'Grote Markt volzet en afgesloten'

met categorie:  

(foto: Hans Vdb.)

We zijn op de vooravond van het grootste evenement dat elke zomer in Mechelen wofdt georganiseerd.  Géén Mechelaar die dit niet weet...  Morgen start een weekend Maanrock!

Misschien een mooi moment om even stil te staan bij dit massaspektakel, en wat randbemerkingen te maken?

 

 

-Groeit het evenement niet lanzaamaan uit zijn voegen?  Of is het nog steeds een supergezellige bedoening?

-Blijft het mogelijk dat dit grootste gratis stadsfestival van ons land gratis BLIJFT?  Is dit wenselijk of moet er aan de formule gesleuteld worden?  Blijft het haalbaar ondanks de steeds hoger oplopende kosten (zéker van de vraagprijs van degelijke zangers of groepen?).  Moeten we gratis blijven (en daardoor soms 'bescheiden'), of moeten we opteren voor de grote namen (...en dan moet er natuurlijk geld in het laatje komen...

-Mogen we als Mechelaar trots zijn op dit grootse spektakel, of zijn kritische opmerkingen hier en daar op zijn plaats? 

-Zeurt een  (bepaald) gedeelte van de horeca terecht?  Of moeten we dit ook catalogeren onder het 'aloud Mechels gekanker'? of?

-Enne: jij, beste blogger: wordt het ook voor jou een feestweekend zonder weerga? of...zal alles aan je voorbijgaan?

Maanrock 2008: het komt eraan!

 

Ik hou niet van van veel decibel, maar iedereen zijn meug. En toch denk ik dat ik dit weekeind met graagte naar één van de zijpodia ga ! Raymond ! Life !

(dat is wereldklasse)

Have fun, Peter

 

Haha, dan zal ik al zeker niet alleen zijn om naar Raymond te luisteren

Het is natuurlijk goeie PR voor't stad (grootste GRATIS stadsfestival), maar als je als festival wil doorgroeien op muzikaal vlak, dan denk ik dat het niet lang meer gratis gehouden kan worden.Je ziet ook om de paar jaar dezelfde groepen terug op de affiche verschijnen want de vijver wordt wel heel klein om uit te vissen ...

Dit gezegd zijnde ... ik zal er weer bij zijn dit weekend! Zaterdag zeker Zita Swoon en Triggerfinger niet te missen (en de Partchesz en Trixie Whitley ook eens gaan checken), zondag op de Ijzerleen voor de Paranoiacs en de Heideroosjes (Roosjes rule!)

En ik ben er zeker van dat ik niet alleen zal zijn ...

PS: als de boeren en de horeca nie meer zouden reclameren, zou ik pas beginnen denken dat er een probleem is ...

 

 

Als Raymond even slecht presteert als onlangs op de Kontichse Zomernachten houd ik mijn hart vast ;-(

Verder: de affiche van Maanrock wordt met het jaar flauwer... al zijn er SUPER UITZONDERINGEN zoals THOU, TRIGGERFINGER die niet te missen zijn !!!!
Nog aanraders: EVA DE ROOVERE en PARANOIACS (die helaas samenvallen!).

Om NOG eens De Kreuners te moeten zien bedankt ondergetekende smakelijk, en wat heeft Rob De Nijs met "Rock" te maken?Maar net zoals vorige jaren, ben ik er tegen de avond(en) zeker bij ..... toch zéker zaterdag ;-)

 

 

Ssssssttttt, niet verder vertellen, maar bovenop St-Rombouts staat een piepklein webkammeke, waarmee je kan kijken naar het hoofdpodium.

Voor de maanrockwebcam : klik hier

Wellicht ben ik een slechte Mechelaar, want tijdens het Maanrock weekend probeer ik zoveel als mogelijk Mechelen te ontvluchten.  Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een goed evenement, maar als je pal in het centrum woont, op een paar meter vd Grote Markt, en 's nachts constant zatlapperij hoort na de optredens, onder mijn slaapkamerraam, dan ben ik toch liever ergens anders.  In het centrum wonen heeft zo zijn voor-, maar ook zijn nadelen.

Ik ga straks gewoon lekker shoppen met vriendinnen in Gent.

@ Jan G :
Ja, onze (Rambo) Rombouts is een echte Big Brother...

:-)

@ Hanna : Allez, gij...

