IJs...

met categorie:  (IJspiste in Antwerpen)

Het weer, deze dagen, neigt er niet naar en ook het zomerseizoen komt er binnenkort aan, maar in Mechelen zijn ze nu al aan het discussieren over... een ijspiste op de Grote Markt rond de Kerstdagen.

De Marktkramers doen nog effe moeilijk (Verhuis van de Zaterdagmarkt), evenals de Cafehouders op de Grote Markt (Mogen zij de natjes en droogjes leveren ?), maar het idee is leuk !

Dus... schaatsen we binnenkort oep de Groete Mèt in Mechelen ?

(Gisteren al op RTV - Vandaag bericht van onze Sven)

Doen,

das altijd plezant,

een meerwaarde eveneens voor de kerstmarkt.

Ik ben voor !

Guy, had ge nu geen andere foto dan die van het Rode Plein? ,-)

@ Jokke :

Ik wilde eerst wat gaan photoshoppen, maar dat bleek niet zo een goed idee.
Uit puur miserie heb ik dan maar ne foto genomen van dat Gehucht aant Scheld...

:-D

Volgens mij gaan niet alleen de marktkramers moeilijk doen maar ook de standhouders van de kerstmarkt.

Waar gaan die dan naartoe moeten? Naar de Veemarkt of Wollemarkt?

@  Filip

Vermits 75 % van die kerstkraampjes in hetzelfde artikel handelen ware het misschien zinnig om  daar enige selectie in door te voeren. Tien stalletjes met bvb. zelfgesmolten kaarsen of vettige hamburgers zijn wel van het goede teveel. Die oppervlakte kan men dan aan de ijspiste toekennen en vermits die sporttak vraagt om enige KOEK & ZOOPIE kraampjes is de knoop gauw doorgehakt. De helft van die nutteloze handel met Indiaanse parafernalia van de Grote Markt doen opkramen en in een zijstraat plaatsen.

De horecazaken van de Markt  een stalletje of twee in gemeenschappelijke uitbating laten opstellen (cafébazen even over de streep trekken) en de schaatsers kunnen vanop de ijspiste hun natje en droogje degusteren. Niet smossen op de ijsbaan AUB!

Hebben jullie een beter idee? Doorsturen! ASAP!

 

@ Jef : Geen slecht idee !

Alzo waaiert de Kerstmarkt wat breder uit over de zijstraten en worden de nabijgelegen pleinen (Veemarkt, Botermarkt, IJzeren Leen, Sint-Romboutskerkhof - misschien Vismarkt) ineens bij het geheel betrokken, met de ijspiste als centraal punt.

Dat betekent niet alleen meer volk, maar ook veel meer volk op stap en meer fotografeergelegenheid voor de Flickrfotografen.

:-)

Waarom niet voor de kersstmarkt dan ongeveer dezelfde plaatsten nemen als Maanrock

en dan natuurlijk die beruchtte ijspiste op de Grote Markt

 

De horeca zal er wel bij varen denk ik

Ijspiste op de Veemarkt ? Moet toch ook kunnen ?

Jamaaa....Peter dan hei de Jo   der niks aan hé !!

Of ook in de Befferstraat.  Dan kan men van de Grote Markt naar de Veemarkt schaatsen. 

[reactie verwijderd i.o. van Sven VH]

@ Sven : Keep up the good work !

:-)

[reactie geschrapt i.o. van Wannes V]

[reactie geschrapt i.o. van Sven VH]

Met al die Regionale TVs, BalconyTVmechelen, de lokale Blog en al die Buurtblogs wordt het voor al die die regionale journalisten van de Snailpapers rushen voor een Scoop !

Snailpaper is zoals Snailmail :
De tijd van de geposte brieven is al lang ingehaald door eMail en volgens Steve Balmer, vicepresident van Microsoft, duurt het geen 10 jaar meer alvorens ook de papieren dagbladen verdwijnen.

Ik, en anderen, zullen misschien moeten gaan uitkijken naar een andere job want het Digitale papier komt er met rasse schreden aan !

:-)

een krant is een krant, een blog is een blog, een regionale TV s een regionale TV: alles heeft zijn waarde - elk heeft zijn publiek...  En alles kan perfect en in harmonie naast mekaar staan.

Een respectvolle kruisbestuiving tussen al deze vormen van media, is dan ook mooi en wenselijk.  Ik schrijf graag voor Mechelenblogt, en lees graag elke morgen mijn ochtendkrant.  Fijn toch?  Het geritsel van het gazettenpapier en mijn kopje koffie daarbij: heerlijk toch?

@ Jans :

Jouw dochters en mijn nichtjes zoeken alles, wat ze willen weten, op al die servers op het internet en niet langer meer in kranten, weekmagazines of encyclopedieen.

De stap van Laptop naar Digitaal Papier is flinterdun en ook vlakbij.

Morgen lopen we allen met een kokertje op onze rug rond waar je gewoon het plooibare digitale papier tevoorschijn tovert en in hoge resolutie de "krant" kan lezen en, indien nodig, reageren op al die (digitale) artikels, die, naast foto's, ook nog filmpjes bevatten.

Times, they are a'changin...

@ Gimycko - Ik weet niet wat jouw nichtjes doen, maar wél (soms toch ;-) wat mijn dochters doen.  En buiten encylopedieën (da's inderdaad voorbijgestreefd), raadplegen die nog wél kranten en magazines...  (en natuurlijk is internet dé bron van informatie, maar het is het  lang niet alleen... - gelukkig maar.)

@ Jans :

Ze mogen mijn hele Sesam-encyclopedie (papieren versie) overkopen voor een zacht prijsje. Die staat hier toch maar stof te happen !

:-D

meer info ivm ijspiste Grote Markt Mechelen

 

Jo Pieters (organisator ijspiste)

0484/760108

 

brosdt@hotmail.com