't Begijnhof is er klaar voor

Ik wéét het: ik heb het  een poosje geleden reeds gemeld, maar ik kan niet nalaten jullie allen nog even warm te maken voor het grote evenement dat op stapel staat in ons Mechels Groot-Begijnhof...

Dit weekend gaat voor de derde maal 'Kunst op het Groot-Begijnhof' door.  En voor dit toffe initiatief kan niet genoeg publiciteit gemaakt worden...

(foto: Jan Smets)

www.groot-begijnhof-Mechelen.be/Activiteiten/Kunstmarkt/2008/act-kunstmarkt.html

 Zaterdagmorgen zal schepen Nobels het evenement feestelijk openen voor organisatoren en kunstenaars.

Méér dan 70 kunstenaars tonen wat 'ze in huis hebben', en dit in de vele gastvrije woningen van de begijnhofbewoners.  Het concept is uniek.   Maar er is méér: verhalen van buurtbewoners zullen 'opstijgen' vanonder de straatkeien (jawel!).  En het wordt een heerlijk flaneren in de oude straatjes en de veelal knap verbouwde oude huizen.

Zélf ben ik ook bijna klaar met de voorbereidingen.  De inlijstingen zijn achter de rug, en alles staat vertrekkensklaar.  Ikzelf exposeer in de Krommestraat 7, samen met een vriend van mij: Jan Van Gils.  En wat verderop, in het huis van ons 'bloggend Driewielerke' staat een  vriendin, Annemie Van Aerschot met haar prachtige aquarellen.

(foto: Jan Smets  -  alles inpakkensklaar...)

(foto: Jan Smets  -  werken van Annemie Van Aerschot...)

(werk van Jan Van Gils...)

Er zijn beeldhouwers en schilders, glaskunstenaars, ceramisten...  Teveel om op te noemen.  Ook tonen enkele kunstenaars met een mentale handicap van Borgerstein (waar ik werk) hun kunnen.  En da's beslist niet min!

Vele Mechelaars zullen de weg naar straten als 12-Apostelenstraat en 8-Zalighedenstraatje vinden...  Maar ook van ver buiten de stad zal men afgezakt komen naar één van de mooiste wijken van Mechelen.  Zo maakt het sympathieke koppel Ad en Wies uit Nederland er zelfs een weekendje van ...  En, zij zijn niet de enigen!

Een kunstige wandeling, een natje en een droogje, een knappe en lijvige catalogus...: alles is prima georganiseerd door het buurtcomité dat niet aan zijn proefstuk is.  Zaterdag en zondag is het beslist op de koppen lopen in het Begijnhof tussen 12 uur en 18 uur...

Ik kijk er énorm naar uit, Jan! EN... ben zéér benieuwd !!!


nog 2x slapen ;-)

ik kom zeker een kijkje nemen Jan. En als ik u eerst herken spreek ik je aan. ;-)

Alvast gefeliciteerd Jan!

Deze fotomontage ziet er veelbelovend uit.

Tot zaterdag.;-))

Vraagje. Zijn hier ook ergens hapjes en tapjes voorzien?

Alleszins tot zondag!

 

 

zaterdag. 13 uur. Ik zal er zijn  jan ;-)

 

... het wordt nog een heuse mini-meeting ;-)

ha ... zaterdag 13.00 uur, Krommestraat 7, hopelijk zijn de bewoners ingelicht ... :-)

Wat vooral tof is aan het gebeuren is de kans tot 'ontmoeten' in een uniek kader.  Ik doe mijn hoed af voor de mensen van het begijnhof die schitterend werk verrichten.  Deze wijk is van een verwaarloosde buurt een écht pareltje geworden, met een sterk gemeenschapsleven.  De iniatieven die deze mensen nemen zijn ronduit de moeite: rommelmarkt der begijnhoven, versieringen met Kerstmis en Pasen, de levende Kerststal, het Passiespel, Kunst op het Groot-Begijnhof..

Mooi hoe van onderuit zulke knappe dingen ontstaan.  Proficiat!

Ja de spanning stijgt! En natuurlijk zijn enhapjes en drank voorzien voor de begijntjeskasaan

te dikken! Wees welkom

13 uur zal ik ook nemen als richtuur ....

SPANNEND he...

best wel...  ;-)

welkom hoor!  Enne: Driewielerke, ik kom zeker bij jou eens langs! tot morgen...

Ik ben ook heel erg benieuwd! Ik  hoop vandaag daar te zijn rond 13 uur...tot straks.

 

Knap was het ! En professioneel !! Met geluiden over het ganse Begijnhof,vanuit de Krochten van de ondergrond ... Schitterende tentoonstelling. Proficiat !!

Blij te lezen dat het zo goed meegevallen is.

Ik kan Peter alleen maar gelijk geven! Het was meer dan gewoon interessant... het was een echte verademing en verrijking.... Zoveel moois gezien.....  En overal werd je supervriendelijk en gastvrij ontvangen !

Veel bekenden gezien ook ;-)

Het was inderdaad de moeite, een prachtige tentoonstelling en heel gevarieerd. Kunst op het Groot -Begijnhof  is echt wel een fantastisch initiatief,  proficiat !

Ja, veel volk gezien. Alleen PaulSteir heeft alweer een verheven stadsmoment gemist :-). Ttz heb hem niet gezien.

Schitterend initiatief ,zoals steeds en vandaag (zaterdag) gezegend met een aangenaam weertje.

