Beweeg !...

met categorie:  

weggejanst


(Tekening : Gimycko)

”Komaan met dat lijf, beweeg met dat lijf...” De nieuwe single van Raymond van het Groenewoud knalt tegenwoordig regelmatig door de boxen, als een oproep om te gaan sporten. Of toch niet ? “Dat was niet de bedoeling”, zegt de zanger, “Maar ik vind het oké.”

We hebben zonet de Kinderspeeldag achter de rug en morgen kan de jeugd gaan Headbangen, Stagediven en Crowdsurfen op Maanrock 2008.

Dus, voor al die anderen, stel ik voor om naar de Mechelse Spelen te komen.

Het zou mooi zijn om, laten we zeggen het weekend voor Maanrock, de Grote Markt en al die pleinen rondom om te bouwen tot een soort Spel zonder Grenzen (Filmpje uit 1982). Het is niet de bedoeling om er een soort van Highlandgames van te maken, want dat wordt al georganiseerd, eens per jaar, in het Vrijbroekpark.

De pleinen worden voorzien met barakjes van de lokale Fitness-centra, Dansscholen, Wandel-en Fietsgroeperingen en Sportgroeperingen (Voetbal, Volleybal, Handbal, Rugby, ...), die hun nieuw jaarprogramma voorstellen dmv flyers en hierbij kan ook informatie verstrekt worden over de IJspistes van Leest en Heist-op-den-Berg en over de vernieuwde zwemdok in de Leliestraat.

En wat zou er nodig zijn om zoveel mogelijk mensen te laten afzakken naar de Binnenstad en al die pleinen :

-Klimmuren voor klein EN groot
-Springkastelen en Springparcours voor klein EN groot
-Houten vloeren voor Fitnessinitiaties op verschillende pleinen
-Houten vloeren om te kunnen dansen
-Houten vloeren om te kunnnen aerobic-en
-Houten ramps om te kunnen skaten en freewheelen
-Hindernissenparcours met kussens zoals in American Gladiator


De “Mechelse” tak van het Belgische Leger, al heel lang getransfereerd naar Peutie, kan misschien zorgen voor de nodige klimtouwen en klimwebben, de vermaarde Paracommando-putten of een hindernissenparcours aanleggen zoals in Marches-Les-Dames.
Glijden, via een touw, van de Lamotbuilding zou ik laten voor de Kinderspeeldag, want daarmee beweeg je niet echt.

Omdat de Vaart niet door de Binnenstad loopt, zou ik voorstellen om de leden van de Kanoclub te vragen om hun opwachting te maken op de Dijle en daar zou dan de mogelijkheid kunnen gecreëerd worden voor mensen om eens een roeibootje in te stappen of zo een trapbootje. Enfin... als je maar beweegt !

Op zondagvoormiddag kan dan misschien de Ronde van Mechelen gelopen worden. Misschien 1 volledige Mechelse Ring voor de Amateur-Loper en 2 volledige Mechelse Ringen voor de meer getrainde Loopliefhebbers, met bijv. ne voorraadpost aan de Centjesmuur.

En om dan ook nog wat te doen aan die bierbuiken, misschien een alternatief voor de natjes en de droogjes in de vorm van vegetarische hamburgers, die op die dag zouden kunnen verkocht worden, naast de (StuBru) multi-sapjes, want dat is, blijkbaar, hetgene wat de “Jeugd van Tegenwoordig” massaal drinkt.

En dan, als apotheose, misschien ‘s avonds op de Grote Markt, wanneer het stillekensaan donker wordt : Tetris Life !

Het is maar een idee, maar nu U deze tekst gelezen hebt... wat doet u hier nog, voor uw PC ? “Komaan met dat lijf, beweeg met dat lijf !...”

weggejanst


(Tekening : Gimycko)

Voor vandaag heb ik mijn portie beweging al gehad.

Na de wekelijkse inkopen in de Match is het een heel gedoe om 6 flessen Spa Bruis van anderhalve liter en een pak Cola-blikskes op uw appartement te krijgen, vooral als er gene lift is...

:-)

bij ons op het werk stimuleren ze om de trappen te nemen, er zijn ocharme 27 verdiepingen ...

bij een brandoefening eens 23 verdiepingen naar beneden gegaan, dan weet ge wel waar je knieën zich bevinden !

ik kies voor het trapbootje ofwel een driewielerskoers!

Een idee, misschien, voor VTBkultuur ?

:-)