nekkerspoel

met categorie:  

Eentje dat buiten de binnenstad genomen is. Welke straat zie je hier?

Weet je het, mail me. Weet je het niet? Ik zal trachten je helemaal op een verkeerd been te zetten.

Mijn antwoord is onderweg Luc.

Het mijne ook.

Dit is volgens mij Nekkerspoel. Jammer genoeg was de buurt er toen veel beter aan toe dan vandaag. Nochtans is dit een straat met bijzonder veel potentieel. Kijk maar eens goed naar de huizen die er staan...

idd Sven.Ik ga met u mee naar de Nekkerspoel,begin van de straat.Toen was er nog leven in deBROUWERIJ.:-D

Heupsa, den echte is weer al op uit te feesten. Maar Schofkermis dat was altijd met O.L.H.Hemelvaart, dus eerder op het seizoen!

@Luc: goed geslapen? ;-D)))

 

Wanneer ze op die plaats tegen je zeiden: ' Loop naar de pomp ' dan moest ge maar 100 meter naar rechts lopen.

@Jokke: Merci voor de bekommernis maar ik heb goed geslapen.;-)

@Jokke:'t was toch ne plezante kermis hé,k'hem dikwels bei "Den Engelsman" flesse wein gewonne mé nen danspreiskamp.See you later allligater :-D

Volgens mij kan dit de nekkerspoel niet zijn,want als je de foto vergelijkt met die van de beeldbankmechelen ( nekkerspoelstraat pagina 2 ) is er toch een verschil.Ikzelf heb meer dan 20 jaar op nekkerspoel gewoond en ik herken het niet.

He Jackie.welke dansprijskamp was dat? The Lambethwalk? haha .ik zou dat graag gezien hebben. Louis w

den Battelsesteenweg niet ver buiten de ring?

Louis, de Jackie danst enkel de Sint-Vitusdans!

Neeje Jokke, geene Sint-Vitus,alleee joeng in 1955-1960 was da toch Rock en Roll en tussen in ne goeie Swing.

Oude Liersebaan?

Hierbij een wat meer recentere foto, alhoewel ook al geschiedenis, van dezelfde huizenrij. Voor diegenen die de locatie niet vonden moet nu wel een heel groot licht opgaan tenzij je geboren bent na afbraak van de toren in kwestie.

En voor de liefhebbers: de toren draagt duidelijk de kenmerken van de Expo '58 stijl.

 

de toren van waar nu het speelgoedmuseum is? (nova of zoiet??)  Da's eigenlijk de enige toren die ik - van beeld - ken, die er zo uit ziet ...

Het is inderdaad het eerste deel van de Nekkerspoelstraat. Links naast de foto heb je de spoorwegberm en indien je naar rechts gaat dan ga je richting Pasbrug.

Heb je interesse voor de geschiedenis van deze wijk check dan effe onderstaande link:

http://www.inenuitmechelen.be/detail.cgi?id=6FDD4B4D-CC64-2657-9D3438575A6FCB0A

Straf !! ik zou het nooit gevonden hebben.

Waarom hou ik van zulke oude foto's? Omdat het dwingt je ogen te gebruiken in je stad. Niets is wat het lijkt.... lijkt wel op X-files!;-)

fijn om te zien hoe het er vroeger uitzag.

Nu weet ik wel dat dit een beetje naast het onderwerp ligt, maar de vraag gaat toch ook over de geschiedenis van Mechelen. Dus hier de vraag ...
Aan de Geerdegemvaart heeft vroeger een overzet , een soort ponton, gelegen. Heeft iemand daar soms een foto van. Ik veronderstel dat die ongeveer voor mijn deur lag maar weet het niet zeker. Weet iemand daar meer van?

@michael: Toevallig struikel ik over een artikel in De Mecheleir van 2006 / 3. Acht pagina's over de mechelse ponten. Kan je er niet aangeraken, neem dan contact op met de redactie voor een exemplaar, tel 015 416038.

@ Michael

Op gevaar van .......

Er lagen vroeger drie overzetten op de vaart. Eentje aan de huidige kanoclub. Een tweede ter hoogte van de Dijkstraat waar nu dat passerelleke is en een derde ter hoogte van het bommenkot. ( Zeutestraat ? )

@Michael: even de zoekfunctie "overzet" van de blog gebruiken en je bent al een eind verder weg!

@Michael,

Hoe zag dat ding eruit, wel zoals de kas van een oude triporteur.Het hing vast aan een kabel die gespannen was van de ene kant van de vaart naar de andere kant.Als er een boot met cement kwam werd de kabel ontspannen en ging op de bodem van de vaart liggen.Heel het spul werd getrokken door een man of vrouw door middel van een U - vormig ijzer met greep op de kabel.Een overtocht koste ?