Malin(n)aise

met categorie:  Kent U hem : Jeroen Meus ? Ooit opgedoken in Aan tafel op TV1, in Vitaya’s De Snelle Hap, in Radio Donna’s Vrouwentongen en in magazines als Feeling en Smaak en nu al een tijdje gebombardeerd tot Leuvense Stadskok.

Nu lanceert deze Keukenpiet een idee, in de Gazet van onze Sven (artikel niet geschreven door SvH), voor een nieuwe Frietsaus, genaamd Leuvense Saus, die een eigen variant zou moeten worden van bv de Andalouse.

Kan Mechelen beter en kunnen we niet beginnen met een echte Mechelse Saus of ne Malinnaise ?

Voor de versie Malinnaise Malinois zou ik er Kerrie in doen met stukjes tomaat (Geel en Rood) en voor de Malinnaise Racing misschien gewone mayonnaise met stukjes Komkommer (Groen en Wit).

Voor de Nederlandse toeristen wordt het dan wel wat moeilijker want dan moeten ze kiezen tussen :
-E groet pak frut mè veul majoneis
-E groet pak frut mè veul malineis malinwa
-E groet pak frut
veul malineis reesing
Met een "chroot sakki petat met feel meeyo" kom je echt niet aan je trekken !

De naam Mechelse Saus (Mechelsaus, Sauce Malines, Sauce Malinois of MechlinSauce) zou ik behouden voor de Bruine Saus, die bij vis wordt geserveerd.

En na ne Frut mè Malinnaise is er nog altijd tijd voor... ne Polonnaise !

Is 'Mechelen Blogt' gekidnapt en verworden tot een persoonlijke blog van iemand met teveel tijd aan zijn vingers?

 

De verhouding signaal/ruis is toch wel heel sterk gedaald de laatste tijd.  Ik vind dit een totaal nutteloze bijdrage daar waar ik interessante weetjes over Mechelen verwacht.

 

Even goede vrienden maar denk hierover eens na.

@ Koinksy.

Uw repliek laat zich vertalen in " X keer gelezen" en het "aantal reacties".

Ik begrijp Koinksy's voorkeur van kwaliteit over kwantiteit.

Maar Gimycko is nu eenmaal "onze" resident duvel-doe-al & dikwijls gangmaker (hoewel hij af en toe trekjes van een trol vertoond).

Het zijn niet altijd hoogstaande stukjes maar liever een hyperactieve blogger dan een doods forum. En is mechelenblogt niet een afspiegeling van het leven zoals het is in Mechelen? Soms volks, soms diepgaand, soms melig, soms subliem en inderdaad een heel pak ruis :-)

En niemand kan Gimycko verwijten dat hij niet hulpvaardig is, of toch de intentie heeft om goed te doen (dat ook averechts werkt).

Just an ID :-)

@ Jos Nys

Grondig oneens,  de kleren en de keizer weet je wel.

@ Omar, je gebalaceerde en matigende reaktie kan ik helemaal onderschrijven.  Het ligt ook helemaal niet in mijn aard om hier een polymiek te starten.  Een veelkleurige blog met voor ieder wat wils en af en toe een wat minder ernstige noot is zeker aan te moedigen.  En als daar ook af en toe een ook een trol gesignaleerd wordt dan hoort dat inderdaad misschien bij het leven.

'Case closed'

Misschien moet iemand hier dan maar een Dolby-knopje installeren... om de "Ruis" te onderdrukken (Sight).

In the mean while zal ik dan hier maar mijn troefkaart effe moeten uitspelen...

 

Sigh Gim !  zonder t :-)

@ Roger : Ik kijk het effe na...

:-)

Tja, als er haar uit je oren begint te groeien.
en je hebt last van een stiff upper lip.
dan krijgen sommigen last van ruis..

Gelukkig zijn er nog de plezante wandelingen.
Rudi en Ferre zonet voorbijgelopen op.
de Grote Markt en daarna op d' IJzerleen.

