Vandaele maakte Mechelen veiliger...

(foto: Nieuwsblad.  Bronnen: diverse kranten, RTV...)

De Mechels hoofdcommisaris Rony Vandaele heeft zijn ontslag aangeboden - en voor velen kwam dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel...

Vandaele zet een stap terug om familiale redenen.

Zeven jaar geleden werd Rony Vandaele benoemd als nieuwe hoofdcommissaris.  We schrijven begin 2001  toen de politiehervorming werd ingevoerd.

Het was géén eenvoudige taak, maar hij heeft het gedaan met verve.  Daarover zijn vriend en vijand het eens.  De man werd erg gerespecteerd.  De geboren West-Vlaming was snel thuis in het Mechelse korps dat hij weer op de rails heeft gezet.  Hij had visie, en wist mensen te motiveren.  Dit beaamt ook onze burgervader, die het vertrek van Rony betreurt.  Somers hoopt snel een even dynamisch man te vinden om het korps verder te leiden.  'Rony Vandaele  maakte van een verouderde en moedeloze politie een strijdvaardige en moderne organisatie', weet hij nog te vertellen.

Ook de oppositie is vol lof over de aftredende korpschef.  CD&V/N-VA-fractieleider Karel Van Butsel stelt dat Vandaele Mechelen veiliger heeft gemaakt, en wil hem daarvoor ook graag feliciteren.  En zelfs het Vlaams Belang looft bij monde van zijn woordvoerder Frank Creyelman de hoofdcommissaris:  'Hij was een goed commissaris met nieuwe voorstellen, én hij was steeds correct naar de oppositie'.

Tja, zelden zijn de Mechelse stadsvaderen en oppositieleden het zo roerend eens... 

Vandaele volgt waarschijnlijk Gilbert De Geest op bij de lokale recherche.  Deze laatste, die jarenlang daar het diensthoofd was, krijgt een belangrijke job op het stadhuis. 

Op 1 oktober hangt Rony Vandaele de kepie aan de haak...

Jaja ... "Vandalen" maakten Mechelen veiliger ... ;-)

Korte rechtzetting los van de politiek.

1.Wanneer men spreekt over de oppositie dan laat men beleefdheidshalve eerst de grootste fractie aan bod komen.

2.De ondertoon " En zelfs Het Vlaams Belang " zal onze vriend Rony Van Daele nooit goedkeuren en is misplaats.

3.Wij wensen de korpsoverste in ieder geval het allerbeste bij zijn nieuwe uitdaging.

Voor sommige dingen moet je niet smeken, je krijgt ze wel vanzelf als je ze verdient. ;-)

korte rechtzetting op een rechtzetting

1. Bij het maken van dit artikel heb ik me totaal niet beziggehouden met het tellen van de kiezers voor deze of gene partij, om ze eerst of tweede te vernoemen.  Dit is spijkers op laag water zoeken, en getuigt van een overdreven wentelen in een 'zwart-schaap-positie'. 

2. de ondertoon 'zelfs...' is toch niet zo eigenaardig om te gebruiken niet?  Je gaat toch niet ontkennen dat de partij waarvoor jij opkomt, zich meestal niet zo positief uitlaat over het één of het geen...  of?  

3. Jouw partij mag er best zijn.  In mijn post heb ik niet de minste stelling genomen over jouw partij (tenzij je aanstoot neemt aan aangehaalde opmerkingen, die worden uitvergroot waar het absoluut niet nodig is).  Nogmaals: jouw partij mag er zijn - al is ze de mijne niet, en deel ik allerminst de standpunten.  Ze is vernoemd omdat ze mocht vernoemd worden in dit nieuwsfeit.  Niet méér of niet minder.  Jouw reactie heeft het democratisch recht om naast deze reactie van mij te staan.  Ze stoort me niet, maar ik begrijp soms écht niet waar jullie het steeds blijven halen...

Veel zever omwille van niks: typisch...

 Zo,Zo,

             weer slapende honden wakker gemaakt ?

Koesjt Max

Wie blaft nabij het hondenhok, moet niet verwonderd staan te kijken dat de andere hondjes als antwoord keffen...    ;-)

ze wilden betogen, ze mochten niet, ze deden het toch, drie werden er opgepakt, de pers was massaal aanwezig, ze staan op de website van alle kranten en komen straks allicht op alle journaals, ze mogen hun ongenoegen nog eens uiten, ze ... , ze zullen nu wel kunnen slapen deze nacht zeker

@ G.L.

Aangezien het VB erg zelden (om het zachtjes uit te drukken)  zich positief uitlaat over de verdiensten van deze of gene die deel uitmaakt van het bestuur vind ik het woordje 'zelfs'  wel op z'n plaats.

@ Bert (niet gecontroleerd),  en veronderstel eens dat ze bovendien nog kerken zouden bezet hebben en in kranen waren geklommen....

@ allen: hier nog een spreekwoordje: de honden blaffen, maar de karavaan trekt voorbij...

@ Eddy,

ik weet het jong.