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen,
De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus,
Al heb ik geen geld om plezier te betalen,
Ik vind wel een vrouwke heel net en genereus,

Onder de glans van de manestralen,
Wordt heel onze wereld een huwelijks bed,
Ga mee naar de kroegen vol vrouwen en matrozen,
Vergeet uwe naam en al de rest,

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen,
De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus,
Al heb ik geen geld om plezier te betalen,
Ik vind wel een vrouwke naar mijn keus,

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen,
De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus,
Al heb ik geen geld om plezier te betalen,
Ik vind wel een vrouwke heel net en genereus,

Laat ons dan samen de wereld verteren,
Met klinkende glazen vol Franse wijn,
Zingt mee met de mensen dat hebben ze geiren,
En laat deze nacht nooit ten einde zijn,

Ik wil deze nacht in de straten verdwalen,
De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus,
Al heb ik geen geld om plezier te betalen,
Ik vind wel een vrouwke naar mijn keus.

Wannes Van De Velde


Gezongen door de Peter (Evrard)

:-)

@ de Gim,

mooie tekst, maar ik wil toch wel niet dat vrouwke zijn, en dat ze voor mij part allemaal door de straten verdwalen 's nachts na het laatste optreden, als het maar niet in mijn straat is ;o)

 

Hahaha...

:-D

Ge moet dat refrein eens, uit volle borst, zingen als ge, 's avonds, met uw vriendinnen, op stap zijt door de straten van Mechelen.  Lopend (of zwalpend), in het pikkedonker, door de groezellige straatjes van de Maneblussersstad enne... in koor blijven, he !

:-)

@ Gim, en dan staat dat binnen een mum van tijd op Youtube zeker ;o)

@ Hanna : It does not exist if it ain't on YouTube !

:-D

@markec: Net zoals bij u: naar mijn smaak is het dit jaar ook niet echt de verplaatsing waard, soit, 't kan niet alle jaren kermis zijn, maar voor de fans -en die zullen er zeker zijn- van de artiesten die dit jaar komen zal het wel een topweekend worden.

@Hanna: 't wordt zondag goed weer, ik ga mij ook uit Mechelen verwijderen denk ik (lacht), dat het stad maar goed volloopt, dan is er elders minder volk!

@Anoniem: de uitzonderingen op de regel zijnwat mij betreft op zaterdag dan toch Triggerfinger, Roland, Dead Souls en Senser ;-)

En met de mannen van FRITUUR PAULA is het natuurlijk altijd Ambiance....
De reunie van LUNA TWIST kan misschien ook wel vonken geven... En de Raymond: die is meestal heel goed live, maar als zijn show de set gaat zijn van onlangs in Kontich op de Zomernachten, dan géén Raymond voor mij dit keer...
'"Komaan met dat lijf", ja, maar door het gebrek aan drive in de show toen lagen we bijna allen in slaap ;-)

Zondag is het helemaal geen spek voor mijn bek, op uitzonderingen zoals Paranoiacs en Eva De Roovere (die samenvallen: DJU!) en THOU na dan...

 

Er is maar een optreden waar ik zeker zal zijn,

zondag naar Eva De Roovere, voor de rest links en rechts is sfeer opsnuiven.

Maanrock is al zeker van buitenlandse bezoekers, mijn schoonbroer en schoonzus komen af uit Londen om het mee te maken.

@Marc VC: ook Zwitserland zal vertegenwoordigd zijn vanavond !

 

Ik zal vandaag en morgen geregeld 'over maanrock' wandelen. Sfeer opsnuiven en me terugtrekken. Maar overlast heb ik er als centrumbewoner normaal gezien nie van. (tenzij morgen de Melaan volligt met rommel ;-( )

Normaal gezien schrijf ik nooit iets op deze blog, maar omdat ik me bij dit onderwerp nauw betrokken voel, wil ik toch graag enkele kanttekeningen maken. Ikzelf heb de eerste acht Maanrockjaren, samen met een aantal andere mensen, heel het Maanrock-productiedossier uitgewerkt en uitgetekend. Samen met de vzw Mechelse Feesten (lees:Jef Van Dun) zorgden wij toen voor de totale productie gaande van de programmatie, over de technische kant, de inplanting van alle podia, drankstanden en kraampjes tot het veiligheidsaspect. Acht jaar lang was ik productieverantwoordelijke en toen werd door enkele politiekers (ik noem geen namen) beslist dat ze het wel zelf verder konden. Dat was een slag in het gezicht van al die harde werkers. Het festival stond op poten en op de Belgische festivalkaart, dus men kon wel zonder ons...

Maanrock is nog steeds een goed festival dat zeker moet blijven bestaan. Het gratis aspect is zeker haalbaar en een grote troef. Toch vind ik het ongelofelijk dat er nu mensen in vaste dienst zijn voor de vzw Mechelse Feesten waar dit vroeger allemaal gebeurde door onze vereniging. Het kostenplaatje zal duidelijk veel hoger zijn, denk ik! Ook het stadspersoneel moet de laatste vijf jaar alles doen (plaatsen van werfhekkens, plaatsen Maanrockcafé, plaatsen crash barriers...) terwijl dit vroeger ook allemaal door vrijwilligers gebeurde. Wie betaalt al deze stadsarbeiders?

