Mechelen Kinderdans

Toen ik tijdens de vorige Erfgoeddag voor het eerst in contact kwam met de Harlekijntjes keek ik even raar op dat iets dergelijks nog bestond in een Moderne Stad Als De Onze. Niet bepaald een hoog rock 'n' rollgehalte, dacht ik zo, maar het leek er sterk op dat juf Perla, in tegenstelling tot andere mensen en andere verenigingen, bij dochterlief iets had losgemaakt. Om die reden besloten we om het gebeuren een kans te geven en gingen wij dus naar de wekelijkse danssessie op woensdagavond. En dat zijn we blijven doen.

harlekijntjes

Blijkbaar zijn er naast een enthousiaste Jeugddienst ook nog anderen die van Mechelen een echte Kinderstad proberen te maken. De Harlekijntjes blijkt een van die kindvriendelijke pareltjes te zijn die onze stad rijk is.

Momenteel bestaat de groep uit 4- tot 8-jarigen maar Perla en Francina richten zich met hun cultuur- en erfgoeddans in feite tot 4- tot 16-jarigen. Dankzij de weldoordachte pedagogie en de uitstekende begeleiding op kindermaat kunnen de kinderen in alle vrijheid en op een plezante manier hun motorische vaardigheden ontwikkelen.

Concreet: komt dat zien elke week op woensdag van 18h tot 19h in parochiezaal Pius X. De Harlekijntjes zijn ook te bereiken op de_harlekijntjes at hotmail dot com.

En nu allemaal uit volle borst:

'k Zing een vrolijk liedje
't is zo vreemd van aard
24 vogels zaten in een taart
toen de taart gesneden werd zongen ze heel blij
worden wij een lekker maal of komen wij weer vrij?

:-)