Artistiek onderwijs zet de deur open...

Het schooljaar loopt nu écht op z'n laatste benen.  De kaarten zijn gelegd.  De eerste studenten weten hun uitslag al - de meesten moeten nog nagelbijtend afwachten.  De stad loopt vol met jong geweld, die de inspanningen van blokken en examens nu van zich proberen af te schudden...

Ook in de Academie voor Beeldende Kunsten, het Conservatorium en het IKA, wordt het schooljaar afgesloten...  Maar eerst zetten ze alle drie nog de deuren wagenwijd open!

(foto: Jan Smets)

En het is beslist de moeite om eens binnen te springen op hun opendeurdagen!  Het Stedelijk Conservatorium aan de Melaan, en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten aan de Minderbroedersgang, heten je zelfs drie dagen welkom!

Zaterdag en zondag 21 en 22  juni: van 10 u tot 16 u. 

Maandag 23 juni: van 10 u tot 20 u.

(foto: Jan Smets)

En het IKA (instituut voor Kunstambachten) aan de Veemarkt, zet ook zijn deuren open dit weekend:

zaterdag en zondag 21 en 22 juni - van 14 u tot 17 u

(foto: Jan Smets)

Ik ben alvast van de partij!

 

 

Als ik zondag kan, wip ik wel effe het IKA binnen.  Spijtig dat het IKA niet meer aan de Ring zit, want die enkele keren dat ik er les volgde, was het daar meer dan knus.  Met oa de schoonzoon van Rosa en Willy uit de Koolstraat die er les gaf in Grafiek.  De dochter van Rosa en Willy gaf er ook les, maar ik weet niet in welke discipline.  Willy maakte eind Jaren 60, begin Jaren 70 poppen voor het Stadspoppentheater en Rosa voorzag die poppen van nieuwe kleedjes.

Those were the days...

Het IKA zit nu anders ook in een schitterend en gezellig pand hoor...  En als de restauratie van het gebouw in stroomversnelling zal geraken, is het nog knapper dan het nu al is!  Héél wat potentieel heeft dit ouwe 'stadspaleis'!

@ Jans : De buitenkant verdient een opknapbeurt !

En wat is dat daar allemaal over een Stadspaleis ?

Ja, Gym, 'stadspaleis' moet je nu ook niet letterlijk nemen natuurlijk.  Ik bedoel hiermee dat het een imposant gebouw is - neoclassicistische stijl, in twee haakse gebouwe op de hoek van Veemarkt en Biest.  Hier huisde vroeger de Rijkslagere school.  Het is een grote prachtige 'herenwoning'...  Na opknappen moet het er prachtig uitzien...  Nu is het dat trouwens ook al...