Over de programmatie ben ik ook dit jaar niet wildenthousiast, al is dat natuurlijk een zeer subjectief gegeven. 't Is wel duidelijk dat het cult.centrum zijn alternatieve stempel zet op de zaterdagprogrammatie. Daar wordt de bal toch wel een beetje misgeslagen. Bij de programmatie moet je juist heel goed voor ogen houden dat het om een GRATIS festival gaat, want dit jaar zeker niet gebeurd is. Ook het aspect "familiedag" wordt raar geïnterpreteerd.

Het grootste probleem bij de vzw Mechelse Feesten is de bestuursstructuur. Dit is geen echte vzw maar een politieke stads-vzw waar enkele politiekers maar al te graag in zetelen. Geeft hun aanwezigheid een meerwaarde aan het festival? Groeit het festival in zijn afwerking? Het werk komt neer op enkele schouders en de meeste leden van de vzw Mechelse Feesten weten zelfs niet hoe een productiedossier eruit ziet.

Kortom, ik zal er straks en morgen zeker bijzijn al zal het weer met SPIJT in het hart zijn.

Ik kan dat beamen ... er zijn meer en meer culturele vzw' met schepenen en/of burgemeester in de raad van bestuur

Just2know :

Wie zouden toch al die (niet-gecontroleerde) anoniemen zijn, want dat blijkt de meest voorkomende persoons-of nicknaam te zijn, hier op de (Mechelse) blog.

:-D

Misschien is het telkens weer... An Oniem.

Amaaai Tommeke, t is tegen mij nie.

Ik moet zeggen dat ik dit jaar ook wat teleurgesteld ben in de programmatie: er is niet echt iets bij wat mij kan bewegen om ernaar toe te gaan, zeker niet als het weer niet helemaal meevalt. Bij mooi en warm weer ben ik al iets meer geneigd om sowieso de sfeer te gaan opsnuiven, ongeacht wat er zich op het podium afspeelt. Er zullen zeer zeker wel groepen bij zijn die de moeite waard zijn, maar er is gewoon niets bij naar mijn "meug". Rob de Nijs hoef ik echt niet te zien en van Stan Van Samang ben ik ook niet bepaald wild. Vorig jaar heb ik wel geweldig genoten van het optreden van Bart Peeters, dat was pas ambiance! Maar ik gaf de twee namen op, omdat je toch niet echt van bescheiden namen kan spreken in dat geval, niet? Rob de Nijs is toch een topper in de lage landen (al ben ik geen fan) en Stan heeft toch ook al wat succes geoogst? Maar inderdaad: echt grote namen zijn er niet te zien op ons gratis festival, al hoeft dat voor mij niet per sé. Het feit dat het gratis blijft, vind ik op zich een heel grote troef en wat mij betreft mag het zo blijven. Liever bescheiden namen dan een betalend festival. Voor mij geen Leuvense Marktrock-toestanden in Mechelen, bedankt! En nu maar gewoon hopen dat de programmatie van volgend jaar me wat meer in de smaak valt! ;-)

@Marc: Wat is er eigenlijk aan van het verhaal dat die vzw met Maanrock verlies zou lijden, wat dan moet opgevangen ( lees: goedgemaakt ) worden met de drankverkoop op parkpop? Mij lijkt het een weinig waarschijnlijk verhaal, maar het doet nu eenmaal de ronde en vandaar dus de vraag... waarop iedereen een zinnig antwoord mag geven uiteraard.

Ik vraag me af hoe een gratis festival in deze tijden zelfbedruipend kan zijn ... En als er een gat is kan dan een sponsor niet iets meer ophoesten ? Bvb. de stad Mechelen ? En is het dan nog wel gratis ?

Ik denk dat de tijden van Stevaert ondertussen voorbij zijn. De burger weet ondertussen ook wel dat iemand moet betalen ?

Dat Maanrock verlies maakt, lijkt me wel duidelijk. De eerste acht jaren moesten wij het doen met een vrij beperkt budget. We konden de klus klaren omdat we beschikten over meer dan 200 mensen die het onderste uit de kast haalden in ruil voor een kleine onkostenvergoeding. Als je dit alles door stadspersoneel laat uitvoeren wordt het kostenplaatje natuurlijk veel hoger. Ik weet dat de stad een heel groot budget in de vzw Mechelse Feesten pompt onder het moto van city marketing. Betaalt de Stad Mechelen ook al dat stadspersoneel? Betaalt de stad ook al de mensen in vaste dienst bij de vzw Mechelse Feesten? Daar kan ik geen zinnig antwoord op geven. Ik weet alleen dat er vroeger niemand in vaste dienst was. Jef Van dun deed dit werk vroeger vanuit zijn functie als stadsambtenaar.

