Visionairen slapen beter!

met categorie:  

Visionairen slapen beter!
Altijd al eens in een hotel in eigen stad willen slapen? Of je verre vrienden laten logeren in een prachtige hotelsuite in de binnenstad?

Via Stadsvisioenen maak je kans op op twee nachten in de suite van Novotel Mechelen met ontbijt voor twee in bar-brasserie Foodsquare.
Hoe? Heel simpel: hang de poster die je vindt in Onder Den Toren of het Huis van de Mechelaar op een duidelijk zichtbare plaats aan je raam, stuur een mail naar info@mmmechelen.be met naam en adres en maak kans op dit luxeweekend, aangeboden door Novotel Mechelen. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Mechelen centraal!
Tijdens de lente van 2009, van 21 maart tot 21 juni, vindt het stadsfestival Stadsvisioenen plaats. De bijzondere verjaardag van 450 jaar aartsbisschoppelijke stad biedt stof tot discussie en inspiratie voor een hele reeks van activiteiten in de stad. Zowel binnen als buiten zal je kunnen genieten van een breed programma. Stadsvisioenen vertrekt vanuit de gelaagdheid van de stad. Wat is de rol van een kleinere stad in de wereld? Is groter altijd beter? Of is klein zijn een voordeel voor de toekomst? Ook binnen de stad bestaan er vele soorten ‘Mechelen’, in wijken en dorpen. De zoektocht gebeurt dus overal: lokaal en internationaal, binnen en buiten, in de instellingen en de wijken en vanuit verschillende gemeenschappen. Telkens ontstaat een andere stad.

Klanken in de stad
Op een grijze donderdagmiddag in maart streek een internationale groep artiesten neer in Mechelen. Ze gingen er op zoek naar zeer alledaagse plekken die ons al lang niet meer opvallen, maar die een bijzonder verhaal vertellen als je beter kijkt. Om het verborgen Mechelen te leren kennen, werden de kunstenaars vakkundig rondgeleid door gids Marc Rubben van Mechelenbinnenstebuiten. Ze werden gevoerd langs plaatsen als het bommenkot, de arsenaalsite, de watertoren, het slachthuis, het spookmotel en het woonwagenpark. De kunstenaars zullen het komende jaar regelmatig op onverwachte plekken in de stad opduiken. Ze gaan er aan de slag met de omgeving en creëren telkens iets unieks onder de noemer Songlines. Als je de komende maanden op zulke plekken verrassende dingen ziet gebeuren, dan weet je dat het de eerste stadsvisioenen zijn!

Groepen verenigt u!
Zit je in een vereniging of plan je in groep Stadsvisioenen te bezoeken? Dan hebben we voor jou een handige folder boordevol tips en formules voor een geslaagde festivaldag! Zowel voor een halve daguitstap, een dagvullend programma als een weekendverblijf hebben we een programma in petto. Je kan je uitstap samenstellen als een blokkendoos: de verschillende onderdelen kan je naar hartelust verschuiven en combineren tot je een programma-op-maat hebt. Je ziet daarbij meteen hoe lang de verschillende onderdelen duren en hoeveel het kost. Gemakkelijker kan niet!
Je kan de groepsfolder gratis verkrijgen bij In & Uit Mechelen of opgestuurd krijgen als je een mail met je naam en adres stuurt naar info@mmmechelen.be. Groepen en verenigingen kunnen hun programma reserveren via In & Uit Mechelen vanaf 1 september 2008.

Geleuter geleuter geleuter

@Eddy

???????????????????????????????????????????????????????????????????

Tja, het is nog niet heel concreet ingevuld natuurlijk. Wie wil zich momenteel engageren met zijn vereniging om naar iets te gaan kijken waarvan hij niet weet wat het is/wordt ... ?!

 

Misschien toch de verwachtingen een beetje managen ? Ik ben wel benieuwd.

Concrete informatie volgt later.  Nu willen we vooral het festival promoten zodat het gedragen wordt door elke Mechelaar!

Geleuter? Tja, misschien soms wat herhaling maar zo blijft het in ieder geval hangen!

't Is logisch dat je ergens van nul begint. Voor ons is 't nog allemaal veraf, maar ik kan mij voorstellen dat het voor de organisatoren rapper 2009 zal zijn dan voor ons (lacht).

De eerste affiches van Expo-58 hingen al omhoog in '55.

Ik kijk er alvast naar uit, door omstandigheden heb ik het openingsfeest van Stad in Vrouwenhanden gemist.. 't zal mij geen tweede keer overkomen!

