Hondjes...

met categorie:  


(Ne Mechelse Scheper)

Hoor ik deze middag op Radio 1 een interessant gesprek tussen de presentatrice (Naam ontsnapt me even) en een Antwerpse Hondenliefhebster, die pleit voor een rondloopgebied voor haar hondje (of honden) in de binnenstad van Antwerpen.

Als de presentatrice vraagt hoeveel vierkante kilometer ze daarvoor nodig hebben (De honden EN hun baasjes) antwoordt deze dame dat een hectare wel het minimum is.

Geregeld ging ze met haar hond of honden naar Linkeroever, maar dat wordt stilaan ook volgebouwd, dus die optie is tegenwoordig uitgesloten.

Ook vertelde deze hondenliefhebster dat vrij kunnen rondlopen voor elke hond een natuurlijk gegeven is en als ze geregeld in aanraking komen met andere honden, op vrije basis, ze minder agressief zijn of worden. Het feit dat honden aan een lijn rondlopen (wat sowieso verplicht is) en elke keer, met een bruuske beweging (Ne Snok, in ‘t Schoen Mechels), worden teruggehaald, wanneer ze andere honden voorbijlopen, zou hun gemoedstoestand verergeren.

De presentatrice vroeg dan of de hondenweiden geen oplossing waren voor de Binnenstad, waarop deze hondenliefhebster zei dat dit een begin was, maar dat men deze plaatsen kon beschouwen als (And I quote) ne “Kak-en-Go”.

En dan vraag je je af of Mechelse Hondenliefhebbers met dezelfde vragen en problemen zitten. Zitten al die Mechelse honden en hondjes op een klootje op een Mechels appartementsterras of kunnen die dieren geregeld hun pootjes uitslaan in bv het Vrijbroekpark, den Botanique, Tivoli-park of de Karmelietentuin ? De Begijnenweide is geen optie want die is tegenwoordig al volgebouwd.

Ik heb vorig weekend mijn pup voor de eerste maal uitgelaten op de hondenweide in het Vrijbroekpark. Dit is echt een paradijs voor honden waar ze vrijuit kunnen rondlopen op een terrein zo groot als een voetbalveld. Hopelijk blijft dit gebied gevrijwaard van bouwpromotors en andere bouwverslaafden.

Kan je in het vrijbroekpark met de wagen tot vlakbij de hondenweide ?
de laatste keer dat we dat geprobeerd hebben, lukte dat niet en zouden we een paar honderd meter verderop moeten parkeren hebben.
Aangezien ik nogal slecht te been ben en onze labrador nogal een eigenzinnig karakter heeft, is het een hele opgave om hem tot daar te begeleiden :-)
 

 

@ kriseeraerts :

En zijn daar ook faciliteiten voor de baasjes ?
Want die willen natuurlijk ook hun natje en hun droogje.

Dus, is vlakbij die hondenweide "etwas zum trinken" ?
Liefst, bij dit "goeie weer", onder een parasol.

:-D

Er is een baantje naar de hondenweide (eigenlijk van de voetbalclub) en er staat ook een schuilhut maar voorts is er niets om te drinken (buiten het cafe van het Vrijbroekpark zelf aan de speeltuin)

Misschien een ideetje voor de Ondernemende Mechelse Zelfstandige :

Een Hondenwei van een dikke hectare groot met de nodige heuveltjes, waarop honden vrij kunnen rondhossen. Dit domein netjes afgebakend met een hoge draad zodat de dieren niet kunnen verdwijnen. En voor de baasjes een drank-en (misschien) eetgelegenheid terwijl ze hun dieren in het oog kunnen houden.

Die drankgelegenheid ligt dan ergens in de buurt van de Leuvense Vaart, zodat het gebrek aan Vaartcafes ook al een stuk minder nijpend wordt.

Twee vliegen in 1 klap, dus...

Misschien ergens in de buurt van Battel, in de richting van het Zennegat, misschien ?

Enfin, het is maar een idee...

@ Jan Goovaerts:

 

als ik me niet vergis kan je met de wagen tot ongeveer 100 m van de hondenweide...
vandaar is het een aardeweg/wandelpad tot aan de ingangspoort van de weide.

;-)

 

 

Een aantal hondentoiletten in de binnenstad zouden ook al heel mooi zijn. Ik zie hier direct al een aantal plaatsen voor waar ze absoluut niet storen. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de middenbem in de stationsstraat. Er is hier ruimte genoeg en de straat wordt door velen gebruikt om de hond uit te laten. Misschien kan men die probeersels aan de kant van de Leuvensesteenweg weghalen. Die zijn toch al volledig vernield en zien er niet uit.

