Dancing in the Street...

met categorie:  

 

Er werd gedanst, dezen achternoen, op de Haverwerf in Mechelen.
Een beetje in de stijl van Fatboy Slim in Praise You.
Dit alles was opgezet door Nidagra.

Een ideetje voor de Zondagnamiddagen in de Zomer ? En dan misschien eens met Volksdansmuziek ?

Het was weer leuk in Mechelen.

En weer hebben we mekaar ni gezien :-)

Ge liep mij bijna omver, Jan, toen ge de Lamot verliet !

Ik liep nog effe rond de dansers om nog een fotooke en een filmpke te nemen en toen ik me omdraaide, om u aan te spreken, waart ge ineens verdwenen !

Die Flickrfotografen verdwijnen rapper dan hun fotoflits !

Om 14 u stond ik daar vertrekkensklaar voor een ' Anno Expo ' - wandeling samen met Peter en we zien de mensen van die 'Joodse '-stand de eerste passen zetten van hun volksdans ( zie foto ) en toen zijn we vertrokken richting Guldenstraat. Waar zaten die Blog-fotografen? Hebben die mijn oranje plu niet gezien? Onmogelijk!

We hebben ze samen gezien Luc, en geen enkele FLICKR fotograaf.

Enfin, persoonlijk geen licht in Israellische dansen :-(

@fotografen/ jullie hebben nu een reactie van Peter en van mezelf! Zaten jullie verstopt in die chinese draak die ons pad kruiste? :o)

@gim: hoe wist jii dat dit event plaatsvond? In de Inenuitkalender vind ik niks? Was dit een gemiste kans voor de organisatoren, voor de stad of heb ik ergens iets over het hoofd gezien?

Ik kwam het event toevallig tegen toen ik van bij mij thuis vertrok en richting Veemarkt ging (zondagse rommelmarkt).  Traject : Hertshoornstraatje-Haverwerf-Vismarkt-IJzerenleen-enz.

En toen ik terugkeerde, maakte ik nog effe een ommetje richting Haverwerf.  Ze waren nog bezig en ze stopten zelfs een freeticket voor een dansinitiatie in mijn handen.

En in een flits verscheen en verdween Jan.  Sneller als zijn schaduw.

Volgende week Chinese Ochtendgymnastiek op de Haverwerf...

Gym, dan stond gij te fotograferen terwijl wij in de Fanterlok een portie mosselen voorbij onze huig aan 't duwen waren.  Er waren blijkbaar meerdere bloggers op pad want Jan G liep Onder den Toren ook rond met zijn fototoestel in aanslag.

@ Roger :

Ja, de Mechelaars zijn nergens meer veilig.

:-D

Na de website van Nidagra te hebben bekeken, ben ik weer wat slimmer geworden.

We kennen het In-Line Dansen van Cowboys en de Griekse Sirtaki en blijkbaar houden ook de Joden van Lijndansen.Zorba, de Griek met Anthony Quinn

@ gim: iedere volksdansgroep eert zijn/haar streekeigen dansen als daar zijn quadrills, mazurka's enz. Je moet weten dat ieder dorp of stad zijn eigen 'druïdenspektakel 'onderhield. Uitdrukking waarvan de volksdansen overbleven. Van 1963 tot 1971 mocht ik die geneugten ervaren in de volksdansgroep de Beiaard, waaruit het latere folklorefestival ontstond. Onderschat nooit de roots van folklore! 

Ja, we hebben het er nog al eens over gehad he, waarom organiseren ze in Mechelen ne keer geen Boombal.Da is altijd dikke ambiance en daar wordt wat afgedanst. En als je de dansen niet kent, er gewoon bij gaan staan, zo leer je dat snel, ik spreek uit ervaring.

En dan heeft Jan de paardentram gemist e ook Jambers die met zijn madam uit Lamot kwam. Ziet er niet goed Pieken Paultje vond ik.

@ Luc :

Enkele jaren geleden deed mijn zuster mee aan Afrikaans Dansen in de Oude Stadsfeestzaal.  Wordt dat nog georganiseerd ?

En Klassiek Dansen... wordt dat nog ergens gedaan ?  Walsen en zo ?  Of wordt dat enkel gedaan (en aangeleerd) in Dansschool Devos ?

