Markec en ikzelf leidden de rest van de groep langs IJzerenleen, Leliëndael, Korte-en Lange Schipstraat naar de Fonteinbrug, Kruidtuin, Volmolen...  Fotoshoot in Hanswijk, in kunstgalerij 'tHouten Geveltje, In OLV-over-de-Dijle.

Een toffe ontvangst kregen we in de historische kelder van de Clippel, bij Luc en Chris Michiels (waarvoor méér dan dank!) - en Luc gidste ons naar de fotogenieke werkplaats...

De groep splitste zich hierna weer:  een deel ging fotootjes maken vanop de parkeergarage (voormalige Match), en een andere groep ging Brusselpoort bezoeken, waarna ze afzakten via de Heihoek naar de Vismarkt (met een Gouden Carolus in 't Ankertje aan de Dijle natuurlijk!).

In Mykonos op de Veemarkt werd op Griekse wijze de geslaagde dag beklonken.

Het was wéér mooi!

Hop naar een vierde Flickrtreffen in Mechelen!

 

@ Jans :

Daarstraks had ik Peter in het vizier op de Grote Markt.  Hij kreeg precies, samen met anderen, een gedetailleerde uitleg over het stadhuis, want hij was één en al aandacht.

Nu ga ik geen Bloggers of Flickrs en mass voor mijn lens proberen te halen, dus ben ik gewoon rustig doorgelopen.

Maar ik hoop wel eens fotootje van hem te maken als hij aan het gidsen slaat, want de Rudi en de Ferre heb ik al enkele keren kunnen fotograferen.

Als je zelf een foto van iemand neemt, aan welke criteria onderwerp je de foto alvorens je hem op het net zet, en gelden die criteria ook voor jezelf?
En bovendien: als er van iemand een foto op het net staat: vind je dan dat je daarmee zelf het recht krijgt om van diezelfde persoon een foto openbaar te maken, of respecteer je zonder uitzondering ieders privacy en plaats je alleen foto's op het net waarop herkenbare mensen niet het hoofdonderwerp uitmaken?

Tiens, was er een Flickrmeeting?? 'k wist van niks...

Gemist Roger?  Al deze info stond in de 'Mechelengroep' van Flickr...  Géén nood: volgend jaar plannen we een vierde editie!

Jan, en waar moet ik die groep ergens vinden??...

@gim: Ik zag je ook, je ging richting Befferstraat :-)

Roger:

je kan de Mechelengroep zo vinden:  (maar die moet jij toch kennen na deelname aan vorige editie(s)?

 

http://www.flickr.com/groups/mechelen/

probeer er volgende keer zéker bij te zijn hé!  ;-)

@ Jans :

Laat op tijd iets weten, dan kies ik, zo rond de klok van vijfen op ne zaterdagachternoen, een andere route richting Frituur Korenmarkt.

:-D

@gimycko: kunt ge uw schaduw niet alleen kunnen buitenlaten om U van uw wekelijkse portie fritten met stoofvlees te voorzien?

Just an ID!!!

@ Jokke :

Da's een idee, maar eigenlijk kennen ze die ook al (Post van Peter en Flickrwebsite) !

:-)

Ah .. Gim, ben JIJ dat op die post met de kasseien ?

@ Peter : Mijn naam is haas.

:-)

@Peter: neen, dat was Gimycko niet op die foto van de kasseien, dat was zijn schaduw! Ofte "the dark side" van onze geliefde party-organisator!

@ Gim,
jaja mijn naam is haas en ik weet van niks.
Clichééééééé

@ Jan
hoe was het Grieks eten?

@ Eelco
hoe was het in ons aller Mechelen?

@ Hanna :

"I know nothing - nothing !"

(Quote van Manuel uit Fawlty Towers)

:-D