Klein rood busje

met categorie:  

Little red bus ...

Het is ons allen wel bekend: het rode VW busje van Van Dijck. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik het ergens in 't stad tegen kom. Vandaag nam ik er nog maar eens een foto van. Als de Flickrs onder jullie er ook nog van hebben, zet die dan gerust in de comments, het lijkt me leuk om ze eens allemaal samen te zien.

Wil je wel geloven Gil dat zélfs ik er géén van heb!   ;-))

Ik ben dat busje zelfs nog niet tegengekomen.
Er rijdt er wel eentje rond met feuerwehr, maar da's een ander.

 

Heb er ook geen van :-(

ik ook niet jan ...

waarschijnlijk een late of vroege aprilgrap GIL?

Ik heb vroeger ook met zo'n busje rondgereden, een ouder modelleke nog, een 1600. Dat was geweldig om mee te rijden, alleen had het nogal last van zijwind

De bergop was steeds een maatstaf om te zien of de motor nog ok was. Bergop tegen 60-70 km/u en bergaf tegen 140 jonge jonge.

Op een dag ben ik er in de ardennen mee over kop gegaan, een hele belevenis, niemand gewond gelukkig maar wel dubbel geplooid en père total.

Ik zie het meer dan mij geliefd is in de Merodestraat staan.

Kzal maar eens vaker mijn fototoestel mee op pad moeten nemen ....

Verdorie ... ik dacht echt wel dat geen enkele fotograaf daar aan kan weerstaan ... het zal wel weer aan mij liggen ;-).

Ik kom dat busje heel vaak tegen! Ook hier op de Tervuursesteenweg.. Maar je raadt het al, net dàn heb ik géén fototoestel bij !!

 

Deze nam ik vorig jaar

na de UiTmarkt, zittende op het terras van de Lord Nelson, kwam dat busje toch wel wéér voorbij zeker ! En natuurlijk te laat om een foto te nemen. Typisch !

Ja, en ik maar naar Markec gebaren (ik zat op het terrasje ernaast te bekomen van het shoppen) voor een foto .....  Erna (nadat hogervernoemde weg was, een uur later) reed het busje wéér langs....

... hogervernoemde was toen de Lord Nelson binnengegaan ;-)

Enfin.. We blijven dat busje dus "missen" ! Damn !

Ik zie het busje ook metrde regelmaat van de klok!

Red car ! *no punch this time*

Hier is er nog eentje uit mijn archief :-)

't moet gezegd zijn dat het toch een mooi exemplaar is

Ik zag jullie reacties over het busje toevallig toen ik op zoek was naar wat oude foto's van Stad Mechelen. Ik ken dit busje maar al te goe, ik rijd er namelijk soms zelf mee!

Dit is wel niet het enige busje dat ze hebben bij Salons van Dijck, ze hebben nog een ouder model, T1, in het groen uit het jaar 1963 dacht ik.

Van deze zal ik 1 van de dagen foto's uploaden!!

Mvg Stefan

  

ach, nog zo een met een voorruit in 2 delen en de luchtinlaat achteraan met gaten opzij en ronde bumpers?