Wie heeft gewonnen met de WAK?

met categorie:  

In het Cultuurcentrum werden het voorbije weekend de prijzen uitgereikt aan de laureaten van de voorronde van Talenspalet en de laureaten van de VVS-wedstrijd.

Hier volgen de talentvolle amateurkunstenaars:

Voor Talenspalet (de schilders dus) - een juryverslag vind je op de website www.talenspalet.be

  1. Tine Herremans
  2. Daniël Breckpot
  3. Freddy Van Vlasselaer

Voor de VVS- wedstrijd (andere artistieke disciplines)

  1. Vzw De Cirkel
  2. Jan Selleslaghs
  3. An Jorissen

Wij feliciteren deze winnaars.

Frank Nobels begon zijn toespraak op de finissage van zondag 4 mei met de vraag: Wat is een amateurkunstenaar? Wel, dat zou ik ook wel eens willen weten. Als Daniel Breckpot en vooral Ann Jorissen ook al amateurkunstenaars zijn, dan kan men deze wedstrijd in de toekomst beter voor iedereen openstellen. Zo weten de echte amateurs van in het begin tenminste waar ze aan toe zijn. Dit gezegd zijnde, vond ik het werk van D. Breckpot zeer mooi. De 3de prijs daarentegen....

Het was niet Frank Nobels maar Frans De Wachter (voorzitter van de Mechelse Cultuurraad) die de toespraak verzorgde. Ere wie ere toekomt...

 

Wat ik persoonlijk erg jammer vond op de WAk, was dat het eigenlijk de bedoeling is om amateurkunstenaars een 'professioneel' podium aan te bieden.

Ik heb op 27/04 2 voorstellingen gezien (1 toneelvoorstelling 'Open Huwelijk' van Dario Fo en 1 zangkoor, Tarzang)

Mooie voorstellingen van talentvolle mensen (goed gelachen met het theaterstuk, echt!), maar amper volk (in een grote zaal)

Waarom werden er door de organisatie geen mensen van bejaardenhomes, rusthuizen en jeugdhuizen uiotgenodigd? Op die manier komt de zaal vol (leuk voor de artiesten) en krijgen de bome-bewoners een leuke namiddag.

Maar in een gesprek met één van de acteurs hoorde ik daarna dat er bijna géén degelijke technische ondersteuning was. Er hingen ook erg weinig lichten en een bepaalde scène moesten ze letterlijk in het donker spelen.

Als je mensen een 'proffesioneel' podium wil aanbieden ben ik van mening dat ze ook recht hebben op degelijke ondersteuning.

Dezen namiddag was jammer voor de deelnemers die erg hun best deden een mooie voorstelling te geven en daarom ook jammer voor de bezoekers.