Ootlegge en oennoezel doen !

 Mooie troefkaart moet ik zeggen, jammer dat jij geen joker bent (lacht)

@ Sint :

Jesters en Cartoonisten zijn tegenwoordig Kop van Jut bij de LangeTenen en zij met een Stiff Upper Lip.  Ze bezorgen Ruis in de Stilte, Rimpels in het vlakke Tapijt of Golven in het kalme Water.

Daar heeft de Goegemeente altijd problemen mee gehad, zowel lang geleden ttv ons Margrietje als heden ten dage.  De Burgerij is... not amused.

:-)

De grens tussen vrijblijvende grapjasserij / ideeënspuiterij en een troll is soms dun, héél dun.

Misschien kunnen we eens een populariteitspoll houden.  Ik zet alvast Paulsteir bovenaan want na zijn reply's wordt er, gegarandeerd, met scherp geschoten.

:-)

@gim: .. totdat er enkel nog ruis overblijft.

En een joker zonder lezers :-(

197 so far and counting...

:-)

Ik ben het nochtans eens met Koinsky... Je hebt veel fantasie Gimycko, maar omdat nu met iedereen te delen...

Misschien kunnen de techneuten van Mechelen Blogt een soort filterfunctie installeren, zodat je de posts van een bepaalde blogger kan blocken? Ik zou de eerste gebruiker ervan zijn, en jij Gimycko, het eerste slachtoffer... En nee, ik behoor niet tot de burgerij, een flauw argument trouwens, maar dat ben ik onderhand al gewoon van u...

Filteren, blocken,... Moet het nu echt zo ver komen? Hier hangt een censuurgeurtje aan vind ik.  Als iets me niet interesseert sla ik de post gewoon over. Skippen maw. ..  Zitten we hier leuk te doen over samenzijn en diversiteit op het trotterfestvial en dan krijgen we dit? Leven en laten leven is mijn motto...

Er moet niets gecensueerd worden, alsjeblieft neen!  Maar een beetje zelfcensuur zou hier en daar geen kwaad kunnen.  Ik heb ook mijn gedacht over alles en nog wat, da's nog geen reden om er elke kéér een artikel aan te wijden.

Als anderen die dringende noodzaak wel voelen, wees vrij om over elke scheet-in-een-fles een post aan te maken.  Zoals Frida zegt, als het me niet interesseert: 'skip intro'. 

Malaise om de malinnaise? Laat ons dat potteke maar gauw toedoen, tenzij we willen discuteren of we U nog zouden kunnen overtuigen die productnaam naam al dan niet die dubbele N te deponeren.

Trouwens wil iemand die mayonnaise veranderen in mayonaise bij Categorieën.

 "197 so far and counting...", Gim?

Als het niet meer is dan zoveel mogelijk 'kijkcijfers' te halen... Pffff

Kan je evengoed een post beginnen met als titel: "ploeg van 't stad: Racing of KV", en dan kan je zeggen "19700 so far and counting"

Weet het op tijd te zeggen als we moeten applaudisseren he?

Of hoedat een leuke gimmick verandert in een bloedserieus issue.

Het kan verkeren, zei Bredero.

Ik kan dit onderwerp anders wel smaken!

Nu kan ik mij ten minste iets voorstellen bij een patatje oorlog.

Misschien kunnen we eens een wedstrijd organiseren en een gewone stadskok aanduiden. Misschien wel een idee voor onze dienst diversiteit, want eten is toch iets dat alle mensen bindt, zeggen ze zelf.

Enkele jaren geleden hadden wij op ons nieuwjaarsdiner al Mechelse soep: Tomatensoep met gele paprika een vleugje room en een takje peterselie. Geel-rood-groen-wit kunnen samen een zeer lekkere combinatie vormen.

Na "Mechelse Gesprekken" moet er nu eenmaal ook tijd uitgetrokken worden voor "Une Grande Bouffe Malinoise"...

:-)