De kostprijs van Maanrock zal aan de Mechelse belastingbetalers minstens 150.000 euro kosten;  en dan zijn de werkuren van het stadspersoneel niet meegerekend.

Dus inderdaad: wat is gratis....

Zonet de Arquettes gezien op de Grote Markt.  Voor mij niet direct bekend, maar het swingde als de beesten.  Dus... meer van dat (Dat zoeken we effe op op YouTube).

Luna Twist (bestonden die nog) wil ik straks wel zien op de IJzeren Leen (Those were the days) en later misschien nog Roland op de Botermarkt.

De geur kon je al opsnuiven dankzij de vele eetkraampjes en de onvermijdelijke hamburger met veul ajoon en goeie klatsch ketchup.  Ook veel Vietnamese eetkraampjes gezien (nieuwe hype of zo ?)

Onze Sven liep er ook rond (bijna tegenop gebotst) en de factuur van dit alles... och, zorgen voor later.  Eerst ff genieten.

2 EUROkes per persoon heb ik er wel voor over.

Just to get you in the (Maanrock)mood : De Arquettes op MySpace

(Their Gig is nu reeds voorbij)

@ Peter : Is het niet 2 EUROkes per pint ?

Ook gim ...

De Gazet van onze Sven is ook massaal aanwezig !

Gratis ballonnen (met reclame voor de Gazet) à volonté voor de klein mannen !

:-)

Als ik al die -gewettigde - opmerkingen hoor over de kosten van Maanrock etc... dan denk ik altijs aan "brood en spelen" van de Romeinen.

En zien we Rudi (met zijn madam) straks op 1 van de Mechelse Pleinen ?

:-)

Ach, als het stadsbestuur alles zou oppotten, dan zou Mechelen maar een saaie bedoening zijn.
Het hoeft niet altijd zo groots te zijn als Maanrock, maar de laatste jaren is er tenminste weer beweging in 't stad.
In de jaren 80 en 90 was Mechelen zo dood als een pier (een dooie pier dan hé) en dan zag je 's avonds geen hond meer op straat.
Daar is gelukkig verandering in gekomen.

 

Rudi en zijn madam zullen vooral op de IJzerenleen te vinden zijn vanaf ongever 19u - 19.30 u want les Truttes willen wij voor geen geld missen. Verder misschien Zita Swoon meepakken op de markt en speelt die sakkerse Roland dan toch ook nog p de Botermarkt zeker rond dezelfde tijd. Probleem....

 

Ja en ook de Raymond..... op de Ijzerenleen.

Helemaal mee eens, Jan! Trouwens: misschien is het een idee om het niet altijd zo groot op te vatten? Moet dat: drie podia en zoveel acts, twee dagen? Misschien kan het ook met iets minder acts (ietsje later starten) of bvb. meer nog onbekende groepjes uit Mechelen en omstreken (of uit heel Vlaanderen) een kans te geven een eerste bekendheid te krijgen door gratis te laten optreden? Ik weet wel dat het precies dat zo'n beetje is wat er met de Maanrockrally beoogd wordt, maar misschien kan dat uitgebreid worden. En dan daarnaast pakweg een drietal echt goeie topacts? Ik ben persoonlijk meer te vinden voor kwaliteit dan voor kwantiteit, eigenlijk. En als het dan toch niet meer gratis kan: als er echt topacts komen, heb ik er wel een beetje geld voor over. Een concert in het Sportpaleis kost tenslotte ook geld en op een festival is het aanbod groter. Ik zou het alleen niet leuk vinden zoals ik al eerder aangaf, dat Mechelen strandt in toestanden als Marktrock Leuven.
Iets wat me te binnen schiet door wat Rudi aanhaalt: dat heb je dan als er toch goeie dingen te horen zijn. Allemaal op hetzelfde ogenblik waardoor de keuze verscheurend wordt. Ik weet wel dat het een soort logica is dat het "niveau" en de bekendheid van de acts stijgt naarmate de avond vordert, maar zo wordt het wel moeilijk om de goeie dingen allemaal mee te pikken. Waarom dat niet meer spreiden?

@ EvaM :

Naarmate de avond vordert en het niveau stijgt is...

de Grote Markt volzet en (wordt ze) afgesloten !

Daarnet eens gaan kijken naar Frituur Paula. Ambiance !

