Ursulinen-Blues

met categorie:  

(Foto Gimycko)

Onze Sven houdt niet enkel van (kranten)papier maar ook van Vrouwelijke (Mechelse) Schoonheden. Daarom heeft hij deze week zijn kampement opgeslagen tussen de Chickies van de Ursulinen en daar heeft hij, in de papieren weekendeditie, verslag van gemaakt.


En wat blijkt : Het gaat goed met de Ursulinen, want de Ursulinen zijn Hot !

Meer leerlingen, zodat oa de Mode-afdeling moet uitwijken naar een andere plaats in de Binnenstad (Campus Newton - Wollemarkt) en er wordt gedacht aan serieuze verbouwingen (Hoogstraat / Milsenstraat) om alles in goede banen te leiden.

Dus is mijn vraag aan de Bloggers : Goe bezig ?

 http://www.ursulinenmechelen.be/

Ja, ook dit tijdperk is nu voor ons afgesloten.   Mijn vrouw en zus waren er ooit leerling, en mijn twee dochters sleten er ook hun broek...  Enne: in volle tevredenheid.  Ze zijn dus 'goe bezig' om het in uw jargon uit te drukken...

en het 'ursulinen-blauw' is met het uniform reeds een achttal jaar verdwenen hoor...   ;-)

En met het sterk groeiend leerlingenaantal begon het inderdaad wat krap te worden tussen Milsenstraat en Hoogstraat...

(foto: Jan Smets - vanop OV-over-de-Dijle geschoten...)

@ Jans : Ik hoop op een reactie van ons Nadia !

:-)

...misschien een tip voor hun mode-afdeling: de 'Urselinen-bloes' ?
..en ze waren jàren geleden al goe bezig: ik heb er toen m'n toekomstige eega gevonden ;-)

 

Alhoewel de Ursulinen altijd werd vergeleken met het Sint-Romboutscollege, qua leerniveau, was er, in Vroeger Tijden, blijkbaar ook een afdeling "Huishoudkunde" om de Dames van de Ursulinen op te leiden (op te voeden ?) tot brave en gerespecteerde Huismoeders.

Allez, dat is mij altijd verteld.  Of dat heden ten dage nog zo is, daar heb ik geen weet van.

Gimy, nu maak je er weer een karikatuur uit 'Juzekes-tijd' van hoor...  Wat zou dat 'heden ten dage' (nog) zijn?  Deze school is al jaaaaaren gemengd - heeft een sterke ASO-afdeling, naast TSO enz...  We leven in 2008 hoor!   ;-)

@ gymicko : er is iets van waar hoor ... als collegeleerling werd je verondersteld een lief te hebben die in de urselinnen zat, de loretten kon er nog mee door, en den ham dat was al wat minnekes ... waar vond deze dwarskop zijn eerste jeugdliefde ???

 

oh de tijd ... dat ik elke dag vier keer door de hoogstrat moest ...

als ik me goed herinner was er toen alleen vrijdag 'urselinen blues'

wel gemakkelijk diene verhuis naar de newton, kunnen we vanop een terras de jonge deernen bewonderen ... :-$ ... het moeten niet altijd die van het kta zijn ...

@ Bert :

De "Newton-Chickies" bezorgen toch geen overlast, hoop ik !

:-D

Blijft de vraag of inderdaad de Mode-afdeling van de Ursulinen (Nu gevestigd op de Wollemarkt) een opstapje is naar de Mode-Universiteit van Antwerpen en of er tussen deze Mechelse "Chickies" internationaal talent zit.

Misschien hebben we morgen wel een Mechels Talent staan naast de Zes van Antwerpen (Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Marina Yee en Dirk Bikkembergs) in Parijs of Milaan.

één van de betere leerlingen was dat meisje uit diest (?) dat vermoord is ...

De school is zeker "goe bezig", héél goed bezig en gaat volledig mee met haar tijd, terwijl ze toch nog vasthoudt aan bepaalde waarden en normen, wat ik als ouder van een leerlinge daar alleen maar kan waarderen. De school heeft een goeie TSO-afdeling met onder andere een richting Sociaal-Technische Wetenschappen. Het is trouwens niet voor het eerst dat de media hun oog op de school laten vallen: Fata Morgana gebruikte de keukens voor één van hun opdrachten, de VT4-reeks met de naam De Topmanager (als ik me niet vergis, een spin-off van "The Apprentice") liet er een opdracht met mode uitvoeren, Tom Boonen lanceerde er een veilig verkeer-actie (voor hij ging speeden met sportwagens ;-) en elk schooljaar sluit af met een geslaagde Modeshow in bvb. Perron-M.

@ EvaM : En lokt die geslaagde Modeshow ook veel volk ?

Stel je voor dat een Karl Lagerfeld in Mechelen zou opduiken.  Dan had onze Sven direct een Wereldscoop !

verdorie, alle eega's komen van de ursulinen zeker ? Mijn eega dus ook

:-D

enfin goe bezig dus

"Goe poeier" (zeiden ze in mijne jonge tijd) !

:-D

(das wel van Urbanus he :-)

Dedjuu, dan ben ik met de verkeerde getrouwd, want de mijne komt uit de STIM. :-)

Troost u, Jan, ik heb zelfs nooit een lief gehad dat uit Mechelen kwam, en voor zover ik weet ook geen die hier naar school ging... ah neen, wacht eens.. 1 keer een die in Mechelen woonde, das zjust, maar de week derna kruiste er iets blonds uit Grimbergen mijn pad en de Mechelse romance was over (lacht) 

Neeje, die van de tripel kwamen uit Beigem en Humbeek, hahahaahaha (vettig lachske) 

verklaar u nader sint...

 

Mijn vrouw komt van de tuinbouwschool, das dus geheel een andere richting.