Ik gebruik wel eens de hondenweide in het vrijbroekpark en dat is inderdaad prachtig voor de dieren. Het is belangrijk om honden ook sociaal op te voeden. Hierbij is contact met andere honden zeer belangrijk.

Dus is, blijkbaar, de Hondenweide in het Vrijbroekpark de enige plaats waar honden vrij hun pootjes kunnen uitslaan.

Erg weinig, precies, voor een stad van een X aantal Mechelse hondenbezitters en een X aantal Mechelse honden.

En dan, zoals door kriseeraerts beschreven, het gebrek aan faciliteiten voor de baasjes.

Dus... kan dit beter ?

Ik noem de stoep langs de parking van Nekkerspoel station wel eens 'de Drollendreef'.

Lijkt me geen slecht idee om 1 of 2 parkeerplaatsen op te offeren voor een hondentoilet daar.

@ Floris :

Daar gaan die van DaVinciPark niet mee kunnen lachen !

Of gaan de baasjes geld betalen, aan die van DaVinciPark, voor elke "drol" dat hunnen hond daar gaat leggen ? Daar gaan die baasjes ook niet mee kunnen lachen, zenne...

:-D

@gimycko, die parking is van de NMBS en gratis hoor...

't is trouwens Vinci Park, niet Da Vinci he...

 Om te beginnen met een cliché: 'Wie een dier in huis haalt moet er de verantwoordelijkheid voor dragen'.. En dat wil niet alleen zeggen op tijd eten en drinken geven en de kak opkuisen maar ook: voor de aanschaf zichzelf de vraag stellen 'Kan ik een dier een geschikte omgeving bieden om levenslang in te verblijven'

Honden en katten op een klein appartement houden, vissen in een bokaal, vogeltjes in een klein kotteke, slangen in een bakje... sorry hoor, ik heb er mijn gedacht over.

Tja, den tijd dat er bossen rond de Stadsmuren stonden... dat is ook al een hele tijd geleden.

Bestaan er tegenwoordig geen DVD's waar je 24/7 vissen kunt zien rondzwemmen ? Een pak properder dan een echt aquarium. En bestaat dat ook niet voor knisperend haardvuur ?

:-)

 Als je de geur buiten beschouwing laat is er niks gezelliger dan een knisperend baardvuur.

Aan de Neerheide is er ook een hondeweide.

Typo, Sint ?

:-D

 Toch wel, een Baardvuur met een B, mijn Opa zaliger liet heel het jaar zijn baard groeien en met kerstavond stak hij die dan in brand en dan zaten al zijn kinderen en kleinkinderen in een halve cirkel rond hem en dan zongen we van 'Stille Nacht' in het schijnsel van Opa's knisperend baardvuur en ondertussen marineerde Oma de kalkoen, destijds was het trouwens nog gebruikelijk dat kalkoenen levend gemarineerd werden, hmmm, als ik eraan terugdenk... lekker.

Mijn tante was van Agalev en die stormde dan altijd de keuken binnen en dan zei ze: 'Ben je nu weer een kalkoen in wijn aan het verzuipen?'. 'Neen, kalf! Marineren!!' repliceerde oma dan, en wij allemaal lachen, hahaha, 't waren schone tijden.

Hahaha...

De Sint kan direct het podium op als StandUpComedian !
Meer van dat !

Het spijtige aan Mechelen is dat er sowieso weinig groen in het centrum is. We hebben Kruidtuin, Karemelietentuin, wat verder het Tivolipark en Vrijbroekpark, maar echte groene plaatsjes in de binnenstad zijn er niet echt, wel jammer uiteraard.

