Feestkas blut?

Kan je de bodem zien van de Mechelse feestkas?

't lijkt er toch een beetje op.  Het méér dan erbarmelijke zomerweer van de laatste weken, zette een ferme domper op de drie donderdagavonden ParkPop in de Kruidtuin.  Als je dan weet dat ParkPop flink wat geld in het laatje moet brengen om andere Mechelse Feesten te sponseren... Ja, dan begrijp je wel dat de Jef Van Dun van de vzw Mechelse Feesten zich in het haar krabt, en zich grote zorgen maakt...

(foto: Jan Smets)

Els De Schepper mocht afgelopen donderdag nog zo van katoen geven... de grote massa bleef weg...  1500 toeschouwers kwamen gewapend met paraplu's het regenweer trotseren.  Op meer zomerse avonden lokken de gratis concerten gemakkelijk het driedubbele...

Deze 'zomer' was het al huilen met de pet op.  De eerste avond werd slechts een duizendtal bezoekers geteld...  De tweede avond kwamen amper vijfhonderd moedigen afgezakt naar 'den Botaniek'...

Nee goed is dit allesbehalve.  Op deze drie avonden werd amper het bezoekersaantal van een 'gewone' avond gehaald.  De opbrengsten aan de drankstand zijn dan ook minimaal.  Jammer.  Ook voor de vele vrijwilligers...

Vorige zomer was ook al zo rampzalig.  De zomer was niet veel beter.  Waar anders na de zomer een 35 000 euro winst wordt ingeschreven, boekte men vorig jaar slechts 10 000 euro in.  En de zomer van 2008 lijkt dezelfde weg op te gaan.

Jef Van Dun houdt zijn hart vast.  Met het geld dat nu moet bijeengesprokkeld worden, wordt ook héél wat anders georganiseerd: zoals de Kerstmarkt, de oudejaarshappening, de Nieuwjaarsreceptie..., én wordt het verlies van Maanrock gecompenseerd...

(foto: Jan Smets)

Laat ons hopen dat de weersvoorspellingen voor de komende dagen gelijk krijgen, en dat de meubelen gered kunnen worden...

Duimen maar, want de nattigheid zijn we écht beu!

(bron: SVH in GvA)

Welkom in Belgie, het kouwe kille kikkerlandje !

Maar bekijk het ook eens langs de zonnige kant : We hebben altijd iets om over te zeveren (te warm, te koud, te droog, te nat, enz.)

En als het hier, heel het jaar door, 35 graden zon zou zijn, kwamen we niet onder onze palmboom uit.

Inderdaad Jan huilen met de zuidwester op. Hoewel ik totnogtoe al weinig tijd had om te profiteren van de Mechelse goodies op alle gebied, hoopte ik toch alsnog in de volgende weken hier en daar wat leuks mee te kunnen pikken.

Duimen maar en zien wat Frank de boosere voor ons nog in petto heeft

Volgens de weerman wordt het einde van de week tussen 25 en 30°. Er is dus hoop voor Jef en de kas van de stad. Maar vandaag 21/7 druilerig weer. Weent de natuur over het in al zijn voegen krakende vaderland???

 

 

Weet Rudi meer ?

tja, 't regent in het Koninkrijk, en 'het dak' is lek...

;-)

(foto: Jan Smets - stadhuis...)

Als de vzw Mechelse Feesten hun zaken zouden beheren als een goede huisvader, zouden ze misschien niet zo een schrik moeten hebben van de lagere opkomst door het slechte weer.

Volgende parkpop baadt in de zon !

Ja lap, wordt het hier eens mooi weer en vertrek ik op vakantie morgen naar Engeland waar het op dit moment ook regent. Just my luck....

Ik kan Filip wel wat volgen in zijn opmerking. Als organisator van openluchtoncerten weet je dat het Belgische weer je nu eenmaal parten kan spelen. Je dan ook richten op bvb. minstens 4000 aanwezigen zou beleidsmatig niet zo slim zijn. Het lijkt me beter dat Parkpop zijn verwachtingen wat lager stelt, trouwens 1500 mensen bereiken voor een concert is verre van slecht. Als andere Mechelse feesten echter afhangen van het succes van Parkpop, loopt er toch wel wat fout denk ik.

 

 

tip voor de kas van de mechelse feesten : minder VIP's en minder gratis drankbonnetjes ...