En wat je wat zo goed is ? De wind zit in de goede richting ... straks gewoon rustig slapen met het raam open :-)

@Peter: dat van die ramen open versta ik niet zo goed, want die frituurgeur  en andere miasmen kunnen toch niet door de evenementen in de binnenstad veroorzaakt zijn!  :-/ 

Neen, maar het geluid surft wel op de golven van de wind ! :-)

(ik hoor amper iets momenteel)

(foto: Jan Smets)

Margrietje luisterde in ieder geval geboeid...

Ik ben tot daarnet ook even de sfeer gaan opsnuiven... (vooral om wat foto's 'in de marge' te schieten.  Veel bekenden gezien, ambiance, en het weer zat ook mee: tikkeltje fris maar droog.  We zijn 'vertrokken' voor een weekend Maanrock...

Tja ons Margriet heeft het erg te verduren

 

(foto Peter Meuris)

@Peter en Jans: doet Margriet aan lijnen? ;-)

Dit is niet mijn ding maar ik wens de liefhebbers veel plezier in de stad.

Zonet Luna Twist gezien op de IJzeren Leen.  They still kick ass !  Met als afsluiter de onlosmakelijke "African Times".

Zag Gil, de AppleFan voorbijvliegen.  Die had het precies drukdrukdruk !

:-)

Genoten van de geweldige TRIGGERFINGER, kippenvel bij het prachtige stemgeluid en de dito performance van TRIXIE WHITLEY, die al even getalenteerd als haar betreurde vader (Chris Whitley, RIP)  blijkt te zijn!!!! Dit meiske ga ik vanaf nu goed volgen, vanhaar wil ik zeker nog méér horen !!!

Eens goed ons laten gaan, en de jaren '80 opnieuw herbeleefd met LUNA TWIST. Met als énige kanttekening dat, ook al is Dirk Blanchart de Vlaamse Bowie, hun cover van HEROES pijnlijk slecht was volgens deze Bowiefan! (dat was trouwens hun afsluitend nummer, Gim, niet "African Times" dat ze daarvoor brachen...

Zeer hard de set van RAYMOND VAN HET GROENEWOUD geapprecieerd en gsmaakt... Toen ik hem laatst zag, had ie duidelijk een "off day", want met dezelfde setlist, nu ja, met hier en daar wat wijzigingen, en setting, maakte ie dit keer er wel een geweldige show van ;-))


LES TRUTTES hun trukje begint stilletjesaan wat te vervelen, maar als je het voor de eerste keer ziet, zal je het wellicht geweldig goed vinden ;-)

 

 

@ Markec :

Inderdaad.  En "Heroes" was echt niet nodig geweest (Zoals je zegt : pijnlijk).

Het leuke was dat, vlakbij, een (moderne) oma zwaar stond te shaken op de muziek van Luna Twist.  Het was weer leuk in Mechelen !

- Vanochtend liep ik naar de bakker om mijn voorraad brood te gaan halen, overal waren de stadsdiensten bezig met hun 'zuig' apparaat om alles op te ruimen. Chapeau voor hen, maar - en daar gaan we weer - als er genoeg vuilbakken waren, dan hoefden die mensen niet een x-aantal bekertjes, blikjes, etc op te ruimen op een zondagochtend 8u.

- Voor Eva De Roovere wil ik ook wel mijn bed uitkomen, dat is een klasse-madam m.i.

- GVA: ge kunt er gewoon NIET naast kijken. En JIM is ook alom tegenwoordig.

- @ Peter: de wind was waarschijnlijk mijne kant aan het waaien ipv die van richting Melaan. Met oorstopjes ging het 'net' gisterenavond. Hopelijk heb je je vangnetje niet moeten gebruiken dit weekend!

Ik laat het nogmaals dit weekend aan me voorbij gaan, en verlang naar morgen, dat de binnenstad weer rustig wordt.

Maar voor alle maneblussers die er deze dag nog van willen genieten: have fun!

@ Marc, leuk om jouw stem te horen.

Ik heb indertijd (toen ik nog student was aan de KHM) vrijwillig op Maanrock geholpen. Het was een hele leuke sfeer backstage, maar nu is het zo'n commercie geworden ....

Die "Sierra-Charlies" van Tegenwoordig really kick ass ! 

Ze zijn niet meer thuis te houden en staan tegenwoordig zwaar te shaken op Maanrock !

Times they are a'changin !

(Sierra-Charlie = SC = Senior Citizen)

:-)

wij hebben de ijzerenleen opgezocht voor Frituur Paula en ik heb  mij strategisch geplaatst op de bank waar ik veel bekenden tegengekomen ben!

Frituur Paula vond ik goed!

Luna twist maakte de pubertijd weer los

En Raymond is toch wel een klasse apart.

Alleen jammer dat er geen gehandicaptenpodium voorzien is? Maar misschien heeft dat met gratis te maken.

