Autobrand aan Katelijnekerk

met categorie:  

Omstreeks 22:00 werden de omwonenden van de Katelijnekerk verrast door een wel zeer merkwaardig vuurwerk.
Het bleek om een brandende wagen te gaan.Het verbrande wrak werd iets voor elven opgetakeld
Afbeelding : Het verbrande wrak werd iets voor elven opgetakeld

Het voertuig werd net verplaatst door de eigenaar waarna deze zich weer naar huis begaf.
Om een nog onbekende reden vatte het voertuig vlam.
Enkelen van de bewoners riepen de brandweer op. De brandweer was al snel ter plaatse zodat het voertuig onmiddellijk werd geblust.

De vlammen laaiden wel tot 1 meter boven het voertuig. Er waren verschillende  explosies na elkaar te zien met telkens een oplaaing van de vlammen met vuurballen uit de ramen.
Of het om kwaad opzet gaat is nog niet geweten, het gaat wel om een vrij recent voertuig.
Gelukkig dat de vlammen niet zijn overgeslagen op de mooie Katelijnekerk.

Hopelijk is het niet te erg !

(Nu even wachten op de eerste foto's van Gil.)

da's erg vers-van-de-pers-nieuws.  We zijn nu 22u23....

Helaas heb ik Gil niet gezien en zelf had ik niet de reflex om te kieken. En wanneer ik er aan dacht was de brandweer al ter plaatse. De politie heeft enkele fotos gemaakt.

dus: wachten op foto's van een flickerflik.

Tja Jans wat wilt ge, er is weer enige activiteit in de buurt en we waren nog wakker.

Gisteren werd nog een wagen beschadigd door vandalen rond 6:00 werden de vandalen door de eigenaar betrapt maar het was al te laat. Het kwaad was reeds geschied en de betrapten zetten het op een lopen. Vermoedelijk wat uitlopers van de fuifbeesten.

De Blog bericht sneller dan zijn schaduw !

Nog snel een fotooke gemaakt post factum.

Blijkbaar staat die wagen geparkeerd op het plantsoen naast de kerk en krijgt de eigenaar nog een verdiende boete ook.

hopelijk krijgen we geen parijse toestanden in mechelen.

Der zaten toevallig geen 25 zingende chirowijven rond dat brandende wrak? Dat gebeurt nog al eens he: auto in de fik, gitaar tevoorschijn en dan maar zingen van 'vrolijke vrienden'!

@marc, ik denk nietdat het om Parijse toestanden gaat. twee verschillende feiten en een klimaat dat men momenteel gerust rustig kan noemen is nu niet bepaald een broeihaard voor massaal vandalisme en autobrandstichtingen. Bovendien is het nog niet gezegd dat het bij de autobrand om brandstichting gaat

@netels zo van 'k heb mijn wagen volgeladen met jonge meisjes die op de markt begonnen zingen als sijsjes?
of eerder àlla soeur sourir? neen er zaten gelukkig geen personen in de wagen, zoals ik zei de eigenaar was net effe weg.

Of misschien zaten er net jammer genoeg geen mensen in die wagen, want dan hadden ze het vuurtje nog kunnen doven alvorens heel het spel afgefikt was, haaa jaaaa, kan ook he.

Welk merk is het eigenlijk? Ne Renault? Precies wel... hmm.. dat moet ik onthouden als ik volgend jaar een nieuwe auto koop: GEEN Renault! reden: Spontaan zelfontbrandbaar (lacht).

@Marc, heb je al ooit plaats gezocht in de buurt? Iedereen staat geparkeerd op het plein van het Klein-Begijnhof en langs beide kanten van de schuttevee en waar hij maar plaats vindt. Ik heb mijn auto daar gezet omdat ik tuingerief had uitgeladen. Als ik daar een boete krijg, dan moeten de 30 andere wagens ook een boete krijgen. Of niet?

@Sint-Netels: Het is (was) een Ford...

Zou dit niet de bstraffing van Godswege kunnen zijn omdat deze roekeloze chauffeeur zijn blik te dicht tegen de kerkmuur had geplaatst. Enkele late vurige pinkstertongen hebben de strafuitvoering misschien op zich genomen?

Jef, de parkeerplaatsen staan even dicht bij de kerk hoor en die auto's stonden niet in brand. Verkeerde theorie.

raar en heb niks gehoord!

