Street at Malines

met categorie:  

Dit is geen Rarara !

Enkele dagen geleden werd deze prent aangeboden op één of andere verkoopswebsite.

En omdat hetvolgende erbij stond, heb ik er een afdruk van genomen :Dat het wel degelijk over Ons Mechelen gaat, kan ik afleiden uit de bijbehorende tekst, die in het aanbod stond :Dus heb ik de prent wat opgekuist, maar blijf ik me afvragen over welke straat dit hier zou kunnen gaan, want we spreken over... 1850 !

Merodestraat????

Dit is de Befferstraat met de Blauwe Arend rechts op de voorgrond. Links achteraan moet je maar het stadhuis inbeelden.

Als we nu eens allemaal zeggen en blijven herhalen dat het de Antwerpse steenweg in Boom is, zou Luc ons dan geloven?

Klopt Luc, interessante prent ...

@jokke: dat kan niet want ik zie geen boomse pannen en de zon staat verkeerd.;-)

@ Luc : En dat torentje ? Bauwenstoren ?

kan dit helpen ?

Voor de Prentenkaartfreaks, hier is de link naar de Stereoview...

@gim: geen flauw idee wat dat torentje moest voorstellen. De Bauwenstoren stond op de hoek van de Hallestraat en de Reuzenstraat en die was wel een heel stuk massiever.

@ Luc : Inderdaad !  Maar de Befferstraat lijkt me wel juist.

Blijft de vraag waar die toren dan bijhoorde.

Volgens mij is dit gewoon een torentje van het belfortgedeelte van het stadhuis, dat hier zichtbaar is doordat de Keldermansvleugel hiervan het zicht nog niet beneemt... (bekjijk eens het dak links van het torentje...)

Ik zie niet direct In den Boer a la Mode staan, maar dat kan komen omdat de opname oud is.  Maar alvorens de Keldermansvleugel is uitgebouwd stonden er al de pilaren, waartussen huisjes waren gevestigd en die pilaren of structuur onderscheid ik hier ook niet.

aanknopingspunten?

bekijk de foto's maar eens goed..;  Let op de dakkapel op de onaffe Keldermansvleugel... 

Enne: op die oude, wat vage foto is het natuurlijk moeilijk om de oude elemanten van het stadhuis te herkennen...  Maar het is het wel degelijk.  Zie je ook dat het torentje van het belfort boven de andere gebouwen uittorent... ?  dus...

@ jans :

Inderdaad.  De Dakkapel is duidelijk te onderscheiden en dan wordt In den Boer a la Mode ook zichtbaar.  Tussen het huis met dakkapel en In den Boer zie je (zowel op jouw foto's als op de Stereoview) 2 huizen.

@ gimycko.

Dat u enkel door de bijhorende tekst kon afleiden dat deze prent over Mechelen ging, verwonderd me toch. En u afvragen over welke straat het zou gaan, verwonderde mij nog meer. Kom Gim, gij als Mechelen kenner moest dit toch weten, of niet soms !!!

 

@ Jos :

In 1850 was ik er nog niet en stonden de huisjes nog niet allemaal op de plaatsen die we nu kennen.  OK, den Arend had bij mij een lichtje moeten laten branden, maar dankzij de eerste foto, die Jans hier heeft gedeponeerd (huis met dakkapel), was het me helemaal duidelijk.  Die foto kende ik al wel van oa Blog en Flickr, maar de Stereoview is genomen uit een heel andere hoek en is niet meer zo geweldig scherp (eerste gedacht was ook Merodestraat, maar de bocht in de weg klopt niet voor deze straat).

A street at Malines anno 2008...

(Foto Gimycko)