Zeekanaal

Onlangs hadden sommigen het hier, op deze Blog, nog over...
Hoe Mechelen, door dwars te liggen over stapelrechten, het Zeekanaal Brussel-Schelde (ook Willebroekse Vaart genaamd) verloor en hoe deze, met een wijde bocht rond Mechelen, werd uitgegraven.  Hierdoor liep Mechelen een massa aan inkomsten mis.

Voor alle Mechelaars, die deze dagen, in Blaasveld of Willebroek moeten zijn : het is van den hond zijn kl..ten, want de Gentsesteenweg is onderbroken.
Voorbij het grote rond punt ligt momenteel alles dicht en is men verplicht de omleiding te volgen.  En die omleiding is... a trip to Hell.

Ze sturen u een aantal kilometer de weiden in (Koning Boudewijnlaan) tot men aan een kleiner rond punt komt.  Hier worden de omleidingsborden al een pak kleiner en ben je geneigd richting brug over het Zeekanaal te rijden (Deze brug is niet de brug van Tisselt).  Als je dit doet, zit je verkeerd, dus hou de kleine omleidingsbordjes verdomd goed in de gaten, want ze verminderen bij elke meter dat je verderrijdt.

Wanneer je de juiste richting hebt gekozen zit je op de Blaasveldstraat en na enkele honderden meter kom je aan een petieterig klein rond punt waar nog net 1 omleidingspijl staat (je moet al goed kijken welke richting je uit moet en je moet ook goed uitkijken, want je zit vlakbij een industrieterrein, dus het krioelt er van de grote camions).

Op dat petieterig rond punt stuurt die ene omleidingspijl je linea recta het industrieterrein in, richting Zeekanaal.  Je rijdt dan naast het Zeekanaal in een serieus verlaten achterkant van het Industrieterrein (De Brielen).  Je rijdt nu niet over, maar onder de brug, hierboven reeds vermeld, en door deze weg te blijven volgen zul je na een tweetal kilometer opnieuw weggeleid worden van het Zeekanaal.

De Brielen wordt dan de Molenweg en uiteindelijk de Ten Bergstraat waardoor je uiteindelijk terug op de Gentsesteenweg komt, vlak voor het dorp van Blaasveld.

Misschien zou je voorbij Heffen, via Heindonk, naar Blaasveld en Willebroek kunnen geraken, maar net voorbij Heffen staat nog geen omleidingspijlen.

Ik plaats dit hier om andere Mechelaars te waarschuwen en te voorzien als ze morgen die richting uit moeten.  Ik heb er serieuze moeite mee gehad en enkele keren moeten terugdraaien.  Dus, kijk uit want ze sturen je echt serieus om.

En wat een serieus triestige omgeving is dat daar aan dat Zeekanaal : Industrie en mottige bruggen (Bekijk de brug van Tisselt, vlakbij de Kerk, en het Monster van IJzer en Staal in Willebroek).  Blaasveld-Dorp daarentegen is mooi.

De Leuvense Vaart is economisch misschien een pak minder aantrekkelijk, maar wat een geluk dat we aan dat Zeekanaal zijn ontsnapt.

(Om de omleiding een beetje visueel te begrijpen, neem er een kaart of Google-Maps bij)

(Foto Gimycko : Kerk van Blaasveld)
 

Ik zal straks die route eens verkennen! 

Met de bus Willebroek Boom, die mannen zullen de weg wel weten! ;-))) 

@ Jokke :

Vermoedelijk rijdt de bus, net voorbij Heffen, langs Heindonk, want moet die daar niet aan dat Sportcomplex zijn ?

Guy alleen de 287 rijdt langs Heindonk, de 286 niet. Maar het is al een tijdje geleden dat die bussen hun normale reisweg hebben kunnen volgen. Eerst de doortocht van Blaasveld en nu de Battelse Steenweg! De werken op deze laatste schijnen goed te vorderen!

 

Ik neem al enkele jaren wekelijks de bus naar Willebroek om in een aangepast zwembad te zwemmen. Ik heb al héél de omgeving erdoor leren kennen omwille van omleidingen allerhande !  Door mijn beperking doe ik er een halve  dag  over om van Mechelen naar Willebroek te geraken . Maar hoera ik kan dat nog!

DE WEG WEL WETEN IN WILLEBROEK TREK DE WEG EN DE VERKEERSINDELING OP GEEN KLOTEN EEN BENDE ZAKKEN VULLERS EN ONBENULLIGGEN ZIJN MET VANALLES BEZIG WAAR ZE NIET MOETEN MEEBEZIG ZIJN EN WEET ALLES UIT ZEER DICHTE GOEDE BRON DUREN IS EEN MOOIE STAD MAAR BLIJVEN DUREN IS WAT ANDERS

oeijejoei: schijnbaar eentje die de weg naar http://www.willebroekblogt.be/ niet kent!

loop niet verloren, beste hardroeper! 

;-D)))

Al wie niet weg is, is niet gezien!

En al wie weg was, is gezien!

Rare jongen, die Jokke !

:-D