Dijle vóór 1900

 

Zondag op e-bay gezien: deze unieke dia - op glasplaat - van de Dijle aan beide zijden gezien vanop de Hoogbrug. Blijkbaar zit er in het Verenigd Koninkrijk een verzamelaar van dergelijke dia op glas die er ook héél véél geld voor neertelt.... (meer dan $ 200,00 !!)

 

Chris, die beelden hadden we al gespot en werden reeds ten berde gebracht hier op den Blog. Check de reacties want ook die Stereoviews zijn pareltjes, naast de foto van de Lepelaer...

 idd.gimycko... mijn schuld... ik had de reacties op jouw bericht moeten opvolgen... het zijn prachtige beelden ....

@ Chris :

Als je interessante dingen ontdekt, smijt het dan maar op de Rubriek.  Er zijn op al die verkoopwebsites interessante dingen te vinden die misschien nog niet verschenen zijn op de Beeldbank (Boeken, Prenten, Tekeningen).

Ik heb die "aparte" Rubrieken (Boeken, Prenten, Tekeningen, Immo Info Mechelen en WIM) al in mijn Favorieten gezet zodat ik ze altijd kan terugvinden.

Misschien kan Florisla er een vast rubriekje van maken aan de rechterkant van de Blog.

Gimy, als gij uw rubriek nu eens de categorie "Veilingen" meegaaft zou dat geen beter hulpmiddel zijn?

@ Jokke : Voor veilingen van allerlei produkten, check de rubriek mBay op deze Blog. Misschien interessant als Mechelaars wat spulletjes kwijtwillen...

Thuis heb ik nog een paar houten bakjes met stereopositieven op glas liggen, erg leuk om naar te kijken, een stuk of 40 die genomen zijn door een officier van het belgisch leger tijdens 14-18, heel erg euh.. realistisch zal ik maar zeggen, er zitten een paar beklemmende prentjes tussen en dan nog het verhaal van de gevangenneming en kruisiging door de Romeinen van een of andere langharige nozem (lacht) in 100 stereoplaten, zeer knap gedaan met verklede acteurs en van die decors met palmbomen en kartonnen paleizen, de belle-epoque druipt eraf.

Van Mechelen helaas niks buiten een pakje oude zwart-wit foto's

 @ gimycko

Goed idee om die zaken bij mijn favorieten te stoppen!

@ St Netels

Die man uit het Verenigd Koninkrijk geeft daar dus veel geld voor hee :-)

@Chris: laat a.u.b. Gymicko van UW favorieten afblijven!

(ik ben in de kapperssfeer vandaag!?!)

Ik zet de “vaste” rubrieken nog effe op een rijtje, zodat ze door de Bloggers kunnen opgenomen worden in hun Favorieten, want anders verdwijnen ze in de nevelen van Mechelenblogt. En hierdoor blijft de andere ruimte vrij voor de meer onderbouwde en al-dan-niet goedgeschreven nieuwe artikelen.

1) Mechels Prentenkabinet voor oude foto’s van Mechelen
2) Immo Info Mechelen voor huizen te huur of te koop in Mechelen of voor een oproep
3) Tekeningen voor oude tekeningen, schilderijen, enz. over Mechelen
4) Mechelen in boeken voor oude boeken met als thema Mechelen
5) Werken in Mechelen (WIM), voor hen die personeel zoeken, zij die werk zoeken of diegenen die een werkaanbieding hebben gespot in Mechelen
6) mBay voor zij die spulletjes kwijtwillen in Mechelen en dat aan de Mechelaars willen laten weten (Handig, want koper en verkoper wonen vlakbij)

Met alle respect voor Gim, maar een ietwat scriptje op een rss feed, kan veel van zijn naarstig zoekgedrag automatiseren denk ik. We moeten hier eens over nadenken.

In ieder geval denk ik dat niet iedereen een boodschap heeft in recente reacties voor een zoveelste versie van Mechels Noodgeld.

We zoeken een technische oplossing voor het probleem.

@ Peter :

1 persoon bood een briefje van 50 cent aan, een ander 2 briefjes (5 en 25 cent).  Dus, voor de verzamelaar, die de hele collectie zoekt of wil, is het misschien interessant geweest om beide biedingen te hebben gezien.

Ja, maar voor de andere 200 lezers van Mechelen blogt meer dan waarschijnlijk niet. :-)

 

We zoeken een technische oplossing voor het probleem.

Zeg, waar staan die foto's eigenlijk ergens op ebay? Kan er iemand die url wereldkundig maken?

Ik denk dat ik eens ga gaan verdieren zie (lacht)

@ Sint :

De link van de foto's, die Chris hier heeft gedeponeerd, vind je in de rubriek "Mechels Prentenkabinet" en als je eventueel een fotootje wil opsnorren, gewoon de broncodeversie van een artikel (bv in eBay) opsnorren in je browser of de pagesource.  Dan zoek je naar de juiste jpeg in die kilometers tekst en die deponeer je in een reply op deze blog in het codevakje.

Poepsimpel, dus...

:-)

Het was eigenlijk gewoon maar om te weten waar ergens op ebay die foto geveild wordt omdat ik erin geïnteresseerd ben, als je dat niet weet hoef je eigenlijk op die vraag niet te antwoorden met een hoop mumbo-jumbo waarvan je zelf al op voorhand weet dat -voor zover het al klopt- geen kat er wat aan heeft.

Get a life! (just an idea)

Hahaha...

(Een goeie, Sint !)