Nieuwe site over Toren en beiaard(en)!

Zopas kreeg ik een mailtje van 'Swa den Belleman' om te melden dat er een spiksplinternieuwe site is over 'onze' Sint-Romboutstoren en de beiaard(en).  Dit wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. 

 

 

Het is een knappe en verzorgde website.  De Koninklijke Vereniging voor Toren en Beiaard 'Jef Denyn', knutselde  hem in mekaar.

Een stukje Mechelse trots op het  net.  Mooi is dat!

Maar goed,

kijk zélf maar:

www.torenenbeiaard.be

 

interessant, maar ik heb de indruk dat de website alleen voor Internet Explorer geoptimaliseerd is. in Firefox ziet het er nogal vreemd uit...

klopt, zag ik ook !

Eentje om bij "Mijn Favorieten" te plaatsen: http://www.torenenbeiaard.be

bevat informatie over de beiaard en de programma's van de maandagavondconcerten!"

en heb ondertussen contact gehad met de webmaster Urbain Van Assche, die het ogenblik druk druk druk heeft en tussen twee reizen in even in het land was. Vanaf begin augustus zou hij de website inhoudelijk vervolledigen en tecnnisch op punt zetten!

 

 

Nu merk ik het ook Jokke...

What the f... is firefox?

@rudi: firefox is een browser (programma dat toelaat beelden van het internet  te bekijken) voor mensen met een Windows-allergie!

Niet alleen enkel een Windows allergie... Firefox werkt ook op Mac en Internet Explorer dus niet...  

Zo'n beiaard is allemaal heel leuk als je er niet vlak bij woont. Sommige mensen moeten n het weekend werken, of zelfs in de week de late dienst doen. De beiaard houdt hier duidelijk geen rekening mee en slaagt er elke week wel minstens 3 keer in om mij mijn noodzakelijke nachtrust te ontnemen. Ik dank u hier voor. Ik vind dit echt sympathiek. Kijk bijvoorbeeld naar vandaag, enige dag dat ik niet moet werken. Meneer de beiaard is van mening dat het wel leuk zou zijn om een kwartier zonder reden wat aan zijn bel te trekken. Niet voor een melodie te laten weerklinken, nee hoor, gewoon simpelweg, ding dong, ding dong, ding dong, enz,.

Ik waardeer de charme van een beiaard zeker wel, maar doe dit dan op normale uren, en niet een hele dag door het zelfde liedje.

 

Vriendelijke groeten,

een boze mechelaar.

Goh, ik heb gemengde gevoelens,

als student zat ik op kot vlak onder de toren en moest ik tijdens de examenperiode mijn ramen sluiten omdat ik toen (juni) mij niet kon concentreren met de beiaardconcerten, en de telefoon niet kon horen. Vond ik toen ergerlijk.

En als je inderdaad een 'vader jacob' voor de zoveelste keer te horen krijgt van een groep die de toren beklimmen en wat mogen uitproberen, dat is ook niet echt bevorderlijk, maar ze hebben er recht op.

Maar nu, als ik 's avonds thuis kom en zoveel mensen zie genieten, dan voel ik me toch weer een trotse Mechelaar, en denk 'dit is MIJN stad en ik voel me hier thuis, en zoveel anderen ook'