Ik vind dat Parkpop van een gezellig festivalletje steeds meer aan het afglijden is naar een melkkoe voor andere muzikale evenementen. Het programma van dit jaar is, op enkele uitzonderingen niet te na gesproken, nogal magertjes.
Dat kan van de prijs van de drankjes daarentegen niet gezegd worden (€ 2 voor 25 cl cola). Bovendien aanvaard men zelfs de jetons van vorig jaar niet meer. Ik had er nog 12 over van de vorige editie en die wil men niet meer aannemen. Een schande !!
Weer of geen weer... mij zullen ze niet vaak meer zien.
ter vergelijking... ik was het voorbije weekend op POP Heffen, een met Parkpop te vergelijken festivalletje in de Mechelse deelgemeente. Gratis toegang, alle dranken en ijsjes aan 1,5 euro, hamburgers en pensen aan 2,5 euro en een prima affiche met A Vibe en met Sofie van Moll & The Expendables. En zonder sponsoring !  
Het verschil: ze doen het daar om de mensen een leuke avond te bezorgen en niet om geld te verdienen. Een tip voor de Mechelaars: kijk ook eens naar de activiteitenkalender in de Mechelse dorpen.  Je kan je leven niet verlengen, maar je kan het zonder probleem verbreden...

Ward, je kan niet op élk festival grote namen binnenhalen he. Daarbij, laat het maar zoals het is, met relatief onbekende/ geheel onbekende namen. Stel je voor dat er een Fixkes of Flip Kowlier ofzo komt .... dan is het park te klein, en hoeft het voor mij ni meer zenne, dat gedrum in 't volk ...

Als wij daar geraken is het ook niet voor "de naam", maar gewoon voor de sfeer. 

Ik ben het grotendeels eens met Katrientje, maar af en toe mag er toch wel eens een goeie vergane glorie tussen zitten.
Zo heb ikzelf, ondertussen reeds enkele jaren geleden, voor de eerste keer kennis gemaakt met Parkpop toen J.Vincent Edwards er optrad.
Dat was een vergane glorie uit de jaren 60 en 70, waarvoor ik wel eens een efforke wilde doen om er naartoe te gaan.
Later hebben we ook nog Sofie (Verbruggen) van Trinity meegepikt en enkele minder bekende namen, wanneer de weersomtandigheden dat toelieten.
Naar Maanrock gaan we nooit, wegens veel te druk, maar we maakten enkele jaren geleden wel een uitzondering voor Boney M, die ik absoluut wel eens live wou bezig zien.
Daar heb ik echt geen spijt van gehad :-)
Het hoeven voor mij geen "Top of the bills" te zijn, maar onbekende namen halen me niet uit mijn zetel bij slecht weer.
Als ik de affiche dit jaar zie, is er niet echt een naam bij waarvan ik zou kunnen zeggen dat ik spijt zou hebben als ik niet zou kunnen gaan.
Ik wil daarmee zeker niet zeggen dat er minderwaardige namen bijzitten of dat het geen goeie artiesten zijn, alleen doen ze niet meteen een belletje rinkelen en spreken ze me daardoor niet meteen aan om er naartoe te gaan, waardoor ik misschien wel een goed concert mis.

 

Parkpop is al jaren niet meer een gezellige bijeenkomst maar eerder een veel te druk evenement dat de kas van Maanrock moet spijzen. We mogen natuurlijk wel tevreden zijn dat de stad dit organiseert. Vroeger was er... niets!

Goed weer kan je niet bestellen, dus daar kan je niks aan doen.  De "merde" met dit en andere festivals is dat ze meestal ten onder gaan aan hun eigen succes.  In de Jaren 80 was Marktrock in Leuven en Gentse Feesten prima te doen, maar nu kun je niet meer vooruit of achteruit, zowel op de pleinen waar de artiesten spelen als de nabijgelegen straten.

schitterend weer vandaag.Als er vanavond nu eens 6000 Mechelaars naar Parkpop willen komen, dan zijn de financiële problemen ineens grotendeels opgelost!

@Johan,toch nie veu alleman ne Carolus zeker?

Vanavond was het inderdaad mooi weer, er was ook veel ambiance, de pintjes smaakten... Roxane kon beter vond ik maar goed... Het meiske heeft best een goede stem, en jaja, ze ziet er best goed uit, het parkpoppubliek bleef er vrij kalm onder...

