Tweedaagse over toneelschrijven

met categorie:  

't ARSENAAL en Schrijverspodium nodigen enkele binnen- en buitenlandse auteurs en theatermakers uit om kennis en ervaringen uit te wisselen en te spreken over hun werk. Het debat wordt telkens voorafgegaan door een geënsceneerde toneeltekstlezing.

DONDERDAG 2 OKTOBER | 19u00
Lezing van teksten van Frédéric Blanchette en Lise Vaillancourt door o.a. Evelien Van Hamme en Stefanie Claes. 
Een speciaal voor de tweedaagse gecreëerde visietekst over toneelschrijven van Walter van den Broeck vormt het vertrekpunt voor een debat hoe in Québec, Engeland en Vlaanderen theaterteksten tot stand komen.
Centrale gast die avond is Frédéric Blanchette, auteur uit Québec, die in 2000 Théâtre ni plus ni moins oprichtte. Blanchette is ook acteur en regisseur en vertaalt ook regelmatig theaterteksten. Ook Lise Vaillancourt, auteur en voorzitter van CEAD (Centre des auteurs dramatiques) is die avond te gast.

VRIJDAG 3 OKTOBER | 19u00
Tekstlezing
DE AFT van Yves De Pauw door o.a. Greg Timmermans, Jos Geens en Bram De Win.
'Van roman tot speeltekst': een debat over theaterteksten waar een roman aan de basis lag, Anna Luyten modereert. Met
Walter van den Broeck (succesvol beoefenaar van beide genres), Louis van Dievel (auteur van De Pruimelaarstraat) en Koen Tachelet (hoofddramaturg NTGent, o.v.). Louis van Dievel oogstte met zijn roman De Pruimelaarstraat veel lof. 't ARSENAAL brengt de verhaallijnen uit deze roman in het voorjaar van 2009 op de scène. Koen Tachelet belicht de bewerking van Boons Vergeten Straat.

i.s.m. het RITS

TWEEDAAGSE OVER TONEELSCHRIJVEN:
DO 2 + VR 3 OKTOBER, telkens om 19u00 in
't ARSENAAL
Iedereen welkom! (gratis toegang)