Nu het toch over dansen en oosterse ochtendgymnastiek gaat, ik paseer dagelijks de Veemarkt, en ik zie daar regelmatig aan de Holiday Inn Express, als ik op weg ben naar mijn trein, Japanners (denk ik) die er 'tai chi' beoefenen, en dat is rond 7u30. Het maakt  wel indruk, maar het kijken ernaar is ook wel rustgevend als er nog een drukke werkdag je tegemoet komt.

@hanna1: Tai Chi? Taiji ( in de nieuwe schrijfwijze )? Iedere donderdagavond oefenen mijn echtgenote en ik de 24 stappen in het lokaal naast de Mijlpaal aan de Leuvensesteenweg. Als je er iets in ziet dan moet je er gewoon naartoe komen tegen 20 u.  De hoofdingang rechts indraaien dan links de parking op en het voetpad naast het tennisterrein volgen.

Of het nu Tai Chi is, boombal of gewoon volksdansen, Israelisch Lijndansen, Squaredansen, Breakdancen, Electric Boogy, discodansen of Walsen... dat maakt allemaal niet uit. En dat zoiets gebeurt op een zonnige zondagnamiddag op de Haverwerf, de Korenmarkt of de Grote Markt... dat moet kunnen.

Gewoon je ouwe Beatbox from the Eighties neerploffen, een muziekcassette of CD erin en het volume op maximum. Je kan misschien ook je iPhone inpluggen in een stel boxen en ff surfen naar de Worldparty.

Enfin, als je maar beweegt !

en volgens eigen kunnnen natuurlijk!

En dan hopen dat je 'anoniem' daar je kunt uitleven, want voor je het weet, word je door fanatieke bloggers/flickers op de foto gezet....

@ Luc, bedankt voor de tip!!!

@ Hanna1 : Die kans zit er altijd in. 

Effe wat gek doen en bingo, je staat te blinken op het WWW !

@gimycko: hoe komt het dan dat jij voor de medebloggers een volkomen onbekende bent, waarvan geen enkele beeltenis te vinden is op het WWW?

@ Jokke :

Klik gewoon eens hierboven op mijn naam.  Die staat naast "Geplaatst door".

 

 weet ik ook Guy, maar we (eerder gij) hebben het over gek doen en niet over gek zijn ;-D))

@ Jokke :

"If you can not laugh with yourself,

you're missing the Joke of the Century"

(Dame Edna)

@jokke, ik heb gym al op foto staan hoor ...

Ge zijt nergens meer veilig.  Hopelijk gaan ze nu niet googlen achter mijn tekeningen of ideeen.

*googlet* :o)

u vraagt, wij draaien...

Peter: waar ergens staat die foto op de schouw? Of zit die ergens verscholen in de zeefdrukjes van Bram Vermeulen?

@ Jokke :

Het probleem met Bram Vermeulen is dat je er moeilijk op kan dansen. Dus, Brammetje valt af voor de zondagnamiddagen op de Haverwerf.

Prima liedjes, daar niks van, maar een beetje te veel geëngageerd !

Liever engagement dan platte commercie

@ Marc :

Luisterliedjes a la Bram Vermeulen kan je best nuttigen, samen met een Gouden Carolus, in een bruine kroeg.  Voor dansmuziek heb je een andere omgeving nodig (Hardrock en Heavy Metal op een wei zoals in Dessel - Disco in bv den ouwe Revue - Breakdance in 't Stad - Volksdans op de Haverwerf).

Jazz vinden we op de Jazzzolder, alhoewel je daar niet direct op kunt dansen.  Effe aan Lejo vragen.

@Gimycko: mijn bericht aan peter ging over het volgende: http://www.flickr.com/photos/petermeuris/2683086014/

en had dus  alleen maar betrekking over de foto met uw beeltenis!

 

Het was weer leuk in Mechelen, dezen achternoen...

 

Foto Gimycko

Vorige week nog op de Haverwerf en nu gaven ze, de jongens en meisjes van Nidagra, weer serieus van jetje op de Schoenmarkt.

Meer moet dat eigenlijk niet zijn !

:-)