Frida, Ik begrijp wel dat je dit wil laten dragen door elke Mechelaar. Maar het is een beetje vreemd om aan de bevolking te vragen om een affiche voor te hangen, waarvan we niet weten wat het voorstelt ... ?! Ik wil dat best doen hoor, maar momenteel hangt er een affiches van 'stad om te zoenen'. Als je me een goede reden geeft, dan haal ik die weg, en ik hang de stadsvisioenen. :-D

Wat ik  hoor, is dat niemand nog maar half weet wat er gaat gebeuren. Spannend, dat zeker ! maar niet altijd gemakkelijk te marketen, denk ik :-)

Kan je ons een tip geven: hoe kunnen de Mechelaars mee-denken, mee-helpen, mee-doen, aan een dergelijk festival ?

 

De affiche: krijgt vorm naargelang het festival nadert.  We krijgen al  sfeer in de stad als veel Mechelaars deze affiche uithangen (Ik heb ze naast die van Stad om te Zoenen gehangen :-).  Er is dus duidelijk iets op til… En er is een prijs mee te winnen….

Wat staat er op het programma:
*groot openingsfeest en intiem slotfeest
*allerlei performances, optredens en ‘visible events’
*4 feestweekends met een concentratie aan activiteiten.
*2 tentoonstellingen met internationale allure
*’verlichte’ avondwandeling doorheen de stad
*uitgewerkte fietstocht en ‘sacrale’ wandeling
*bruisende festivalplek
*…

Meedenken, -doen, -helpen?
*Zin om mee te draaien met de productie en promotie?  Geef je gegevens door via info@mmmechelen.be of 015 50 20 05.
*Welkom op de informatievergaderingen rond het rederijkersproject Express’M (zie vorige post).
*Visionaire ideeën bij de titel? Laat u gaan. Wij publiceren jouw actie  op onze website en in andere promotiekanalen.  Dit kan gaan van bijvoorbeeld: visionaire gerechten met als basis Mechelse koekoek tot visionaire stadsmeubels, visionair Mechels woordenboek, fotoreeks, beelden, filmpjes, een lied… Kernwoorden: stad, individu,gemeenschap, visionair, toekomst, spiritueel,…
*Met Tafelen in Vlaanderen vzw, Horeca Vlaanderen de dienst economie en Meeting in Mechelen werken we aan een plan om handel, horeca, hotels bij dit festival te betrekken.  Individuele acties zijn welkom.  Lumineuze ideeën ook!  
@peter: misschien ook interessant voor de B&B’s?  Als jullie een specifiek arrangement  (visionair ontbijt + bezoek aan een tentoonstelling bijvoorbeeld) willen uitwerken dan hoor ik het graag…  
*Bloggers: graag tijdens het festival jullie ongezouten mening en verslaggeving van jullie belevenissen.  Maar dan kan geen probleem zijn! :-)
*Flickr : foto’s van de sfeer tijdens festival of specifiek thema dat past binnen het festival – welkom. Nieuwe tentoonstelling is in de maak…
*Aan allen die ik vergeten ben, een willen deelnemen: werk je project uit en wij nemen het graag mee op in onze programmatie.
 

How ... ho ... genoeg ... I surrender :-)

Je hebt me overtuigd :-D

Straks afficheke hangen ...

Zeg Frida, als dat allemaal gedaan is, gaat ge dan niet in een zwart gat vallen? (lacht)

@ sint netels
Neen, geen zwarte gaten voor mij! :-) Als dat allemaal gedaan is gaan we over naar het festival in 2012! Jaja, Mechelen blijft bruisen. 
Ondertussen misschien even een pauze maar ik heb nog genoeg persoonlijke projecten op de agenda staan. Maar alles op zijn tijd! :-)
Misschien al één iets maar euh mag reclame op den blog? Surf eens naar www.chickenrhythm.com  Dat is mijn project in bijberoep.

man, man, man ... zoveel reklame

@peter, sorry ! beetje beroepsmisvorming... heb jij er af en toe geen last van :-) ! 

Ik vroeg me af, of het Project stadsvisioenen in twee zinnen kan verteld worden.

 

Stel ge staat in een lift met iemand deie ge lang niet gezien hebt, en die vraagt wat doet Mechelen in de lente 2009, wat zegt ge dan ??

@Frida,

bedankt voor de link. Ik heb het swf-ke direct gedownload want mijn kinderen vinden de eitjesdans gewèèèldig. Spijtig dat het geen loop bevat met een onhoorbare overgang.

Maar toch, bedankt

@lieven: is gebaseerd op een nummerke van Slim Gaillard met de naam (natuurlijk) Chicken Rhythm.  Ken je hem?  Hij speelt met taal en klanken.  Een ander nummerke is bijvoorbeeld 'Flat Foot Floogie' en 'Atomic Kitten'. Super Family Jazz!  Neem maar eens een kijkje op YouTube

Ik ken alleen de remake van De Nieuwe Snaar ! Kippenritme. :-)