En op de ijzerenleen liepen geregeld jongeren om de pmd-troep op te kuisen!

en de stadswachten deden schitterend werk!

vond het ondanks de kilte HééL LEUK!

Gisteren genoten van Trixie Whitley (inderdaad kippenvel!!!!), daarna wa gaan shoppen (stukske Tim van Hamel en Luna Twist gezien) om terug te keren naar de Botermarkt voor een wacko- annex ontroerend optreden van de Partchesz.

Nadien naar de Vismarkt afgezakt en overdonderd geworden door Senser (ze kunnen het na al die jaren nog steeds met hun kruising van old skool hip hop en metalriffs) om de avond af te sluiten met een stukje Zita Swoon.

Seffens nog naar de Ijzerleen naar de Paranoiacs en de Heideroosjes ... Zo wordt het mede dankzij ons Tia inderaad weer eens een gouden weekend.

 

Deze avond een mooi verslag op het VRT-journaal, enne...blogger Marc VC mocht het even voor de micro uitleggen wat hij ervan vond...   ;-)

Verdorie

en ik maar hopen dat niemand dat zou zien ;-)

Ik heb je ook net gezien op het gesproken dagblad :-)
A star is born.

 

Maanrock dag 2.


SUBLIMO'S meegepikt, maar of dat nu zo'n goed idee was.... 

Tegen de planning en goede voornemens in toch DE KREUNERS meegepikt. En ook dat was niet bepaald geweldig. Walter kan blijkbaar nu hélémaal niet meer "zingen"..... en muzikaal klonk het vooral "braaf" en zeker niet rock "n" roll...
Ik hàd beter kunnen weten, en dan had ik THOU niet gemist !

Maar goed tijdens DK en Sublimo's (en ook nog een stukje Paranoiacs) was ik in charmant gezelschap ;-)

Nee, dan liever THE PARANOIACS die wel weten hoe ze moeten rocken !!!
Hans, Rafke & Co waren weerom in form en gaven fameus van jetje, met gems zoals "Song for Debbie H", "I've been Waiting", "Born A Sinner", "In The Eye", "Be With You Again" en natuurlijk ook het van EuroSong bekende "Shout It Out".....
En Rafke die nog even zijn tanden mocht zetten in "SONIC REDUCER"...
Het was dik in orde met de Paranoiacs!

Naar de Paranoiacs gaan was een keuze. Een moelijke, want hoezeer ik graag wil rocken, chanson smaak ik ook. En had dus héél graag ook EVA DE ROOVERE gezien. Maar tja. Sommige van de weinige goede acts op Maanrock waren dus tegelijkertijd geprogammeerd (zoals zaterdag ook Raymond en Roland!). Jammer!!!!
Maar ik ben er van overtuigd dat ook EVA DE ROOVERE heel goed geweest zal zijn!!!!

Maar hét hoogtepunt van de avond was toch wel LADY LINN AND HER MAGNIFICENT SEVEN. Waauw.. Een schoon meiske met een nog veel schonere stem die met een big band (allez, the Magnificent Sevent dan) een zeer knappe prestatie neerzette vol Jazz en doordrenkt met blues..... een zeer stijlvolle en sfeervolle wijze om Maanrock af te sluiten....

Een aantal verwachtte bekenden helaas niet gezien. Een aantal bekenden onverwachts wél gezien: Leuk ;-)

Veel respect voor een kunstwerk een veel eerbied voor een Dame is er blijkbaar niet.

en de powerfulle magriet was aan banden gelegd, gestroomlijnd, ze stond erbij en keek met een bedenkelijke blik naar al die decibels die over de frituurwalmen wegsurften van de melaan en het kerkstraatje richting de andere kant van de stad.

Wat zou ze gedacht hebben als dit evenement in haar tijd plaatsvond op dezelfde plaats met evenveel rumor?

@Peter, ik heb een beter idee, Maanrock blijft gratis voor Mechelaars want zij betalen toch al via de stadskas en het verdragen van de tijdelijke overlast, een kleine bijdrage (2 tot 3 €ukes) wordt gevraagd voor niet-Mechelaars.

 

 

Ik heb nog eens een poging gedaan om 5 minuten naar Roland te luisteren

Ik hoop dat er niet te veel studenten die leren gitaar spelen naar hem luisteren of naar mensen die denken slimmer en verstandiger te zijn dan anderen en hem goed vinden !!

Dat is dus het slechtste dat er in de lage landen rondloopt en op een podium mag staan !

Tegen ALLES maakt hij de ene blunder na de andere. Dat is gewoon NIET kunnen spelen !