En zelf zat ik in het Lyceum en daarna in het Paramedisch instituut. In deze laatste heb ik zelfs nog les gekregen van lfys, die hier ook actief blogt.

Helaba, Sint & Lieven,

niet lachen met Beigem, Grimbergen, Humbeek he. Ik heb mijn jeugd in Beigem (16 jr), doorgebracht, mijn muziekschool in Grimbergen, en mijn Chiro in Humbeek.

Maar wat de Ursulinen betreft, ik heb 3 jaar op internaat gezeten op de meisjes-school in Boom, met uniform, en vlak nadat ik wegging, werd het uniform afgeschaft EN werd het gemengd. Dus weer juist te laat om er de ideale eega zoals velen hier tegen te komen. Maar ja, ik heb hem nu, dus ik mag niet klagen.

 

 

 @lieven: ik ga er niet dieper op ingaan, haha

@hanna: Allez, dan zal JH 't Stoveke voor u ook geen onbekend terrein zijn, het was jaren ons samenscholingspunt voor we naar Brussel afzakten, en bovendien zeer gezellig.

In oa Engeland zijn tradities nog een stuk sterker dan in bv andere Europese landen.  En die tradities zijn ook diepgeworteld in de schoolstructuren.  Enkele jaren geleden was er oa te zien hoe meisjes, uit een eeuwenoude britse meisjesschool / internaat, elkander schreeuwend in de armen vielen omdat... het jaar daarop hun school gemengd zou worden, onder invloed van Europa.  Ook las je geregeld berichten dat het leerniveau zou dalen omdat men meer zou afgeleid worden (door het andere geslacht) en dat oa meisjes, in gemengde scholen, ook een meer gematigde rol zouden aannemen wat een nadeel zou zijn voor hun leerprestaties in vergelijk met een only-girls-school.

Wat het schooluniform betreft : terug invoeren !  Arm en rijk gelijk !  En in zo een schooluniform... daar zaten toch weinig of geen zakken in voor GSM / GPS / iPhone of gouden kettingen, dacht ik.

@Gimycko: en dat schooluniform dan laten ontwerpen door minstens een van de Zes van Antwerpen (Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Marina Yee en Dirk Bikkembergs) of anders in Parijs of Milaan!

Anders lopen die dutskes misschien terug in een bruin caroke met veel plooien (gelijk in de tijd die van Waver) !

@ Jokke : Niet door Walter Van Beirendonck, zenne !  Het moet niet gekker worden !

:-)

allez toe, Gimycko, allemaal met een grote numero op hunnen rug, dat helpt toch bij het punten geven!

@ Jokke :

Jaja, en dat allemaal in Flashy Kleurtjes, zeker ?

En met Ursulinen On The Move erop gedrukt.

:-)

erop gedrukt dat is te goedkoop hé, moet minstens in gouddraad gebrodeerd zijn!

@ Jokke : Aha, hebben de Ursulinen ineens geld teveel ?

:-)

In onze uniformrokjes zat 1 zijzak, gsm, ipod, mp3-speler, ... bestond toen nog niet. Het was gewoon om een zakdoek ofzo in te kunnen verbergen. (of een spiekbriefje)

zie ook topic http://www.mechelenblogt.be/2008/04/nonnekens-te-muizen

 

 

 

@Gimycko: Perron M zat toch goed vol, geen idee hoeveel volk dat dan is. "De Karl" heb ik echter niet gezien, maar ik loop niet zo hoog op met de man sedert zijn commentaar op anorexia bij modellen: "tja, ik vind dat mijn kleren nog altijd het mooist vertonen op kapstokken"... Maar da's een andere discussie. Ik zou het wel een goed idee vinden als de UM hun leerlingen modevormgeving eens een nieuw sport T-shirt lieten ontwerpen, want voor een school met een moderichting is dit bedroevend qua ontwerp. ;-) Al mogen ze een schooluniform wel definitief in het verleden laten wat mij betreft! Ik was een echte Ham-ster (in de tijd dat dit nog enige waarde en betekenis had) en wij moesten in het 6e leerjaar een afschuwelijke blauwe nylon schort dragen, met knoopjes tot stikkens toe aan de nek en lange mouwen. Als ik er nu aan terugdenk een gevaarlijk ding: ik mag er niet aan denken dat er eentje ooit in de buurt van een warmtebron zou gekomen zijn, zulke dingen smolten mee met je vel! Alleen op vrijdag mochten we die schort vervangen door "gewone" kleding, zolang die maar wit/blauw was. Mijn enige "rebelse" daad in die tijd bestond erin om het witte te vervangen door crèmekleurig-donkerblauw gestreept en de blauwe rok door iets wat voor grijsblauw kon doorgaan. ;-)

@ EvaM : Heb je daar nog een fotootje van ? 

Vooral dat "crèmekleurig-donkerblauw gestreept"... dat moet de moeite zijn geweest !

:-)

@ EvaM: over welke Karl gaat het hier?

correctie, het gaat idd over DE KARL, had te weinig hier gelezen.

Die man is zelf gigantisch afgevallen dus hij moet niet gaan prediken over het feit dat zijn kleding enkel voor anorexia-modellen is, nadat er zoveel hetze over geweest is

(en ik kan er helaas over meespreken)

@ Hanna,

eens. Lagerfeld was ooit een 'stevige vent' (Om het zwak uit te drukken.)

Op z'n ouwe dag wordt die gast slank (vraag me niet met welke trucs/ operaties etc ) en gaat schoppen naar dames die wat beter voorzien zijn. (frustratie met omgekeerd terugkerende kracht?)

@Gymicko: gelukkig bestaat er van die tijd niet al teveel beeldmateriaal meer ;-)

@ EvaM : Een oude schoolfoto, misschien ?

:-)