De Laatste Expositie van Frans Croes

met categorie:  

Frans Croes houdt er jammer genoeg mee op. Gezondheidsredenen nopen hem daartoe. Deze zomer is er in zijn huisje aan het Zennegat zijn laatste zomerexpositie. Vele van zijn kunstwerken kunnen dan ook aangekocht worden aan sterk verminderde prijs.

Deze expo is enkel op zon- en feestdagen open en dit vanaf zondag 20 juli tot en met de eerste zondag van oktober.

Een laatste kans dus om deze kunstwerken te gaan bekijken en misschien een koopje te doen.

 

Bron: Frans Croes Kunst en Frans zijn blog

 

Ik ga er zeker naar toe.  Niet alleen om mischien iets te kopen (ik heb al werken van hem),maar alleszins om hem gedag te gaan zeggen. Enkele maanden geleden zei hij me nog dat zijn ziekte te wijten is aan de verflucht die hij decennia lang heeft ingeademd.  Hij was wel ziek maar leek me toch nog optimistisch.

Eén van zijn werken

Ik ga er ook zeker naar toe. Tof dat hij nog een expositie zal doen. Zoniet was zijn plaatsje op de de lijst 'Vanonderuit' zijn laatste wapenfeit. Een wapenfeit zijn status onwaardig en een teken aan de wand, nl. dementie.

Ook ik heb menig kunstwerk van Frans Croes ten mijnent aan de wand hangen. Misschien dat ik nog een laatste kunstwerk zal aanschaffen op de expo. We zullen zien.

 Toen hij vorige zomer zijn allerlaatste tentoonstelling deed en alles verkocht wegens ziekte ben ik nog gaan kijken -met ev. de bedoeling mij een werkje aan te schaffen, diep in  elke mens zit een klein lijkenpikkertje- maar ik vond er helaas niks echt 100% naar de goesting, misschien deze zomer wel.

@ Netels : ge kunt misschien afbieden door te zeggen : "Frans ge ziet er echt wel heel heeel heel slecht uit, Zenne ! Krijg ik niet nog wat korting ?"

Iedereen die een kunstwerk wilt kopen moet zeker Het Nieuwsblad lezen. "Mijn inspiratie kwam vanuit mijn derde oog." las ik in Het Nieuwsblad. waar kwam de bruine verf dan vandaan, vraagt de kunstliefhebber zich wel eens af.

 Mocht de bruine verf er met het liefdespenseel opgezwadderd zijn, dan was sex NA de kunst misschien een beter idee geweest.. alhoewel, nu kwam het wel van diep vanbinnen natuurlijk, daar valt ook iets voor te zeggen.