Een wandeling door het vrijbroekpark

met categorie:  

Vandaag  even van het mooie weder genoten en een wandeling gemaakt in het Vrijbroekpark. Trouwens een aanrader van formaat voor iedereen die de drukte van de stad even wil ontlopen.

Van deze wandeling heb ik gebruik gemaakt om ook wat foto's te nemen en een filmpje op Youtube te plaatsen. Ik wil jullie dat niet onthouden dus kan je hieronder even op de foto klikken als je het filmpje wil bekijken.
Veel plezier ermee ;-)


 

 

Prachtig gedaan Michael.   'k Heb het park serieus (ten goede) zien veranderen sinds begin jaren 50, al vond ik het wel spijtig dat het kleurrijk oud visserschalet in de jaren 60 werd afgebroken. 

Roger, kleurrijk bedoel je daarmee geel en rood, maar kreeg je het niet over je lippen?

Ja, Roger, dat chalet heb ik ook nog weten staan. Het had inderdaad zijn charme, maar waarschijnlijk zullen de jongere mensen dat ook vinden als ooit het ronde chalet afgebroken zou worden. T zal iets met de leeftijd te maken hebben ... nostalgie ;-)
Maar het park is inderdaad mooi geworden, er zijn veel hoekjes bijgekomen dat er vroeger niet waren en de verschillende bloementuinen mogen gezien worden.
Het is mij ook opgevallen dat het park zeer goed onderhouden wordt ... dus nog steeds een aanrader voor een fijne uitstap.

als klein pagadders lekker stoer doen ... vanop het terras naar beneden springen om de meiskes te imponeren ...

En zeggen dat dit prachtige park ooit de vuinisbelt van Mechelen was.

Hoe is het eigenlijk afgelopen met de grondvesten van het gigantische hotel met congresruimten en alle mogelijke moderne accomodatie, dat achteraan tegen de autostrade moest verrijzen maar amper boven de grond geraakte en stilaan door de natuur opnieuw werd ingepalmd? Steekt die ruine daar nog?

 

Neje Jokke,  ik heb er absoluut geen moeite mee om geel en rood over mijn lippen te krijgen, al denk ik dat mijn vader zaliger daar wel meer moeite mee had :-)

Hahaha, toen ik in 1971 Mia aan mijn ouders ging voorstellen, zaten die juist in café Prado (een supporterslokaal van den Racing)   Mia wist uiteraard niets af van het Mechels voetbal en ze was gekleed in een rode broek en een gele oliejekker.  Ge had mijn pa zijn gezicht moeten zien toen we daar binnenstapten.

@Denherman: Idd, die ruïne is daar nog altijd te vinden en ze begint  zowat op Angkor Bat te lijken.

Daar hoort een fotootje bij, Roger !Angkor Vat of Angkor Wat aka als de Batcave

Pure luxe zo'n mooie groene long vlakbij de stad