Sommigen hier spreken van 'hype' en 'commercialisering', ik ben daar ook tegen maar nog 1000 keer liever dat dan naar zo'n wrak luisteren

niet alles gelezen hierboven ...

tuurlijk moet maanrock gratis blijven, als er dan mindere goden de affiche moeten vullen neem ik er dat bij, trouwens, hadden we te klagen ?

zaterdag lest truttes en zita swoon gezien, zondag stan van samang en de kreuners

ik vond het best leuk, mij zal je altijd in mechelen vinden als het maanrock is

@ Anoniem : Als Roland zo slecht is en tegen alles blunders maakt, wil ik je best geloven, maar geef dan eens enkele voorbeelden van die "blunders".
Als hij het slechtste is dat rondloopt in de lage landen, kan je misschien ook even de
definitie van 'goed' omschrijven ?
 
Laat ons het erop houden dat JIJ Roland slecht vindt en dat niet alleen jouw muzikale voorkeur van belang is.
 
Even duidelijk stellen dat ik geen Roland-fan ben, maar ik heb geleerd dat meningen kunnen sterk kunnen verschillen, en gelukkig maar.

 

Enne, mensen, Maanrock blijft overzichtelijk en doenbaar.  Geen 140.000 als verleden jaar (130.000 bezoekers volgens de kranten) en ge kon u nog voortbewegen (niet zoals op Marktrock in Leuven waar ge stilstaat EN vastzit).

Uitbreiden (meer pleinen) ? Meer bekende namen ? Dan gaat de kwaliteit en de kwantiteit wel de hoogte in, maar mogelijk wordt het dan niet meer gratis (check -alweer- Leuven) en haken velen na een tijdje af (waaronder ondergetekende en velen met mij - alweer volgens de kranten).

Dus... goe bezig in Mechelen ?

@ Anoniem,

 

als U Roland zo slecht vindt:

doe uzelf en ons een plezier.

1. Ga niet naar een optreden en

2. Zaag er niet over 'en plein public'.

mvg,

Wout

130.000 bezoekers volgens de kranten, 100.000 bezoekers volgens VRT-teletekst! Een beetje serieus blijven hé mensen. Er was een pak minder volk dan vorig jaar. Tijdens Zita Swoon kon je op de Grote Markt zonder enig probleem van achteraan tot vooraan wandelen en bij Rob de Nijs was de markt maar half gevuld. Je moet een beetje eerlijk blijven met die publiekscijfers hé! Trouwens ook vorig jaar had men al zeer zwaar overdreven.

130.000 mensen: Da's twee keer de wei van Werchter hé!

Zaterdag: Genoten van Frituur Paula! Deze mannen beleven echt nog zelf plezier aan hun optreden! Arid: serieuze wall of sound met Jasper in de hoofdrol. Knappe stem en goeie band! Zita Swoon: Degelijk maar maakte op mij geen wauw-effect. The Glimmers: Ik heb mij geamuseerd maar hopelijk betaalt de organisatie niet teveel voor al die DJ-acts, want meestal zijn die zwaar overroepen en weet meer dan 90 % van het publiek toch niet wie daar staat te draaien.

Zondag: Rob De Nijs was wel een mooie afsluiter voor de familiedag. Meer dan een uur vol hits, weinigen doen hem dat na op 65 jarige leeftijd.

OP NAAR VOLGEND JAAR EN WEDEROM GRATIS!

Bloggers,

Dat Maanrock pure promotie is voor Mechelen is overduidelijk. Met ons voor het publiek gratis stadsfestival hebben wij zowel bij VRT als VTM uitgebreide items gekregen op de journaals van 19u en het laatavond nieuws. VTM kwam er vandaag zelfs nog eens op terug.

Na de massale aandacht voor andere festivals zoals Rock Werchter en Marktrock de voorbije jaren, die Maanrock niet kreeg, vond ik het tijd om de openbare omroep en de commerciële zender naar onze geliefde stad te halen. Het wordt tijd dat wij onze nek weer uitsteken. En ja, een journalist mag als inwoners van de stad ook engagement tonen op dat vlak. Tenslotte verdien ik elke dag mijn boterham dankzij Mechelen en de maneblussers die onze krant kopen.

In die zin heb ik binnen het bedrijf sinds mijn aanwerving in 2000 er sterk voor geijverd om Maanrock te sponsoren. Wij doen dat niet alleen redactioneel, maar ook met gratis advertenties die zonder sponsoring duur zouden uitvallen. Ik moet zeggen dat ik blij ben als ik elk jaar het budget bekijk dat GvA uittrekt voor Maanrock: zo waren er niet alleen ballonnen, maar ook videowalls voor aankondigingen, programmaboekjes en gratis foto's. Mensen, dat kost een bom geld. Ik ga meteen de kritiek pareren dat wij ook heel veel kranten verkopen in de regio. Dat is waar. Maar wij zetten daar ook iets tegenover.

