Beestig goed ?

met categorie:  ”In Mechelen wordt een vrouw zo beestachtig vermoord dat zelfs ervaren speurders moeite hebben om hun emoties te bedwingen. Onderzoeksrechter Jos Bosmans is bang dat zijn rustige provinciestadje zal worden overspoeld door blinde paniek en zet alle beschikbare middelen in om de zaak open te breken. Maar de tijd dringt, de pers staat te trappelen aan de zijlijn en de speurders staan voor een raadsel. Dankzij het inlevingsvermogen van topspeurder Dirk Deleu wordt eindelijk een verdachte opgepakt. Hij geeft zelfs gedeeltelijke bekentenissen, maar Deleu blijft twijfelen aan zijn motief...”

Griezelig, hé ! Spooky !

:-D

“Pitbull” is de nieuwe thriller van Luc Deflo...

Onderzoeksrechter Jos Bosmans -> een duidelijke verwijzing naar het Peulengaleis!

Luc Deflo is ook zelf aanwezig op het net: http://deflo-luc.blogspot.com/

Al is het boek nog maar pas uit (Ik dacht Mei 2008), misschien heeft iemand hem al gelezen.

Ben benieuwd welke Mechelse straten, pleinen en huizen/gebouwen er in voorkomen.

:-)
Loop ik zojuist voorbij boekenwinkel Forum in de Boucherystraat en bingo...

Ons Lucske (geboren te Mechelen, al een tijdje woonachtig in Brussel) Deflo komt er zijne nieuwe boek signeren op Zaterdag 7 juni.

Just2letUknow...

Deflo is om het zacht uit te drukken niet één van de betere thriller-auteurs. De 'Mechelen-setting is speciaal. Dat wel.

"Pitbull" gekocht in de FORUM en laten signeren door Luc.

Het was ff aanschuiven. En nu maar lezen.

Uit het verslag van onze Sven kon ik opmaken dat ons Lucske (Deflo) een zwak had voor lugubere Mechelse straatjes. Het Ziekenliedenstraatje (Waar ken ik dat nou nog van...) was zijn voorkeur en het Beethovenstraatje. Maar hij vond dat blijkbaar zoooooooo jammer dat die laatste "kottee" tegenwoordig the place-to-be is en er zo proper en netjes bijligt. Go figure.

:-)
Vanmiddag net gelezen in een kranteninterview met Luc Deflo dat hij steeds minder griezelige en lugubere Mechelse plekjes vindt om te verwerken in zijn verhalen. Tja, zeg nu nog dat onze stad niet heel netjes en aangenaam aan het worden is, als zelfs de misdaadauteurs er met wat fantasie geen onveilige stad meer van kunnen maken! ;-)