Ik lees hier enkele rare dingen, eerst en vooral moet ik zeggen dat ik bijna éénmaal per week en dat meestal in het weekend, met men twee honden naar Antwerpen linkeroever rij. Aan de grote parking waar de trams omdraaien plaats ik men wagen en ga het plein op, waarop ik de honden los laat lopen. Links van het grote veld heeft men een aangeplante wandel en fiets zone aangelegd, de opening van dit "park" was vorig weekend( 08/06). Daar moeten de honden wel aangelijnd blijven, maar het zeer grote veld ernaast is nog steeds de moeite waard om die verplaatsing van Mechelen naar Antwerpen te doen, langs de autostrade 20 minuten. Dus als iemand zegt dat er op linkeroever geen plaats meer is om zen hond te laten loslopen, dan vind ik dat zever. Het veld is zonder te overdrijven misschien wel vijftig voetbalvelden groot, en wat belangrijk is : het is geen slijk boel. Op mooie weekends kom je er tientallen mensen tegen die hun hond of honden laten loslopen, en de honden beleven hun sociaalcontact op hun mannier, en dat  is steeds probleemloos verlopen. In verband met  het geval "hondenweide" het zijn steeds de baasjes die alles naar de knoppen doen, als er een weide afgespannen is voor de honden denken de baasjes" haha een kakweide" en  weer is het om zeep. De baasjes moeten dringend gesensibiseerd worden om hun troep op te ruimen, altijd en overal, ook in een bos en  onder de planten van een plantsoen, we wonen met veel te veel volk op een kleine plaats zodat zelfs een drolletjes voor overlast gaat zorgen. Baasjes zijn een beetje aan de luie kant want zelfs op het grote veld op linkeroever kan je de eerste vijftig meter niet naast de drollen trappen. En nog iets, even rap met de hond op straat om zijn behoefte te doen, en dan weer heel rap terug voor de T.V. om naar familie te kijken, dan heb je beter geen viervoetervriend, want daar leeft de hond niet voor!

Diervriendelijke groeten, Dirk.          

@ Dirk :

"A dog is for Life, not just for Christmas" of zoiets ?

Hopelijk vinden ze, deze zomer, niet alweer een hoop vastgebonden en achtergelaten honden.

Er is wel een Poezenhotel in Boortmeerbeek , maar bestaat er ook een Hondenhotel ?

Hiermede wil ik mijn dank betuigen aan het lelijk, klein, af te schieten mormel dat zijn visiteka..tje achtergelaten heeft hoek Astridlaan - Mgr. Van Nuffelstraat!

Tevens wil ik zijn baasje er op wijzen dat het niet is omdat Belgacom hier al meer dan een week zijn tenten opslagen heeft (het voetpad was amper 3 dagen nieuw betegeld) dat de onmiddellijke omgeving van de tent tot hondenfestivalweide kan omgebouwd worden.

Hondnliefde? Merde!

Hahaha...

Hij is goed, de Jokke !

:-D

Jokke, uit de ondertoon van je bericht besluit ik dat je wellicht in het visitekaartje van dat mormel getrapt hebt en dan als een haas op zoek bent gegaan naar een al dan niet getaxeerde voetschraper... En als  ge eventueel de eigenaar van dat schijtend scharminkel zou kennen, kunt gij misschien bij nacht en ontij op zijnen dorpel hetzelfde gaan doen...?? liefst na het nuttigen van e famuis pausse mossele mè frut.....  :-).

Hahaha...

Hij is goed, de Roger !

:-D

Al goe dat vraudag den déttienden is, hé!

NB. Ik heb wel met een paar sambapasjes het tamelijk incoherent gedeponeerde visiteka..tje kunnen ontwijken! Blijkbaar heeft het baasje nogal hard aan de leiband getrokken toen dat *$^^* mormel een pitstop wou hebben.

Hahaha Jokke,  ik zie het al voor mij als je stond te dansen, zoals een cow-boy die men in een saloon net  naast  zijn voeten schiet. 

Jokke, als ge den eigenaar van dat scharminkel uiteindelijk weet wonen, dan moet ge gewoon zijne dorpel ondersch..ten met dat "Kakmachine" van Wim Delvoye, ook gekend als de Cloaca !

:-D

Een hondenweide is al goed en wel,maar wie kuist al dat POEPOE op? Ikdenk dat het een goed idee is dat iedereen die dat  gebruikt wel een plastic zakje kan meebrengen,en verantwoordelijk is voor zijn hond enook voor wat die achter laat, (houd Mechelen Proper) (Just my opinion,for what its worth.)

Ik wil eventjes terugkomen op het jaarlijkse zomergebeuren wat zeer te betreuren valt nl. het achterlaten van honden.

Blijkbaar is er weer een hond gevonden op de parking van Hazewinkel en aan "den Upjon", mensen kopen een hond en beseffen dan dat ze hem niet mee op vakantie kunnen nemen en een hondenhotel kost  voor hun natuurlijk veel te veel.

Zeer triestige zaak die ernstig bestraft zou moeten worden. Uiteraard hebben die honden van zulke eigenaars geen chip en kunnen ze niet getraceerd worden.

