Swimming in the pool

met categorie:  

(Bron GVA)

(foto Jan Smets)

Ruim 8.000 schoolzwemmers kunnen vanaf 2011 gebruikmaken van het nieuwe overdekte zwembad in De Nekker. Het komt in het centrale gebouw, waar nu de squashterreinen zijn, en zal uitzicht hebben op het zandstrand. (...)

Het provinciebestuur bouwt het complex zelf voor 8,7 miljoen euro. Mechelen, Bonheiden en Putte engageren zich om het jaarlijks geraamde exploitatie­verlies van een half miljoen euro bij te passen. Mechelen komt voor 70 procent tussen, terwijl de twee andere gemeenten dat elk voor 15 procent doen. (...)

Ook de locatie staat nu vast. “Het zwembad sluit aan op de cafetaria en komt op de plaats van de drie squashlokalen en de turnzaal. Het studiebureau dat alles in een definitieve vorm giet, moet die lokalen een nieuwe plaats geven. Door die locatie kunnen redders van het zwembad tijdens de zomermaanden ook optreden als redder aan de zwemzone in de openlucht en de waterspeelplaats”, stelt Geuens. De provincie kiest voor een 25-meter bad, met minimaal tien banen. In het 500 vierkante meter groot complex komen ook een instructie- en plonsbad, een recreatiezone van 200 vierkante meter, kleedkamers en sanitair. “We kozen niet voor een olympisch zwembad omdat het prijskaartje dubbel zo hoog zou zijn”, zegt Geuens. De definitieve inrichtingsplannen voor het zwemcomplex worden volgend jaar in vorm gegoten. De bouw wordt in 2010 opgestart en moet een jaar later rond zijn.

Eindelijk terug zwemmen binnenkort !

...met een foto van 'den ouwen dok'...    ;-)    (deze nam ik met de Open-Monumentendag vorig jaar...).  Ja, daar staat nog steeds geen water in...  Zal er ooit nog in gezwommen worden?  Da's sterk de vraag.

Maar goed: we zijn blij dat er plannen aan de Nekker zijn.  Dit mag wel voor een stad als Mechelen.

Eindelijk terug genoeg zwemplezier in de stad ?!

Moeten we dan ook een toegansticket voor De Nekker betalen als we gaan zwemmen?  Of wordt het zwemmen dan gratis voor iedereen die in De Nekker binnen mag?

Spijtig van dat 50-meter bad; dit was een belofte waar de zwemverenigingen indertijd heel blij me waren.

Alé Mechelen geeft ons dan toch terug een 2de zwembad! en zelfs dat durf ik in de rest van Belgie nie te zeggen , kijkt maar is naar  Katelijne daar hebben ze er zelfs 3 !!!(van 18meter)

Een 50 meterbad zou na al de beloftes toch wel het minimum mogen zijn, maarja het liberaal beleid heeft ons de laatste jaren al helemaal gehypothekeerd.En ondertussen blijft  "den ouden dok" maar verder verkommeren.

 @ Rolifand,

                       het voorstel voor het bouwen van een 50 - meterbad werd enkele maanden geleden door de partij - waarvan sommigen hier de naam niet graag horen - op de tafel van de gemeenteraad gelegt.

Het voorstel werd door de meerderheid verworpen ! Helaas.

Enkel ter informatie.

 En terecht

 Netels, dat is uw mening en daar hebt u recht op.

 Als je dat maar weet

@ Rolifand:

die drie kleuterbadjes in Sint Katelijne Waver (wat is de lengte? 16 meter?) zou ik persoonlijk geen zwembaden durven noemen. Wat niet wegneemt dat een stadje als Mechelen recht heeft op meer dan één volwaardig zwembad.

 Ge weet toch waarom Katelijne waver 3 zwembaden heeft?

Ze gingen in Katelijne eens een zwembad zetten, een groot, schoon, nieuw zwembad voor heeeel het dorp.
Maaaarrr...
De CVP die destijds het voor het zeggen had (absolute meerderheid) kwam er onderling niet uit waar precies dat schoon zwembad moest komen, elke plaatselijke mandataris wou dat natuurlijk liefst zo dicht mogelijk bij zijn deur en zijn kiezers hebben.
Ze kwamen er maar niet uit..
Maar de tjeven zouden de tjeven niet zijn moesten ze niet met een echte tjevenoplossing afgekomen zijn: in de plaats van 1 schoon groot zwembad voor heeeel het dorp... elk gehuchtje zijn eigen klein proper zwemdokske (lacht)

En zo komt Katelijne aan 3 kleine zwembaddekes....

G.L. dat jullie voorstel toen werd weggestemd door de meerderheid was naar mijn mening hun vergissing! wat goed is voor de bevolking moet kunnen erkend worden ook al komt het van de tegenstander......maar ja, dit is typisch voor de kleinzieligheid van de politici. Zo was Groen in Borgerhout héél verontwaardigd toen uw partij één van hun voorstellen gewoon mee goedkeurde bij de stemming in de districtsraad ( alhoewel bij een stemming toch wel mag meegestemd worden voor iets goed...ook al komt het dan van Groen).

Dus zou stééds, over de politeke grenzen heen, alles moeten goedgekeurd worden wat goed is voor de gehele bevolking (rekening houdend met de realiseerbaarheid natuurlijk).

het welzijn van de bevolking moet voorop staan!

en niet te vergeten dat het vierde gehuchtje (onzelievevrouwwaver) de sporthal kreeg.