Tuur De Weert & Robby Cleiren samen op de planken

met categorie:  'Het Zuchten, NAMAALS, Uit het leven van de marionetten, opnamedagen van FC De Kampioenen... Werk genoeg. Niet direct het beeld van de uitbollende zestiger, denk ik. Ik kan er niks aan doen, ik begin er nog steeds meer en meer zin in te krijgen.'

Zo begint Tuur De Weert eind augustus 2007 zijn blog op www.tarsenaal.be.
Een half jaar later is hij, samen met Robby Cleiren, volop bezig met de repetities van INTERVIEW.

INTERVIEW (Tuur & Robby) | 't ARSENAAL
Er was eens... een groot acteur. Een HEEL groot acteur. Niet van gestalte, maar van daden. Hij speelde tal van rollen. Grote en kleine. En allemaal met evenveel verve. Want kleine rollen bestaan niet, zo begreep hij, enkel kleine acteurs. Hij speelde zoveel rollen dat ze - als men ze rangschikt en onder elkaar zet - niet op één blad geraken. Zelfs niet op twee. Iedereen vroeg het zich af... hoe doet hij het, en waarom... en sommigen vroegen zich af met wie. Iedereen wilde het weten. En toen hij heel oud geworden was, de grote acteur, besloot hij te spreken. Voor het eerst. Iedereen hield de adem in... Toen sprak hij.
 
“Ik herinner mij niet veel meer... het is dan ook zo lang geleden. Ik was nog een kind. Het gebeurde precies op de dag van mijn vijfde verjaardag. Dat hebben ze mij later verteld. Precies op die dag. Ik herinner mij dat ik opstond... ik bedoel... dat ik wilde opstaan. Op een ochtend. En dat het niet ging. Dat ik door mijn benen zakte.”
 
Een voorstelling van Tuur De Weert, Robby Cleiren, Michael De Cock,
Stef Depover en Anna Seniow. Foto: Diego Franssens. 

 
SPEELDATA IN 't ARSENAAL:
za 10, za 17, zo 25 (matinee + taart), wo 28 en za 31 mei 08
telkens om 20u15, matinee om 15u00

 

Ik heb al kaartjes voor morgen. Ben benieuwd...

Ik ga zeker kijken ...

Tuur: een groot klein acteur.... (steeds één van de beste van het vroegere MMT, nu Arsenaal, gevonden...).

Een pluim voor deze lange en puike toneelcarrière!

Zaterdag 17 mei  ga ik zeker kijken...

vtbKultuur Mechelen heeft nog een paar gereserveerde plaatsen over voor de voorstelling van zaterdagavond 17 mei. Wie geinteresseerd is kan bellen naar vtbKultuur tel: 015 55 56 02 of per e-post mechelen@vtb.be

 

 

En Frida, wat vond je ervan? Ik zat zaterdag zelf ook in de zaal. Het was voor mij ook afwachten, want in tegenstelling tot anders hadden we weinig opgevangen van wat het zou worden. Ben er wel een beetje emotioneel van geworden. Voornamelijk van het einde... Gelukkig werd ik afgeleid door het feit dat ik de bloemen mocht/moest uitreiken en daarrond een hele regie had gekregen (Tuur & Robby groeten, gaan weg, Michael en Stef komen erbij, gaan nog eens weg, enkel Tuur & Robby komen terug, dan pas bloemen...)

 

@ kim: Wel ik ben uiteindelijk tot scha en schande slechts beland op de Vismarkt en niet in 't Arsenaal.  Mijn compagnon uit Antwerpen was te laat bij me thuis gearriveerd. Nochthans is Mechelen centraal gelegen niet niet moeilijk te vinden?  Het lag blijkbaar aan mijn routebeschrijving...

@ Frida: Spijtig, maar dat kan gebeuren... Mocht je nog zin hebben. Er is nog wel wat plaats op de andere voorstellingen: za 17 (dan zit ik trouwens aan het onthaal), zo 25 (om 15u00), wo 28 en za 31 mei. Je vindt trouwens een gedetailleerde routebeschrijving op www.tarsenaal.be (onder praktisch)