Gelukkig bestaan er nog dierenopvangcentrum die deze hond verzorgen en een nieuwe goede thuis vinden.

@ kriseeraerts :

Ik heb geen dieren (verboden op een appartement) en ken geen bal over de anatomie van honden en katten, maar kunnen ze geen "vingerafdruk" maken van die dieren ?

Ze hebben geen duimen en vingers, maar is een pootafdruk uniek aan een dier of niet ?

En als elke pootafdruk inderdaad uniek zou zijn, dan kan deze, samen met de namen van de baasjes, netjes in een databank.

Just an ID om dit soort van schrijnende toestanden tegen te gaan.

Normaal gezien moeten de honden al een tijdje een tatoeage krijgen om zo weggelopen of achtergelaten honden terug te kunnen brengen.

In dit geval zal het misschien een exemplaar geweest zijn zonder tattoo.

Tattoo's worden bijna niet meer gebruikt omdat de letters/cijfers bij het ouder worden en groeien minder goed leesbaar worden. Daarom is men sinds enige tijd overgeschakeld op een chip (met bijhorend Europees paspoort). Dit is Europees overeengekomen en verplicht voor elke hond. In principe heeft elk politiekantoor of douanekantoor zo'n chip-lezer en kunnen zij de honden controleren. Dus als je bijv naar Nederland gaat en je wordt daar tegengehouden met je hond (gebeurt vrijwel nooit) en hij is niet gechipt krijg je een serieuze boete. Deze chip kost niet veel maar mensen die een hond kopen om te verwaarlozen hebben het geld daar niet voor over, zodoende de hond later niet kan gelinkt worden aan die mensen aangezien hij niet-identificeerbaar is. Jammerlijke zaak maar het gebeurt heel vaak. Mede omdat er effectief nooit gecontroleerd wordt. Misschien zouden ze dit beter eens wat vaker doen.

@ kriseeraerts :

Pas maar op dat morgen de honden en hondjes niet met een tag in elk oor moeten rondlopen, zoals de koeien en kalveren tegenwoordig.
Voor die grote honden zal dat niet zo een probleem zijn, maar ziet ge daar al ne Chihuahua rondlopen met zo een 2 geel platen in zijn oren.

En dat gedoe met die chip... Morgen vervangen ze de elektronische identiteitskaart van elke Mechelaar/Vlaming/Belg/Europeaan door zo een ingebrachte chip. Dan kunnen de Hogere Overheden altijd en overal zien waar dat GIJ rondhangt en besluiten die Overheden (Of uw werkgevers) welke plaatsen verboten zijn voor Janneke of Piereke (Life on GPS of is het Live on GPS ?)

Toekomstmuziek ? Nee, hoor, het is blijkbaar al ingeburgerd in sommige groter Europese Dancings (Ibiza, London, enz...) en, in een artikel in 1 of andere Nederlandse krantenwebsite, werd er de mogelijkheid beschreven om in de toekomst te betalen met je... vingerafdruk (proefprojecten waren bezig)

Welkom in de 21e eeuw !

:-)

Deze chip is niet gebonden aan één of ander GPS systeem hoor :-)

Dit is enkel leesbaar met de juiste toestellen en dient enkel om te controleren of deze honden ingeschreven zijn (vele landen aanvaarden geen aggresieve rassen) en om hem terug naar huis te brengen als hij is weggelopen. Denk maar aan de botjes die aan hun nek vroeger hingen met het adres op. Dit is iets geavanceerder.

Smerige hond

 

valse smerige ongekamde hond

 

vuil hoer

Kijk eens aan, MC Nico heeft de Blog ontdekt.

Misschien kunnen we eens een artikeltje wijden aan deze (mechelse) "Master of Ceremony".

Als ik mij niet vergis had de Karel VB vorige week op RTV een intesief dispuut met groene Marina over onderaardse vuilbakken in heel de stad.Karel heeft het nog getoond hoe men zijn ongewenst pakje door een soort periscoop laat verdwijnen in de vergeetput.

Als ze dan toch bezig zijn kunnen ze er mischien ne mini periscoop  naast zetten voor de hondendrol.Dan kan het ledigen in een moeite doorgaan kwestie van besparingen.

Een andere mogelijkheid is de Egleghemvijver in Hombeek.Daar wordt sinds mensengeheugnis door heel Belgie alles en nog wat ingekieperd en wonder boven wonder lijkt hij niet vol te geraken.Als iedereen dan zijn golfstick meeneemt is het probleem van de baan.

 www.hondenlos.be