De Plaissancebrug in de late jaren 50

De Plaissancebrug in 1958 met een Hotel-restaurant voor Expo-toeristen die Mechelen als uitvalsbasis kozen.
Het huidige hotel 'Gulden Anker' was toen nog Café Rotterdam, wat ons dan weer doet vermoeden dat er nog geen gelijknamig café was op de tervuursesteenweg.
In café Rotterdam schonk men Prager pilsner en Trappist Cardinal van Brouwerij Het Anker.
 

De brood- en pasteibakker reed nog met een bakfiets.
Aan de Tervuursesteenweg werd het brood toen rondgebracht met paard en kar.
Het waren paard en kar van Bakkerij Van Eeckhout uit Hofstade.
Als kind mochten we dan een suikerklontje aan het paard geven.
 
Wie heeft daar nog foto's van ?
 

 

Mooie foto, Jan ! HLZHI in de Fifties...

:-)

Die boot was eigendom van de Nederlandse rederij Zwaag.  Wat verderop in de Brusselpoortstraat bestond in dat jaar nog het café "Pot en Pan" en de eigenaars, De Cleyn-Van Asch,  vormden dat een dik jaar later om tot een tabaks-,  wijn- en likeurwinkel.  Vele jaren later hield John Talbut er café.

@ Roger :

Dat gij nog gene Gids zijt in Mechelen, dat snap ik niet...

:-D

vervlogen tijden hé!

Mooie smaakmaker voor de expo rond de jaren '50 in onze stad...  Zo komen we wel in sfeer!

Knap tijdsdocument Jan!

Goed idee, Jan !

Nu binnenkort de herinneringstentoonstelling van Expo 58 start, kunnen misschien al die (oudere) Mechelse Bloggers en Fotografen, en masse, hun foto's van "Mechelen in de Jaren 50" op deze Blog of op Flickr gooien.

Alhoewel ik stilaan een goed beeld krijg hoe Mechelen eruitzag voor mijn geboortejaar (1965), zou het misschien leuk zijn om Mechelen te kunnen bekijken in een specifieke periode. In dit geval bv enkel de Fifties ofwel beelden, gemaakt tussen 1950 en 1960.

Het onderwerp is van geen belang...

:-)

In het kader van de Openmonumentendag 2008 op zondag 14 september wordt er door Mechelenbinnenstebuiten vzw  rondleidingen georganiseerd ' rond ' de Ridder Dessainlaan en de Fifties in de omgeving.

Voor degenen die op het Bloggerfestival nu zondag aanwezig zullen zijn, kunnen Marc Rubben, de wandelgids, reeds om inlichtingen vragen!

deze zomer is er trouwens een leuke wandelzoektocht te doen in de wijk Mechelen Zuid, tussen de Vaart en het Vrijbroekpark. Meer informatie volgt binnenkort in de Streekkrant.

Ik plak hieronder alvast het persbericht:

Curieuze Wandeling,

Van Brusselpoort tot Vrijbroekpark.
 
Van 1 juli tot 15 september 2008 wil “De Curieuze Wandeling” op speelse wijze een verrassend stadsdeel van Mechelen in de kijker plaatsen. We verkennen het gebied tussen de Leuvense vaart, de spoorweg en het Vrijbroekpark. Tijdens een tocht van 5 km lossen we 30 toegankelijke vragen op. Elkeen, jong of oud, die erin slaagt om de vragen correct op te lossen heeft recht op een prijs. De hoofdprijzen, waaronder een fiets van Velolux, een BBQ van Spar en een Samsung televisie, gaan naar deelnemers met de beste antwoorden op de schiftingsvraag.
 
Deze Curieuze Wandeling is gebaseerd op het boekje van Patrick Egels, bezieler van Mechelenbinnenstebuiten en RIM. Hij leefde in deze wijk en stierf er in 2004. De wandeling is aan hem opgedragen.
 
Deze wandelzoektocht is een initiatief van Wijkvereniging De Curieuzeneuzen, in een samenwerkingsverband met Mechelenbinnenstebuiten , De Streekkrant, In & Uit , Mechelse handelaars en cafés.
 
Deelnemingsboekjes aan 3,00 euro, zijn te verkrijgen aan de balie van In &Uit en aan de startplaats van de wandeling: Café Plaisance en krantenwinkel Presshop nabij de Plaisancebrug.
.