Een Ford zeg je? Dankuwel, dan zal mijn volgende wagen al zeker geen Ford worden.. en ook geen Renault d'ailleurs want dat lijkt op een Ford, waar er rook is, is er vuur zeg ik altijd!

't Is toch niet gemakkelijk, die zoektocht naar een nieuwe voiture: die franse rommel roest al op foto in de catalogus, engelse bakken komen uit china en daarmee zijn we uitgeklapt, de italianen zijn er na 100 jaar nog steeds niet in geslaagd om a) een oorlog te winnen b) een betrouwbare wagen te produceren, de beste spaanse wagens worden gebouwd tijdens de siësta, de jappen zitten volgestouwd met prullen en zijn te klein, de amerikanen zitten volgestouwd met prullen en zijn te groot en in 't oostblok maken ze lelijke versies van oude volkswagens, dus wat schiet er nog over? Nen bmw of ne mercedes.... 't gaat weeral een noot kosten (lacht)!

@Sint-Netels: Een BMW wil ik wel... Maar ik denk niet dat de verzekering een Ford vervangt door een BMW :-(   Ik hoop in ieder geval dat de verzekering kan bewijzen dat het een Ford-mankement is... En geen brandstichting... Want er was ook sprake van een brandende boom in de Stassartstraat een 10-tal minuten eerder. Weet iemand hiervan?

@Lieven: Ik ben Jeroen Marivoet en werk voor het Laatste Nieuws. Moest je dit vandaag nog lezen, wij hadden graag je foto gepubliceerd. Als dat voor jou geen probleem is mag je hem altijd doormailen(liefst zo hoog mogelijke resolutie) naar jeroen@marivoet.com

dank bij voorbaat

@Jeroen : puur uit curieuziteit, staat daar iets tegenover ?

@anoniem: helaas niet. Als ze ervoor moeten betalen gaan ze hem niet meer willen op de redactie denk ik. Moest het nu om iets geweldig spectaculair gaan waar echt niemand nog een foto van heeft wel natuurlijk. Als ze trouwens van iedereen foto's zouden kopen zou dat ook niet echt eerlijk zijn tegenover de fotografen, die er ook van moeten leven en vaak dag en nacht onderweg zijn.

@Jeroen: onze maat hier zijne naam komt toch onder de foto minstens he?

Wij zitten daar toch nog met die foto van RA RA RA.Zullen we die verkopen ?Maar eerst Sven een bod laten doen natuurlijk.

@Sint netels: tuurlijk dat moeten we wel. net zoals we toestemming moeten vragen om hem te publiceren. Anders had ik desnoods gewoon 'save image' kunnen doen natuurlijk.

@G.L.: Ik denk dat Sven vakantie heeft genomen, maar je mag altijd eens proberen :)

 @ Stevens

Volgens deze foto staat dat voertuig toch wat TE dicht tegen de kerk gestationeerd.

@Gaston Lagaffe: de nieuwe Humo al gelezen over die infiltratie in lezersrubrieken ?

Aha, staat het bericht van de autobrand aan de Katelijnekerk (al) in de Humo ? 

 

Allez, jeroen pak hem dan maar for free, mijn naam erbij natuurlijk, misschien beter zo want goei kwaliteit is' t niet, ik ben toch geen fotograaf.

maarreuh, mocht ge ooit eens iets schrijven over emoes of zo, denk dan ook eens aan mij.

succes met de foto

mensen, bedankt om te proberen, der had een pint op een terrasken aan kunnen hangen, maar helaas.

@Netels, zeg ik denk ergens aan, misschien waart ge er niet ver af met die chiro meisjes. ik lees op een ander item (grote Markt volzet) dat Jans' dochters "met hun Chiroploeg in een 'opruimteam' zaten" , dat plaats het wel in een ander licht. (haha)

@jans, heb jij dan twee mata-haris onder je dak? ;-)

@david, echt spijtig van je wagen hoor, ik hoop dat de verzekering tussen komt, in ieder geval succes met de zoektocht naar new wheels.

@ Sint

die Duitsers hebben anders wel hun laatste twee oorlogen verloren.

Niet zeker of ge van die losers wel een auto wilt (lacht) .

