Jazzathome 2008

met categorie:  

Gisteren voor de eerste keer actief deelgenomen aan een schitterend evenement: de vierde editie van Jazz-at-Home, waarbij op diverse privé-locaties in de stad jazzoptredens werden gehouden, gecombineerd met een degustatie van verscheidene Italiaanse wijnen.

Bij ons thuis was het kwartet van saxofonist Julien Hucq te gast. Zij speelden drie prachtige, eerder klassiek georiënteerde sets met bij tijd en wijle zeer poëtische momenten.
 

 

Als kers op de taart kregen we een avondconcert in de stadsschouwburg met het Pierre Anckaert Trio en de meesterlijke Chris Joris en zijn "Rainbow Quartet".
En wij keerden tevreden terug ;-)
Een dikke proficiat voor de organisatoren en alle medewerkers die dit initiatief realiseerden!

 

(foto's: Inge De Cleyn)

 Het was een schitterend versie. Goed weer, veel volk, en virtuose muzikanten. Proficiat aan het hele organisatiecomite, vanwege standplaats twee.

Hier op mijn werk in Brussel zonet een lovende reactie gehoord van iemand die Jazz At Home had bezocht: "Ongelooflijk gezellig!  En wat is Mechelen een leuke stad!"

Ik kan het alleen maar beamen.

De organisatoren willen ook graag alle 18 deelnemende locatiehouders danken voor hun gastvrijheid naar de vele bezoekers toe; ook de muzikanten waren blij met de goede ontvangst op hun locaties. En de vele vrijwilligers die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat geholpen hebben, verdienen eveneens onze oprechte dank!

Er klonk muziek in de stad, in gezellige huiskamers of sfeervolle binnentuinen.......

Binnenkort zijn sfeerbeelden van het hele gebeuren te zien op de website van jazzathome.

Volgend jaar volgt de 5de editie van "jazzathome". 

 

 

Op een gegeven moment is het concert bezig en we stonden wat aan de overkant van de straat van het zonnetje te genieten, de voordeur op een kier. Een mevrouw passeert, hoort de muziek, en duwt resoluut oze voordeur open, achter de muziek aan.

Toen we haar vroegen wat hiervan de reden was, zei ze: "tja, ik hoorde jazz muziek en ik ging een keertje kijken ". :-D

Jazz At home ... 

@ Peter :

Dus... Jazz verandert je Leven ?  Of zoiets ?

Effe Lejo vragen !

Hij is niet thuis nu, hij stond net bij ons aan de deur :-) 

@ Lejo :

Goe bezig, buurman !  Keep up the good work !

:-)

Ik was zondag met een vriendin uit Gent op wandel in Mechelen. Concertjes hebben we niet meegepikt. Ze was wel aangenaam verrast door de heerlijke sfeer die de jazz-muziek uit alle hoeken en gaten met zich meebracht.

Ik stond bij Riet Stes nummer 6 ;)

Ook heel mooie muziek daar

 

 

@Peter: en aan Lejo gevraagd of dat die al weet had van de "Gimycko-fuif" ?

De vele positieve reacties van het publiek zijn ook voor ons organisatoren een hart onder de riem. We zijn heel blij dat we hiermee ook ons steentje hebben bijgedragen aan het positieve beeld van Mechelen. Ik herinner me nog die man uit West-Vlaanderen die heel enthousiast kwam vertellen dat hij na 15 jaar naar aanleiding van Jazz at Home Mechelen opnieuw kwam bezoeken en er zich over heeft verbaasd hoe mooi Mechelen ondertussen is geworden.

By the way, kunnen de mensen tussen de locaties door niet gegidst worden ?

(Vooral dan die van West-V laanderen)

@ Hans :

Meer van dat !

:-)

@ Gimycko: ja, jazz verandert je leven...... na 50 jaren van klassiek, kleinkunst en een beetje pop en rock enz.... "tot de jaren van de jazz"... gekomen; ik beken, het heeft lang geduurd, maar nu weet ik het: jazz is net dat ietsje meer... net dat ietsje creatiever, spiritueler...... het brengt net iets makkelijker mensen tot mekaar... cfr de sfeer in de jazzzolder en andere clubs....... het doet iets met je leven.......  en jazz leeft in Mechelen: 't Ankertje, het conservatorium, andere café's die soms jazz programmeren, nOna,.......  en al die muzikanten die er wonen.......

toch mooi gezegd hé buurman?

@Jokke: moest Gimycko ook jazz leren kennen, die fuif zou er rap zijn! (lol) ik hou zijn appartement al jaren in de gaten, maar zie nog steeds niets van voorbereidingen voor die fuif.........  hij ten andere ziet wel het schoon vrouwvolk dat bij ons binnen en buiten loopt.......

@ Gimycko: ik wil ze wel meebrengen  naar die fuif....  laat maar weten wanneer....

 

 

@Gim,ik weet een zaal dat je GRATIS mag hebben(in bruikleen)na gebruik terug geven hé!!

@ nen echte : heb ook al een aanbod voor een gratis zaal gedaan, maar dan hoor je niks meer van gym ...

we zouden misschien wel een jazzgroepeke kunnen versieren om op die fuif te komen spelen ..... 

@lejo: het de gimycko nu niet te gemakkelijk maken hé! Een zaal, een orkest, het volk, alles is er al bijna. Dan kan hij als merci toch tenminste voor gratis drank zorgen (en geen stedelijk regenwater, hé)

Was er, in het verleden, niet geopperd om die fuif op dat Groen Plein in Mechelen te houden ?

:-D

@Gimycko; dus nougabollen, nada, nikske vôôr 2010? Moet dat nu echt op die Groenplaats, die een oase van rust zou moeten worden?

@ Jokke :

Niemand spreekt hier over 2010 en... ik heb een ideetje dat ik, op dit ogenblik, aan het uitwerken ben. 

@jongens & maskes: laat de Gimycko nu de eerste 14 dagen gerust, want hij is denkend!

Goe bezig, Jokke !

:-D