Prachtige catalogus en mooie kunstwerken.... En dat in een prachtige buurt

 

 

 

 

 

Ik bleef wel steeds dezelfde mensen tegenkomen vandaag !

Wat een zaterdagnamiddag ! 

 

De weergoden waren gunstig gestemd, een prachtige verzameling tentoongestelde werken, de locaties (die dikwijls even veel aandacht kregen..),

de ontmoetingen, de gesprekken, het stadskader...ik heb er van genoten.

 

En beste lezers...ik heb éindelijk de kans gehad om een paar bloggers (én hun werk) in levende lijve te ontmoeten.
Er horen nu gezichten bij die namen op m'n computerscherm:
"Mechelenblogt" heeft alzo voor mij een nieuwe dimensie gekregen.
Om het even in het mechels te zeggen: "merci veu vandaag: ik zèn content!"

 

:-)

Het was volop genieten, een hele namiddag lang!

Proficiat aan alle inrichters en deelnemers.

ja ja voor mij ook was het een geslaagde dag !

En ik geniet na van die eerste dag...  't was fantastisch om te kunnen tonen waar ik mee bezig ben....  't was heerlijk om bloggers te ontmoeten die ik al langer ken...    't was tof om bloggers in levende lijve te mogen begroeten met wie ik al langer eens 'in 't echt' wou 'klappen'...

En ik zag Flickers van Mechelen en daarbuiten...  (zélfs uit Nederland!).

Het begijnhof straalde vandaag gemoedelijkheid uit, en creativiteit, en sfeer... 

Morgen méér van dat!  Mensen: zak morgen af naar het begijnhof!  Mis het niet.  Enne: misschien zien we mekaar wel?   welkom alleszins!

We zagen niet alleen veel, heel veel mooie dingen, veel lachende gezichten... we proefden ook zoveel gastvrijheid.... en voelden ons overal meteen welkom....

Toch wel een fijn initiatief dit ! Als het enigszins kan ben ik een volgende keer wéér van de partij....


Aan 'driewielerke' en alle deelnemende Groot-Begijnhofbewoners alsook de exposerenden: enorm bedankt en uiteraard: Proficiat !!!

graag gedaan en nog steeds een warm welkom!

 Heel leuk gebeuren.  Echt leuk om eens al die verborgen schatten te zien!

Het was meer dan prima, goed weer, veel volk en je kon eens binnenkijken in al die begijnhofwoningen.
En er zat tussen al die kunstwerken pareltjes, die niet zouden misstaan in mijn appartement of tegen een of andere muur.
En Kunst heeft een prijs, maar niet direct voor mijne portemonnee.

En ook Jans gespot, maar die had het duidelijk druk, druk, druk !

:-D

Zondag was nog beter dan zaterdag.
Dus...ben ik maar nog een keertje gaan kijken :-)
Op een stil moment voelde ik als het ware het oog van een camera-lens op me gericht.

Ik glimlachte binnensmonds: de fotograaf hàd ik al gefotografeerd...

maar...nog een dikke proficiat voor:

Jan tussen z'n kleuren, z'n beelden, z'n tekeningen, z'n foto's
Enfin: Jan hoe ik Jan zag... ;-)

 

 

 

Aha, wordt Leyander een prooi van de Flickrfotografen ?

Bloggers flickren Bloggers, of zoiets ?

:-D

En in 2009 de Gedichten van Leyander (in kalligrafie) in het Begijnhof ?

Ik ben net terug...  Met mijn compagnon, Jan Van Gils, na de opruim, moe maar tevreden afgezakt naar Ronda op de Vismarkt, om een hapje te eten...

Het was een schitterend weekend, met véle, héél vele bezoekers: vele vrienden, familie, bekende en minder bekende Mechelaars, bloggers, Flickers, burgemeester en schepenen, m'n tekenleraar van lang geleden (Edwin Gooyvaerts), collega's...  Allemaal over de vloer in de Krommestraat.

Ik heb ervan genoten!  Bedankt voor jullie bezoekje!  Het was prettig!

Samen met vrouw en zoon gisteren genoten van de kunstwandeling.  Heerlijk weertje, veel bekende gezichten op straat, leuke inkijk in soms verrassende huisjes én natuurlijk hier en daar opmerkelijke artistieke prestaties. 

En nog nagenietend van een Carolus besloten wij dat het goed was.  Dit soort van initiatieven 'verzoet' onze stad tegen de verzuring.  Laat ze maar beweren in UCL- en andere enquêtes dat Mechelen niet aangenaam is om te wonen; wij weten wel beter! 

Proficiat aan de organisatoren en deelnemers.  Tot volgend jaar, mag ik hopen?

Moe maar voldaan! en vandaag rust ik op mijn lauweren!

Gimycko?  je hebt me dus ontmoet?  Enne...je hebt je niet bekend gemaakt?  jammer! (da's nu nog nooit gelukt dat we mekaar in de ogen konden kijken...  Jij kent mij dus - maar ik jou niet...)

Ja, en zeggen dat ik Gimycko onlangs nog de hand heb geschud. We zouden eens een meetup in levenden lijve moeten organiseren ! Dan kunnen we wat bijklappen. Enfin, dan zien we eindelijk Paulsteir (misschien).

Prima idee Peter!  't is weeral even geleden dat de "chosen few die het blog monopoliseren" nog eens bijeen kwamen.  Eventueel met een BBQ in een huis op het Jef Denijnplein  :-)

@ Jans : Als mensen in gesprek zijn, ga je jezelf er niet tussengooien...

:-)