Want, wij houden van Mechelen. Vandaag, morgen én altijd. Toch als het van mij afhangt, een fiere maneblusser.

Overigens, om die reden heb ik me zes jaar geleden ook geëngageerd om de persrelaties voor Maanrock uit te bouwen. Gratis, net zoals alle andere coördinatoren. Bovendien werken ook de 330 vrijwilligers zo goed als 'verniet'. Zij krijgen een kleine onkostenvergoeding. Maar voor een vereniging kan dat bedrag wel erg aardig oplopen. Echt Maanrock. Dat is de beste reclame voor Mechelen. 

of...wat fierheid op een stad kan opleveren!  Voor welke activiteit dan ook...  Met een positeve ingesteldheid en de wil om er samen de schouders onder te zetten, zetten we deze stad op de kaart.  En da's pas mooi.  En dat geeft een goed gevoel.  Dus: bijschaven wat minder was... en hop: naar de volgende editie!

Ik heb er niet zo veel van meegemaakt, daar ik moest werken dit weekend.  Maar Annemie, m'n vrouw was vooral te spreken van Eva De Roovere, en m'n beide dochters die het hele weekend met hun Chiroploeg in een 'opruimteam' zaten, waren erg enthousiast...

@ Sven : Keep up the good work !  Mechelen rocks !

:-)

 Leuk dat jullie daar zoveel tijd en energie insteken, 't is inderdaad een prachtige promotie voor Mechelen.

Beste Sven, als bijk van appreciatie zal ik, tegen mijn gewoonte, deze week eens 1 keer de Frut kopen! (lacht)

@ Sven : Alleen al daarvoor doet ge het, nietwaar ?

:-D

Heb inderdaad Markec zijn ass zien afshaken tijdens de Paranoiacs. Respect !

@ Troostie : Was hij aan het headbangen ?  Of speelde hij AirGuitar ?

:-D

@Troostie: volgende keer kom je eens  goeiendag zeggen he, of samen staan Shaken ! of "doe je een Gimycko"....  ;-))

No hard, feelings, Gim, maar zo is het toch: je hebt altijd wel bloggers GEZIEN.. Maar... gewoon "hallo" komen zeggen, kan natuurlijk ook he.. Idee?

@markec: hij zal waarschijnlijk zijn ware identiteit onthullen tijdens een spetterende, zelfgeorganiseerde fuif! (lacht)

@ Markec : Sorry, maar ik ben een Loner !  Maybe next time...

:-)

@ Sint : Of bij een volgende Blogtreffen, misschien...

:-)

@ Jans,

 

ik geloof dat ik op de Bruul één van je dochters met  haar team zag zondag. Heb haar maar niet aangesproken. Dat had een beetje vreemd overgekomen denk ik.

(hallo, ik ken u niet, maar wel uw pa, allez, die ook niet echt maar wel van op het internet, da's ook waar ik uw foto zag vandaar dat ik u effe aanspreek... etc etc etc :-)

ja, als opener-oneliner kan dat tellen :-)

Beter dan 'ken ik u van ergens ?'

@ Wout : Volgende keer misschien een Tagje opspelden met de tekst : "Ik blog ook" of zoiets.

:-)

Enfin, idee - idee

Zou best kunnen Wout!   ;-)

(ik heb je trouwens de laatste maanden ook enkele keren al fietsend in een flits kunnen 'begroeten'...     Enne, mijn oudste dochter zat jaren geleden in de Kinderraad (1999 én 2000), die jij mee mocht begeleiden....)

Mechelen is...klein....

@ Jans : En... Small is beautiful !

@ Jans,

je meent het niet!!!! Maar ik zag zoveel kinderen uit zoveel scholen in die tijd ... Dat moet één van de allereerste jaren geweest zijn. Goeie herinneringen hou ik daaraan over.

Het blijft een kleine wereld en volgende keer stoppen we effe. ;-)

De groeten aan je oudste dochter ook.

@ Markec: een prima idee zelfs. Volgende keer kom ik gedag zeggen ... nie verschieten dan hé als ik zo begin 'hallo, ik ken u niet, allez, maar wel van op het internet ...  ;-)))))

@Troostie: dat is dan afgesproken, he: we zien elkaar wellicht op de Gimycko zijn fuif... We wachten daar nu al een vol jaar op, 't zal er nu toch wel eens van gaan komen he.....  Dan kunnen we op dat moment beiden nog wat A** shaken ;-)))

En wees gerust ik zal niet bijten ;-))  (gij hopelijk ook niet? )

 

@ Markec,

ik zal zorgen dat daar dan ook de VRT en VTM op afkomen, dan kan heel Vlaanderen u zien shaken. Dan wordt ge nog een BV ;o)

(of juist niet, LOL)