Ik vond de rock-covers best redelijk goed, al was haar poging tot de Joan Jett  imitatie redelijk slecht, Ik onthou dan liever de leuke versies van GNARLS BARKLEY's "Crazy" en ANOUK's "Girl en CROWDED HOUSE's "Take The Weather With You" ... maar die tweede set.. oei oei.. met al dat dance en rap gedoe erin.. dat had echt niet gehoeven voor mij ..

Maar voor elk wat wils... in elk geval, het weer viel eindelijk eens mee ! er was wat volk.... En La Roxane kan best een mondje zingen ;)

 

Maar heren en dames van de organisatie...  € 2 voor een pintje?????  Tja.. t is weer de koopkracht die het gedaan heeft zeker ??

 

Maar goed. DE ZOMER IS (eindelijk!) BEGONNEN !!

 

 

Ik heb enkele nummers van  La Roxane gehoord en inderdaad dit viel wat tegen. Ik ben echter niet tegen het uitnodigen van onbekende en/of beginnende groepjes. Het is een gedeelte van de charme van een dergelijk festival om eens een 'ontdekking' te doen.

De drank is echter veel te duur. Op dit festival betaal je voor een slecht getapte pint in een plastieken beker meer dan in een duurder taverne, waar de pint met kunde is getapt en je er eventueel nog een versnapering bijkrijgt. Voor mij is 1,5 € / pint zowat het max. dat ze zouden mogen vragen.

Was gisteren voor de eerste maal op parkpop en muzikaal was het inderdaad niet veel soeps. Er was wel veel volk maar ik vrees dat de Mechelse Feesten in hun eigen vel zullen snijden met deze schandalige drankprijzen. Of is de vzw Mechelse Feesten overgenomen door Clear Channel van de "Schuur" misschien. Anderhalve euro is inderdaad genoeg voor een pintje bier of een frisdrankje. Door twee euro te vragen zal men minder drank verkopen en zullen de vele jongeren nog meer komen rondhangen zonder iets te consumeren. Dat Parkpop het verlies van Maanrock goed moet maken heeft enkel en alleen maar te maken met het slecht organiseren van verschillende festiviteiten vanuit de vzw Mechelse Feesten. Zo teert Dhr. Jef Van Dun nog altijd op het stichtende Maanrockwerk van een groep enthousiastelingen die na acht jaar bedankt werden voor bewezen diensten en roept nu de hulp in van het cult. Centrum voor de programmatie. Dat komt er natuurlijk van als politiek getinte vzw's zoveel macht EN subsidies krijgen van de Stad Mechelen.

 Aan de klagende bevolking: Vroeger was er niks, dat was nog veel minder, en als er vroeger al iets was, was het daarvoor niet noodzakelijk beter, tenzij in uw geheugen dat -ter informatie- grotendeels gebaseerd is op fotos, en als het regende of op niks trok werden er geen fotos getrokken, bijgevolg,....

Aan de organisatoren: 1: België is een land waar het op bepaalde dagen niet regent. 2: Als uw kas niet klopt, kijk in de spiegel en aanschouw de schuldige, maar steek het niet op 't weer want dan maakt ge uzelf toch wel vrij belachelijk.

Je kan het ook van de andere kant bekijken ...
Parapluverkopers doen goede zaken ;-)

éMichael: En na wat er ons voor vanavond beloofd is ook bliksemafleiderverkopers???

Alles wordt duurder kinderen, ook de prijs van een pint.

En de vele rondhangjongeren verteren toch niks ........

Hasta luego

 

 

Ahaaaaa, den Tequilla is terug....

Heel den dag mooi weer, en nu het avond wordt regent het weer boven Mechelen. Parpop lijkt wel vervloekt dit jaar.

@Marc VC: ik weet niet waar gij woont maar hier op Coloma heeft het vanavond nog niet geregend.

Jawel, Vinnie ( J.Vincent Edwards ) is toen naar België gekomen en heeft toen opgetreden op mijn verzoek ( als persoonlijke  'vriend'! ) om  me plezier te doen ter gelegenheid van mijn 50 ste verjaardag...Ook ik zal die avond ( en nacht! ) niet licht vergeten!

...en vanavond besluit Frituur Paula de reeks Parkpopconcerten...  De zomervakantie lijkt hiermee definitief op haar laatste benen te lopen...

en mensen: het is wel grijs en een tikkeltje te fris: maar het regent alleszins niet...