 Ja, dat heb je met die moffen natuurlijk, dat moet dan persé een rijk kunnen uitbouwen en als ze dat dan hebben kunnen ze het toch niet laten om tegen de rest van de wereld boel te gaan zitten zoeken, MAAR! Op succesvolle wijze betrouwbare auto's massaproduceren, daar zijn ze, in tegenstelling tot de italjonders goed in geslaagd, dat moet je ze toch nageven.

Maar 't blijven losers, dat spreekt vanzelf.

Wedden dat de Sint, in zijn jonge jaren, nog in een VW Kever heeft rondgetoerd !

Zo een Duits geel bolhoedje met dikke banden en voorzien van groene stippen !

:-D

neen jong in een VW minibus met een bloemshirt, vuile jeans en ...
een gitaar

Jokke: ik begrijp niet waarom ge GL steeds gaston lagaffe noemt want ik zie het verband niet met de stripfiguur.

er is hier vroeger eens respect gevraagd voor andermans mening maar dat hebt ge toen zeker niet gelezen (stond niet in humo zeker?)

@marc (niet gecontroleerd): er staat alleen iets in van "respec voor Stevaer"!

Jokke: dat vind ik dan heel kortzichtig, voor mijn part mag iedereen zijn mening hebben..;van uiterst links tot uiterst rechts.......het enige dat ik graag heb is "hoffelijkheid en respect" voor de "anderen" , zoniet komen we tot toestanden zoals bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen toen in Hombeek ruiten werden ingegooid door......onbekende helden die waarschijnlijk "verdraagzaamheid" hoog in hun vaandel voeren.

Oh neen, mijn eerste auto in de jaren '80 als ik mij niet vergis, dat was een Opel Manta! Jawel! De onovertroffen, onvolprezen Opel Manta, het icoon van een generatie.

Ik zie 'm nog zo voor mij: geel met een dubbele zwarte streep over het dak, vanvoor 60cm breed en vanachter 250cm, zo kon ik alle twee mijn ellebogen buitensteken en achterin banden van een meter breed zetten, nieuw was hij 3 meter hoog, zo kon ik 'm 2 meter verlagen! Vanvoor stond er een spoiler op die niet moest onderdoen voor een sneeuwploeg en vanachter een vleugel die ervoor zorgde dat ik bij 2 bft de koffer niet meer openkreeg, het chappement was een gewone regenpijp en er plakte zo'n vette opel-sticker op de voorruit dat ik door het open dak moest kijken waar de weg liep, de versnellingsknop was een 8-bal en aan de achteruitkijkspiegel hingen 2 pluchen teerlingen... En wijven dat ik in die kar gepoept heb jongen! whaaaaaa! niet te doen (lacht)

Erg hard reed hij wel niet, want van de 85pk -jaja, inderdaad, het was de GT- gingen er een stuk of 70 naar de versterker van de autoradio ( Blaupunkt of course ) die een kleine 4000W door de subwoofers pompte, manmanman, ik zweer u: This is the Sound of C klonk nergens zo vet als in mijn Opel Manta!

@ Sint :

En waar stond die dan geparkeerd ?  Aan de Katelijnekerk ?

Gevaarlijk hoor, want met die 2 pluchen teerlingen... dat trekt den bliksem an en voor je het weet staat dan alles in de fik.

Opvallen doe je wel met zo een bolide, maar aan de beschrijving leek het meer zo een Johnny-bak, die diende als BabeMagneet.

:-D

Busje van Sint (of van Lieven) komt zo...

(Foto Gimycko - Bruul)

Een Johnny? Moi? Met mijn Manta, mijn vest van Chevignon, mijn Docksides met witte sokken en mijn prachtig nektapijt? Dat waren alles behalve Johnny-kenmerken zou ik toch wel denken, niet? De Johnny's, dat waren de bierbuiken met hun zweetsnorren en ouderwetse brillen, dat weet toch iedereen! (lacht)

@ Sint :

Misschien was jij, in jouw Tienerjaren, iemand uit The Dukes of Hazard, misschien ?

:-D

Speciaal voor onze Sint : Ne Vette C !

:-D

Roscoe P. Coltrane, chasing thoze damned duke boyzzz. :-)

@ Peter :

Rijkswachtkolonel Snorremans, chasing those damned Netels Brothers, through Mechelen...

:-D

@gymmick, ik bedoelde eigenlijk zoiets

@ Lieven :

I was Close, but no Cigare (met dat busje in den Bruul) !

:-)