Vijf gouden vissen

met categorie:  

Vijf kunstenaars werken samen in de Mechelse Academie voor Beeldende Kunsten...Vijf kunstenaars praten na in café 'de Gouden Vis'... Vijf kunstenaars dromen om een nieuwe Mechelse kunstbeweging te starten.. Vijf kunstenaars zetten het kunstenaarscollectief 'Poisson D'Or' op poten... Vijf kunstenaars hebben vanavond kunnen genieten van een geslaagde vernissage in het Instituut voor Kunstambachten op de Veemarkt, van hun allereerste gezamelijke tentoonstelling...

(foto: Jan Smets)

Mis deze expo niet, want hij loopt slechts in dit weekend!   (zaterdag van 10 tot 18 u, en zondag 14 - 18 u).  Ik was op de vernissage, en de tentoonstelling heeft me aangenaam verrast!

(foto: Jan Smets)

De vijf gedreven exposanten zijn: Jeanne De Buyser, Vera De Preter, Hilde Schorreels, Dirk Schuermans en Frederika Tjong.

Zij kregen de kans om als allereersten te exposeren in het IKA.   Dit oude 'stadspaleis' dat stilaan opgekalefaterd wordt om in zijn oude glorie ter herrijzen, is het tijdelijke kader voor de kunstwerken van deze 'vijf gouden vissen', die met schilderijen, tekeningen en sculpturen de bezoekers zéker gaan boeien.

De directeur van het IKA, die als gastheer optreedt, ziet in deze samenwerking een kruisbestuiving van de verschillende Mechelse scholen die zich op het artistieke richten. 

(foto's: Jan Smets)

Deze foto's als smaakmaker...

Als het weekend zondag in plensbuien zal verdrinken, is dit misschien wel een aardig alternatief voor een 'uitje' in onze Maneblussersstad?  

 

Ik denk, aan de foto's van Jans te zien, dat ik reeds tentoonstellingen heb afgedweild waar véél minder kwaliteit stond opgesteld.
Ik ben er van overtuigd dat morgen, deze kunstenaars op mijn gretig oog beroep mogen doen.

 

Veelbelovend  ga alvast een kijkje nemen!

Inderdaad prachtige werken tentoongesteld op een schitterende locatie!

Nog gauw daarheen!

Prachtig !

Spijtig dat ik zo ver woon en niet komen kon, maar de foto's alleen al demonstreren enorm veel talent!

Robert

Absoluut.  Ik stond ook in pure bewondering voor het kunnen van deze mensen.  De expo was een voltreffer.  Ik ben écht benieuwd naar volgende tentoonstellingen van deze vijf Mechelaars!