't Is allemaal de schuld van de Walen, de vrèmden en die linkse multicullers... En ze snappen het nie hè?

@Wout: zoudt ge dat denken ? Man man toch!

 Beste Bloggers,

                             als ge uw pasfoto wil laten maken moet ge bij Wiliam zijn.Die van Netels en Jokke die zijn al afgeleverd.En nu zullen we voor allen de rode vaan hijsen en de internationale spelen.Slaap lekker R...... R......

 En nu terug tot het thema.Mechelen is de afscheidnemende korpsoverste dankbaar dat hij alles wat hij in zijn macht had heeft ingezet om deze stad veiliger te maken.Hiervoor is Mechelen hem dankbaar.Wij hopen ook dat zijn opvolger de harde lijn zal doortrekken.Geen genade met kriminelen.Hier zullen wij mee over waken.

Ik blijf 'veiligheid' een zwaar overroepen, misbruikt politiek thema vinden.

 Oh Wout u staaft mijn thesis.Ge moet dat maar eens vragen aan de Mechelaars die er dag dagelijks mee te maken hebben.Die zijn het in ieder geval spug zat.

@ wout : vraag het maar aan mij !

heb me nog nooit onveilig gevoeld ...

12 jaar geleden toen ik terug in mechelen kwam wonen niet, ondertussen niet en nu ook niet

 Ja Wout, ge kunt het ook nog eens vragen aan Op Sinjoorke

@ G.L.

Ik kan alleen maar voor mezelf spreken. Ik hou niet van oordelen op basis van 'horen van'. Maar ik ken de stad niet zeker?

Woon hier nog maar een jaar of 38. Ooit één keer lastig gevallen. Jaartje of 10 geleden. Door mensen met een bleek velleke. Langs de vaart ergens in Hofstade. Ben nog niet zeker of ik dat onder 'onveiligheid' wil klasseren.

@gl: Ik woon 13 jaar in hartje Mechelen, ik heb me nog nooit onveilig gevoeld ...

@ L.G.

Welk deel van uw thesis staaf ik?

Ik woon al een jaar of 6 in de Heihoek (toen ik hier kwam noemden ze dit de 'Taliban-wijk'). En ben nooit lastig gevallen.

Ik vraag me soms af wat ik foutgedaan heb. Echt. Dat al die moslim-fundamentalisten mij blijkbaar niet hebben zien lopen????

Grapje.

Dat samenleven hier hypereenvoudig is zou overdreven zijn. Maar ik, en andere buurtbewoners, hebben goeie contacten met allochtone en moslim-buren. Is het niet altijd zo?

Allons. Voor zij die dat willen hé.

17 jaar Heihoek en nooit niet onveilig gevoeld, alhoewel er wel geregeld enkele Talibantypes in Soepjurk (Weirdo's with beardo's) rondhangen.  We moeten hier wel spreken van Hangsenioren en je blijft je afvragen waar deze lieden hun poen vandaan halen, want je ziet ze amper werken en in die soepjurken blijven ze (misschien liever) "sociaal gehandicapt".

Misschien moeten ze eens dat Nieuw boekje Inburgering van Marino Keulen lezen.

@ Gim:

gij legt wel die link tussen onveiligheid en soepjurken he? (om in uw eigen termen te blijven)

Dat heeft niemand voor u gedaan.

De rest van uw discours ga ik niet eens op in.

 

 

 Ergens moet ik GL wel gelijk geven, in een buurt met veel allochtonen leven is niet altijd gemakkelijk, maar zelf heb ik er geen problemen meer mee, eventjes wel, maar dat was snel 'opgelost' (lacht), en daar heb ik geen belangers, sossen, tsjeven, blauwen of eender welk politiek partijke voor nodig gehad, gewoon efkes de daden bovenhalen ipv de woorden, politieke moed hebt ge daar niet voor nodig, alleen een paar kloten aan uw lijf. En op een schone dag he GL, zal een van die mannen mij ook wel eens liggen hebben, dat weet ik ook wel, pf, awel ja, en dan? Daarna is 't weer is mijnen toer he, en zo blijven we bezig zie.

En mij moogt ge gerust catalogeren onder wat ge maar wil jongen, veel zeer doet het niet en indruk maakt het nog minder. En hijs uw rode vanen voor mijn part in uw gat, ik ga zelfs niet eens  stemmen, voor niemand niet.. ziedaar mijn paspoort, trek er uw broek aan op.

@GL : Ik heb jarenlang een krantenwinkel/snoepwinkel uitgebaat op de Tervuursesteenweg, centraal in de woonwijk aan de Mahatma Gandhistraat, dus ik weet waarover ik spreek.
Ik heb me daar nooit bedreigd gevoeld, ben nooit overvallen geweest, heb nooit slaag gekregen, of wat dan ook.
De buurtjongeren waren nochtans geen doetjes en ik moest af en toe wel eens laten zien wie de baas was in de winkel, maar verder dan dat hoefde ik nooit te gaan.
ter verduidelijking : Met buurtjongeren bedoel ik de gasten van 10 tot 20 jaar, van willekeurige nationaliteit.