rarara2

met categorie:  

Een makkie, op welke straathoek staat dit huis ( foto uit 1973 )?

Befferstraat - Rik Woutersstraat...  Momenteel wordt dit gerenoveerd...

(foto: Jan Smets)

Gij zijt rapper dan ikke Jan :-D

Kan het zijn dat in de kelder van dit pand de resten van een vlietje nog goed zichtbaar zijn ?

Die mannen zijn niet te stoppen. Hierbij hetzelfde huis Vanderkinderen in een versie van 100 jaar terug. Rechts zie je de befferbrug, nu in de Botaniek en let ook op het fietsmodel van die kleine jongen.

 @ Luc

 

Luc ik ga er van uit dat  jij ons, als je de naam van de familie Vanderkinderen kent, ons ook kunt vertellen wat ze toen in die tijd verkochten in die zaak. Zo op het eerste zicht is dat niet al te duidelijk. Graag jouw hulp hierbij.

 @ Luc

 

Bij nader toezien. Zou het kunnen dat het een bakkerszaak was? Ik heb het jaar en dag als een electrozaak gekend.

@jef: ze waren bij mijn ouders ( kleine kruidenierswinkel ) klant. Ze kwamen eenmaal per week maar toen, expotijd, was dat een rekening van vele honderden franken. Met hun electro-winkel hebben ze de vooruitgang laten passeren en was hun gamma op het laatste beperkt tot wat bureaulampen en scheermachientjes, dus gewoon uitgedoofd.

Wat het begin van de 20e eeuw aangaat was het de familie Wijckmans - Van Der Auwera die in het gat van de deur staat. Mijn gok is ook dat het hier over een warme bakker gaat. Wanneer ik naar het dak kijk dan zie ik maar één schouw dus de oven moet dan vlak naast de Melaan-vliet in de kelder gestaan hebben. Of daar nu nog iets van terug te vinden is weet ik niet.

Depositaire de la Lampe Mazda Edison en gros et détail. Matériel pour toute application d' Electricité. Tel. 392!

allemaal te lezen op fotonummer: SME001001051 van de regionale beeldbank! foto van 1922. Met nog een oroginele reclame van Philips!

Luc.

Inderdaad een makkie. Maar liefst in de toekomst antwoorden via e-mail, dan heeft iedereen er wat aan.

@jos: ik weet het maar dit vond ik nu niet direct een ' uitdaging '. De volgende is terug van de serieuze soort; tenzij jij me voor bent!