Wau zen trots

Wau zen trots, wau zen trots oep Sint Roembots

Oep 't Oepsinjorreke, ons Margrit, onze cultuur

Wau zen trots, wauzen trots oe Sint Roembots

De groete Mèt, de kathedraal en 't Mechels uur

 

Met dit refrein in mijn hoofd werd ik deze zondagochtend wakker. Het was een duidelijke 'day after the night before'. Een schorre stem en lichte hoofdpijn wezen erop dat het de avond ervoor laat was geworden.

Het Melaankolie-festival en de Anno Expo tentoonstelling in het cultureel centrum aan de melaan waren de reden voor mijn vierde bezoek aan Mechelen sinds ik in september 2006 voor de eerste keer voet in de Dijlestad zette.

Aan het begin van de zaterdagmiddag kwam ik aan in hotel Den Wolsack. Daar werd ik begroet met. "Hallo mijnheer Eelco, hoe is het me u?", en ik voelde mij gelijk weer thuis.

Na even snel opfrissen na de treinreis ontmoette ik Markec waarmee ik de Anno Expo tentoonstelling bezocht. Deze laat je de glamour kant van de jaren '50 van de vorige eeuw zien, met zijn aparte kleuren en vormgeving. Natuurlijk komt ook de muziek uit die tijd aan de beurt. Ook al zat ik in 1958 nog niet eens in de 'pijpleiding', toch had ik een aantal keren een moment van herkenning bij het zien van een bepaald servies, speelgoed of een ander gebruiksvoorwerp. Zoals een prachtig plastic platenspelertje dat mij deed denken aan mijn eigen eerste platenspeler die ik ooit van mijn opa kreeg. Ik was toen zelf een jaar of 7. En dat was bijna 20 jaar na 1958.

Als enthousiast Flickr fotograaf kon ik mij flink uitleven.Volgens traditie eet ik in Mechelen op de eerste avond van mijn verblijf in Mechelen in De Beurs. Ook tijdens dit korte bliksemverblijf van net 24 uur breek ik niet met die traditie. En Markec vergezelt mij weer. Het eten bij De Beurs heeft mij nog nooit teleurgesteld. Al waren deze keer de St. Jacobsschelpen die ik als voorgerecht at wel erg pittig gekruid. Dit ging helaas ten koste van de andere heerlijke smaken.

In de avond ontmoeten Mark en ik, Gil en Jackie om Nite Spirit te zien spelen. De mix van klassieke rock- en bluesnummers gecombineerd met eigen werk in het plaatselijk dialect werkte wat mij betreft aanstekelijk. Ik werd de volgende dag niet voor niets met een schorre keel wakker. Vanaf het tafeltje grenzend aan dat waar wij staan herkend de taxichauffeur die mij die middag naar het hotel reed, mij en schudt mij de hand. Tegen het einde van de avond viel ik zowat van mijn stoel van verbazing toen Nite Sprite een nummer speciaal aan mij opdroeg.. Dit bleek het werk te zijn van Jackie himself. Jackie gaf mij ook nog een pakketjes met DVD's over Mechelen tussen de schijfjes vond ik een heuse oorkonde. Ik ben onderscheiden met de Orde van de Mecheleir! Ik ben nu geen buitenstaander meer denk ik, en ik ben er trots op. ;o)

Het was een té kort bezoek aan Mechelen. Maar het 5de bezoek is alweer in de maak. En ik weet nu al zeker dat ook dat niet het laatste zal zijn. Mechelen is inmiddels echt een tweede thuis geworden.

Als laatste nog een huiskamervraag. Wie is deze wildebras?

@Gastblogger: uw vrienden kies je zelf hé, en ooit hebben ze in Mechelen van een wildenbras Opsinjoorke gemaakt!

Mooi verslagje Eelco, fijn om lezen.. Alsof ik er zelf bij was ... erh.. Wait a minute: ik wàs er zelf bij natuurlijk ;-)

Het was interressant, lekker, gezellig en bovenal plezant .. gisteren!
en ja, tof van Jackie om Jo Swinnen & co in te fluisteren 32 jaar van DOE MAAR aan je op te dragen.. Nu kent heel aanwezig Mechelen jou vast ;-))

Wie de wildebras is?
Ik dénk dat ik het wéét ;-)
Net als ik had ie een Deep Purple-shirt aan.. goede smaak, heeft deze wildebras... (maar dat wist ik al)

Samen met vele Mechelaars kijk ik nu al uit naar je volgende bezoek !  ;-) Altijd welkom in de Dijlestad !

Mac-Freaken zijn geen gewoon gasten.  They think (and act) different. 

Ik kan het weten, want ik heb een Mac !

:-D

BTW Gil, is die prijs van de iPhone nog niet gezakt ?

Keep on smiling Eelco ! Way to go ...

De Mechelaars hebben je nogal verwend lees ik !

En wanneer is er een feesje in Leiden ?

Dat is al gepasseerd Gim. Was jij dan niet op de Flickr Leiden Meetup ? :-)

Ik moet dringend eens buitenkomen.

Oi Peter! Ik heb mij inderdaad niet verveeld. En ik besef mij nu dat ik vergeten ben om het bezoekje aan jou en Patries te vermelden. Da's niet omdat het niet werd gewaardeerd. Maar het lag aan de html stress. Die rare links die ik niet kon laten werken.

Leuk verslag Eelco, blij dat je zo genoten hebt van onze mooie stad.

Hopelijk zie ik je volgende keer wel ;o) (Maar er zijn al genoeg bloggers die je goed opvangen hier he!)

Html-stress daar kan je je voor laten behandelen :-)

Er is niets beters dan een tekst zonder speciallekes.

 

@Peter: gij hebt toch uw brevet EHBHtml cum laude behaald?

leuk weekend gehad !

Heb weer wat gemist! Maar Dranouter was ook niet te versmaden!

@Eelco: volgende keer (zal proberen 18/10) langer, sorry, maar ventje besloot dat moment uit te kiezen om een beetje ziek te worden ;-)

Katrientje: zieke ventjes, dat heb je niet in de hand, he? Maar over 2 maanden ben ik alweer 'in 't stad'. Dus dan spreken we elkaar wellicht wat langer.

Inmiddels heb ik na herlezen van mijn artikel gemerkt dat de HTML-stress mij nog meer had aangegrepen dan ik al had gedacht. Ik heb wat verbeteringen aangebracht wat de leesbaarheid aanzienlijk verhoogd. En dan is het nóg niet helemaal wat ik voor ogen had. Maar goed. Een volgende keer een blog zonder plaatjes.

Ik kijk al uit naar je volgende bezoek, jammer genoeg kon ik er afgelopen weekend niet bij zijn. Ik zat aan de kust.